Direktlänk till inlägg 7 oktober 2007

Sytt och spytt!

Av Persilja - 7 oktober 2007 23:01

Har fått två magsjuka barn här på söndagen.

Hoppas det är snabbt övergående eftersom det vankas 9-årsdag här inom kort. De sover iallafall nu, men man vet ju hur magsjuka är, det finns inget som säger att det blir någon lugn sömn. Så jag är beredd på nattvak i natt.

Har sytt lite på kvällen här.

Ett babytäcke och så är det på gång lite annat småt och gott. Bland annat denna kudde med kärleksfullt budskap:

Allt hamnar i min butik Persiljas Verkstad.

Jag tycker det är jättesvårt att sätta priser! Det är ju nu så att det tar tid att sy. Det är ett hantverk som tar tid helt enkelt. Och min tanke var ju att det helst ska gå att leva på detta, inte ha det som hobby. Med tiden alltså! och då känner jag att jag måste försöka lägga priserna så att det lönar sig för mig. Material kostar och varje sak tar lååång tid att sy. Jag kan helt enkelt inte försöka konkurrera med IKEA eller Indiska eller så. 

Samtidigt vill jag ju sälja. Så det är en svår avvägning att sätta priser!

Jättesvårt!

Nej, nu måste jag titta till mina små sjuklingar! 

 
 
Clara

Clara

8 oktober 2007 08:32

Först vill jag tacka för din fina och generösa kommentar inne hos mitt....jag blev jätteglad över ditt besök. Jag har faktiskt inte sytt något till mig själv ännu men det skulle man ju egentligen göra....får jobba på det!!! Hoppas att den gröna mössan värmer lika gott i vinter...roligt att du gillar den.
Men nu måste jag ju skriva om mitt besök i Persiljas verkstad.......jag möts av en hemtrevlig och vacker bild från Persiljas hem....jäkligt mysigt du har det !
Sen kastar jag mig över alla de färgglada kreationerna och njuter i fulla drag....vänder och vrider och beundrar!!! Det här är verkligen du Persilja och det är så roligt att du kommit igång...du kommer att göra succe.....mycket personliga och unika saker du skapar....precis så ska det vara. Och jag tycker som du att det är svårt med prissättningen men man måste ju värdera det unika valet av tyger och alla arbetstimmar...jag tycker att du hade bra/humana priser....inte helt omöjligt att Clara lägger en beställning rätt vad det är...för det väntas smått här inom kort. ja...inte jag då :=) utan en nära släkting som ska ha barn nu i oktober!
Jag önskar dig lycka till nu och fortsätt vara kreativ/spontan ....och sen hoppas jag att ni blir friska och att resten av familjen slipper magsjukan...urk, det är det värsta av allt...klappa nu den lille lurvige busen från mig och ha det så bra i din verksatd!!!! Kram kram från Clara

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

8 oktober 2007 08:42

Clara: Vilken kommentar! Tack vännen! Ååå, jag blev nyfiken nu-är det månne mormor du ska bli? vilket pirr i såfall!!! Kram!

 
Maria_Jag blommar

Maria_Jag blommar

8 oktober 2007 08:58

Känner som du med prissättning-svårt! Men unika saker ska inte vara för billigt!!
Finfint täcke!!

http://jagblommar.blogspot.com

 
Antigone

Antigone

8 oktober 2007 10:21

Åh vilken underbar sida!!!
Och vilka mysiga rum och inredningar, det är så ja skulle vilja flytta in!! *ler stort*
Otroligt inspirerande bloggsida du har!
Hit kommer jag fler gånger!
Sol i blick!

http://www.antigone.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

8 oktober 2007 10:31

Antigone: Tack vad snällt! Har hälsat på hos dig också nu; en stark fyrabarnsmamma! Vilken kraft det fanns i din blogg!

 
Pippi

Pippi

8 oktober 2007 14:43

Tycker att du lyckats bra med prissättningen på flaggspelen och de första kuddarna. Jag har drag av snåltarm och jag fick i alla fall ingen skrämselhicka av att se vad du tog betalt för ditt hantverk. Det är fint som snus det du gör :)

http://langstrump.wordpress.com

 
Ozzy

Ozzy

8 oktober 2007 18:07

Min erfarenhet säger mig att det bästa är att sätta priset liiiite högre än vad man egentligen vågar. Högre pris säger kvalitet. Samtidigt kan man ju köpa billiga kuddar och sånt (fast inte lika fina som dina, och förmodligen tillverkade av stackars barn) på indiska och annat. Men, jag tycker du ska våga ta i lite. Känner jag dig rätt (vilket jag ju egentligen inte gör) så tar du för lite.

http://clownozzy.blogspot.com

 
kicki

kicki

9 oktober 2007 11:30

Man måste ta betalt,så är det! Tycker inte du har några överpriser alls.Bara att tänka materielkostnad + arbetet + lägga till något.Ibland får man känna av hur intresset ligger hos köparna.Märker du att en viss produkt går bättre,tar man lite mera betalt och en annan kanske man måste sänka sig lite,men det kommer ju med tiden.Alla startar någonstans.
Jag önskar dig ALL lycka med dina affärer och du kommer att kunna leva på det.
Blir själv sugen att dra igång,kanske måla lite kotavlor.Någon som är intressera?*S*

http://iverashus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

9 oktober 2007 13:04

Kicki: Jo. jag tänker lite så som du skriver. Det får vara lite flytande...
Kotavlor och liknande! Sätt igång!!! Men akta dig det vimlar av copycats på nätet. Tjyvar helt enkelt, som smyger runt och läser bloggar och snor. Så gör först presentera sen! Annars hinner någon annan före!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards