Direktlänk till inlägg 2 maj 2007

Insidan av huset.

Av Persilja - 2 maj 2007 21:47

Nu när det blivit läggdags snart och jag inte längre varken kan jaga cykeltjuvar eller packa kartonger (måste ta hänsyn till sovande barn) kan jag göra ett inlägg om insidan av Huset.

Det är verkligen inget märkvärdigt hus, riktigt skruttigt och inte skruttigt med asociationen gammalt och charmigt utan skruttigt typ 70-tal...

Här ser man från köket in i den intilliggande matsalen-vilket är att ta i; någon sal är det inte... (inte så snygg tapet-jag vet!)



MEN, det finns potential! Det är golv av trä och väggar av trä och innanför de moderna materialen finns det en timring och huset känns ärligt på något sätt. Det har en snäll och vänlig atmosfär.

Flummigt kanske en del tycker, men jag är en sån flummare som känner in huset. Jag känner om det känns vänligt och ärligt.

Atmosfären är sån. Jag känner att jag tycker om det.

Väggarna är tjocka och gedigna. (Kolla in dörröppningen i bilden ovan.) Under alla innertak döljer sig säkert vackra gamla trätak och även om vi inte kommer at plocka fram dem det första vi gör så känns det bra att veta att det förmodligen finns därunder.

Fönstrena är djupa och är såna gamla som går att öppna utåt. Det gillar jag. På vintern sätter man in extrarutor. Det gillar jag också!

På övervåningen ser man stockarna i taket och det finns flera gamla dörrar från när huset byggdes. Riktigt gamla spegeldörrar med gamla kammarlås.

Såna detaljer tycker jag om! (Nörd för gammalt som jag är.)


I alla rum är det fönster åt minst två håll, i en del åt tre håll. DET tycker jag särskilt mycket om! Det blir så fint ljus!!! Nedan ser man vardagsrummet med sina fula smutsiga tapeter och trista innertak.

Där är jag sugen att ta bort gipstaket, få högre i tak och förhoppningsvis ett fint trätak, och sätta upp någon ljus ren tapet. Den stora (fula) öppna spisen hoppas jag kunna snygga till (måla) alternativt knacka ner och mura om, men det är ju ett megajobb.

Jag lutar mer och mer åt att inte renovera så himla mycket.

Jag vill hinna med att leva i huset, ägna mig åt barnen, trädgården och eventuella husdjur.

Att lägga ner en massa tid på "kosmetika" för huset känns oviktigt. Det känns som att jag tycker så mycket om det ändå.

Så vi flyttar in och bor och njuter och så får vi se sen!


Så känns det nu.




 
 
Esters mamma

Esters mamma

2 maj 2007 22:24

Att bo in sig i sitt nya hus är en jättebra idé.
Jag har också känslor för hus, känner om dom är
lugna eller inte och det är jätteviktigt för att jag ska kunna bo där.

http://estersmamma.blogg.se

 
Pippi

Pippi

2 maj 2007 22:38

Vilken grym potential ert hus har! Så är det bara! Är rätt avis, det måste jag erkänna... Tycker om att läsa att ni kommer att flytta in och strunta i en del renoverande. Bo in er och så. Behöver själv bli påmind om det där, känner jag. Hamnar emellanåt i någon felriktad iver att få fint hemma att jag glömmer att det inte är huset, utan människorna i det som gör hemmet liksom. Nu blev det surrigt. Bäst att jag går och sover, så kanske förkylningen också ger med sig!

http://pippi.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

2 maj 2007 22:45

Om man renoverar för mycket går tiden ju åt till det och så får man så fint att man blir galen på barnen för att de "nöter" på huset...
Nej, det är verkligen bra att påminna sig själv detta som du sa så klokt; det är männikorna som gör hemmet!!! (Inte gardinerna och tapeterna och kaklet...)

 
Ingen bild

Dubbelörnen

2 maj 2007 22:52

Men var sjutton är öppna spisen???!!! Jag vill se hur den ser ut... är den lika hemsk som vår ;)

 
IT-mamman

IT-mamman

2 maj 2007 23:01

I like! Just ett sånt hus som jag inte har, men gärna skulle vilja ha.
Och strunta i renovering. Man kan knäcka sig för mindre.

http://itmamman.wordpress.com

 
Anna Stilla

Anna Stilla

2 maj 2007 23:03

Jag är övertygad att Ni kommer att ha det så bra i huset. Jag tycker att du är på rätt spår. Låt huset andas och det kommer att präglas av Er med tiden. Ett hus är ett livsprojekt. Ta all renovering med små steg och se att i första hand njuta av huset.

Nä, jag är ingen moraltant. Jag är bara lyrisk över att något /tyvärr inte jag/ har ett hus med ett växthus och höns... varför inte jag? Jag måste ha levt ett hemskt liv förra gången och nu blir jag straffad med hyreslägenheten...

Njut av huset!

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Clara

Clara

3 maj 2007 07:03

Du är så förnuftig Persilja! Har man en stor familj så är det ju inte lätt att hitta varken pengar eller tid till att renovera upp ett stort hus.Jag skulle lätt kúnna tänka mig att flytta in i ditt hus,det ser jättemysigt ut. Stort,ljust och luftigt! Och som du säger...en massa härliga gamla gedigna detaljer...det är ju dom som skapar den där "lugna" känslan, vet inte varför ...men så är det bara! Hur går det med sonen nu....har han ställt in siktet på sitt nya boställe? Kanske redan hunnit se några ev. kompisar när ni varit och kollat på huset? Det ska verkligen bli kul att få vara med och följa er till det nya huset och få läsa dina berättelser om nya bravader!
Kram och kram igen!
PS: Det där med cykelstölder har vi också haft ett par turer med här under barnens uppväxt. En cykel fick vi dra upp från ån med hjälp av ett båtankare :=) och en cykel som försvann uppenbarade sig helt plötsligt på skolans gård....då gick min son prompt fram och hämtade tillbaks den! Ja herre jösses!

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Persilja

Persilja

3 maj 2007 07:07

Anna: Jag tycker att du ska börja spana NU! Det finns ett hus därute som väntar på dej! Eller vänta tills barnen är stora och flytta till ett litet torp där ni kan ha höns och växter (ifred från blomplockande grannar). Din vackra själ är värd det!!! (Och om man önskar något hett kan det gå i uppfyllelse.) OCH använd feng shui: sätt upp en bild på drömmen som du ser varje dag för att hålla drömmen levande! Kram!

http://h

 
Ingen bild

Persilja

3 maj 2007 07:11

Dubbeldajmen: Måste jag visa? Ja, jag kommer väl med bild på eländet då!!! Snart.

IT:mamma Klok du vara! Vi har renoverat så mycket i våra dar, men med barn är det inte roligt-man hinner inte med dem. Jo, om det görs i sakta mak!

 
Ingen bild

Persilja

3 maj 2007 07:17

Clara: När jag var liten bodde vi precis i början av centrum till staden. Alla våra cyklar försvann flera ggr per år. Ibland fick vi tillbaka dem ibland inte. Det var bara skruttcyklar som gällde eftersom man visste att de försvann. Men mina barn har faktiskt blivit förskonade tills nu!

 
helga

helga

3 maj 2007 08:01

Ett så fantastiskt vackert hus!

http://helga1.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dubbelörnen

3 maj 2007 09:01

Ja du måste visa den!!! Vår är gräslig, fast mysig *knepigt*. Fel färg är det på den o tror att bara vi kommer igång o renoverar vardrummet o målar spisen så kommer den smälta in bättre. Men mysfaktorn är hög!!

 
maria

maria

6 maj 2007 16:29

Tvillingen där!!!

Har lite abstinens efter helgen nu.... Funderar på att skaffa ett sånt där tre abbonnemang till mobilen så att jag kan ta med mig datorn under helgerna.... Jag undrar om jag skulle få lika mycket gjort i huset då??? skrattar.

Jag är precis som du, först känslan för huset... Är det varmt, trevligt, glatt osv. Sen tittat man på hur det ser ut till det yttre och funderar på vilka möjligheter det har....

Kram på dig

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
winnerhorse

winnerhorse

2 maj 2008 16:11

Persilja- vilket fint hus! Det är klokt att vänta med att renovera. Många gånger har jag hört om och även besökt hus som andas här- har -det - gått- undan- att- renovera. Inte bra.

Man ska väl behandla hus varsamt. Bo in sig innebär kanske att man väntar och ser, avvaktar och känner efter precis vari ens irritation ligger, vad man vill göra först. Nä eftertanke och tålamod är bäst! precis som överallt annars...............

Lycka till!

http://www.winnerhorse.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards