Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

Målat och är onöjd...

Av Persilja - 2 maj 2009 15:24

Jag måste vissa mina misslyckade projekt också...

För oj oj att det finns såna! 

Jag har länge tvekat/funderat på att måla stockväggen i hallen. Husets enda. 

Jag har tvekat för att den är vacker som den är. Vår hall är dock ohyggligt mörk och det har stört mig väldigt. Det märks extra mycket på sommaren. Man är ute och det är ljust och härligt och så kommer man in i en mörk grotta. Så idag slog jag till när det var bra torkväder. Ville inte måla vitt men så ljust som möjligt ändå. En pastellig nyans ville jag ha. Jag blandade färgen tills jag var nöjd med kulören. Kromoxidgrönt blandat med vitt. Det blev en klassisk nyans som man hittar lite varstans i gamla hus. (Innan syntetfärgerna kom med sina miljontals nyanser fanns det inte så många blandningar och kulörer att välja på.)

Så målade jag. Nästan tvärsäker på att det skulle bli jättebra.

Därför blev jag jätteförvånad att jag inte alls tycker det blev så bra.

Jag tycker det blev kallt och otrevligt. 

Inte alls den sköna brytningen mellan de ljusblå dörrfoderna och den ljusgröna väggen. 

De bruna stockarna ser mycket varmare och mysigare ut!!!

Näe jag är faktiskt inte alls nöjd. 

Så trist! Så tråkigt. 

Nu blir det att gå till förrådet och blanda och mixtra tills jag är nöjd. Antingen försöker jag blanda en helt annan nyans eller så målar jag vitt. Rosa var min första tanke, men det slukar mer ljus än man tror så jag tror det blir för mörkt...

Fortsättning följer...

(Som vanligt.)

Solen skiner på oss idag också. Det är inte alls lika varmt som igår men finner man lä är det okej. Pyttsar ut fler och fler sommarsaker. Våra trasmobiler och annat pyttsas sakta ut. Den här har solblekts så vi håller på att göra en till som är klarare i färgerna. 

Det som ser gult ut var grönt i fjol. 

Just nu står en lökpaj och doftar himmelskt i ugnen. Mannen står och grillar och jag ska nu bära ut dukningen i trädgården så att vi får premiäräta grillat ute. DÅ är det sommar! 

Fast det kan nog behövas lite tjocka tröjor.

Men än sen. Myset finns där ändå. 



 
 
Nabil

Nabil

2 maj 2009 15:43

Duktigt!

http://nabil.blogg.se

 
Cel'Dara

Cel'Dara

2 maj 2009 16:28

Kan du inte annars bara testa med att slipa och slita ner denna nya färgen lite? Tror det kan bli rätt charmigt faktiskt. :-)

http://celdara.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

2 maj 2009 17:12

Nej, va trist! Hm... Du har ju rosa i hallen redan och så är det ljusblått på dörrkarmarna (fodren för di :-)) Kanske blir det bäst med vitt? Och sen kanske du kan ta in lite grön och eventuellt lite rött med en matta och lite annan textil?

Eller så kan du måla vitt och sedan bryta av och måla en bjälke med riktigt rött eller grönt?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

2 maj 2009 18:04

Nabil: Tack, du!

Cel´dara: Inte dumt alls! Inte dumt alls...Kanske testar det.

Tant Görn: Va? Tycker du jag har för många färger!? :D Fast när alla är pasteller tycker jag det kan funka...
Jag tror att det kan vara 1) För kall grön.
2) Ovanan, jag (vi) vänjer oss kanske.
3) Att det är blankt. Om några veckor är linoljefärgen vackert sidenmatt och då blir intrycket lite annorlunda.
Jag borde inte rusa iväg bara för att det inte blev Woaw...
Men vitt är fint, fast jag är liiite rädd för linoljevit för att den alltid blir lite gul. Men med lite grön umbra i kan jag få den mer gråaktig. Men min gröna umbra har torkat ihop och jag skulle prompt måla idag.
Kul idé med en färgstark bjälke! :D

 
Lotten

Lotten

2 maj 2009 18:36

Jag tycker att det blev ett ordentligt lyft! Det måste vara väldigt mycket ljusare än det var innan..? Måla vitt och se hur det känns ;-)
Härligt att sitta ute och äta.... vi har precis kommit in efter middagen!

Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Anna

Anna

2 maj 2009 18:52

Synd men jag tror att du fixar det till slut. Och lökpajen låter väldigt intressant. Någon gång skrev du om ungstekta lökar. Jag sprang till köket och stoppade direkt några i ugnen. De var jättegoda. Jag är en lökslukare.

En sak som jag tänkte på, mina missar har en otrolig förmåga att knäcka mig med jämna mellanrum. Jag kan bli väldigt sur på symaskinen då. Eller någon pensel, ja, till och med på kameran kan jag bli jättearg. Det är inga positiva känslor, hoppas att du inte går igenom samma sak.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Ingen bild

Nannas matte

2 maj 2009 21:04

Jag tycker ju att det är supersnyggt men jag gillar ju dom lite svaga färgerna. Om du vill ha värme men inte gillar gult skulle du kanske prova orange? Eller det är lite för drastiskt kanske? Tänkte mera på dom rosa luckorna, så saknar du bara något rött, en röd matta kanske, eller röd dörrkarm, så får du kombination rosa/rött/orange, ja, vad vet jag som är helt färglös..............

 
Tant Grön

Tant Grön

2 maj 2009 21:20

Nej, nej, nej, jag tycker absolut inte att du har för mycket färger,det var inte så jag menade. Skulle JAG tycka att du har för mycket färg? Nej så tokigt, jag tänkte bara att det skulle kunna va en anledning tilla tt det inte kändes WOW, men vad jag också skulle dagt var att jag INTE kände WOW när det första lagret grön färg åkte på trädgårdsplanket. Jag kände mig faktiskt riktigt skeptisk först, tänkte att det här var väl ända inte den färg jag valde i butiken, kan det ha blivit fel? Men nu fullkomligt ÄLSKAR jag den.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

2 maj 2009 22:01

En grej till. Vissa rum tål många intryck andra inte, och en hall som är det första man ser kanske är just ett sånt rum som behöver lite lugnare inredning? Jag vet ju inte exakt hur er hall ser ut. Det blir en hel del prylar, jackor, skor, mössor osv som samlas där, kanske kan det va det som gör att det inte kändes WOW? Jag vet inte, en fundering bara. En parallell till min egen hall (som jag ännu inte visat er) Efter att ha målat en vägg svart, spikat upp en massa tavlor och två lampor, tapserat speglarna i dörren, så blev intrycket för rörigt, så ramwalliesarna jag hade på de övriga vita väggarna fick åka ner och nu är den lilla hallen åter i balans :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
lycke

lycke

2 maj 2009 22:21

Nooosan...! Det blir nog bra! Är kanske bara fel nyans, är ju själv jättekänslig för sådant, kanske det skulle vara en varmare ljus ton och mer matt, som du säger - vet ju att ljusa sådana väggar kan vara jättefina...så ge inte upp (vet jag ju att du inte gör) Tycker den där färgglada bjälken som tant grön nämnde lät jättebra...och så en kanske mer kalkvit ton på det ljusa!
Och apropå tygmobiler...kolla in till mig o min bandmobil..mvhahaha

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

TT

2 maj 2009 23:11

En ljus syrenlila, blir den lika mörk som rosa tro?

 
Ingen bild

Persil,ja

2 maj 2009 23:32

Nannas matte: Jag tycker det ser bättre och bättre ut. Nu ikvällsljus ser färgen frön och varm ut, men det kanske är den blå dörrkarmen som ska bli vit eller varför inte rosa...?
Jag har ju en färgglad spegel där i vanliga fall. Ska provhänga den när det torkat och se helheten.

Tant Grön: Usch får dålig samvete för dig, din stackare. Du blir förskräckt när jag skojar med dig. När jag låtsas förnärmad. (Som hos Mynta.) Och nu. Jag bara skojar!!!
Jag håller med när det gäller hall och lugn. Det är det jag försöker skapa. Har tänkt att den gröna stockväggen får vara kvar och dörrkarmen får bli vit eller rosa...:D

Lycke: Mattheten kommer med linoljefärgen. Det tar några veckor bara så är den ljuvligt sidenmatt. Så det löser sig. Nyansen kanske är för kall. Ska försöka blanda en mer gulgrön. Men det är svårt när man blandar själv.

TT: Det skulle vara vackert!!!

 
Ingen bild

Persil,ja

2 maj 2009 23:42

Lotten: Tack, det sporrar att du tyckte det blev bättre! ;D

Anna: Visst är de där lökarna gooooda! ;D

 
Kvasthilda

Kvasthilda

2 maj 2009 23:57

Persiljas lökpaj är suuuupergod! Om hon inte experimenterar o gör den på nån underlig mjölsort. Nej, Västerbotten o lök o allt vad det nu var med "vanlig" pajbotten. Mumma. Synd att min familj inte är galna i lök. Eller åtminstone EN i familjen... hahahahahahaaaaa.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

3 maj 2009 00:04

Kvasthilda: Har helt återgått till vetemjöl när det gäller den pajen. :D
Det funkar bäst. Det är bra om en del inte gillar lök, desto mer lökpaj till oss andra! ;D

 
Tant Grön

Tant Grön

3 maj 2009 00:11

Ja du får va försiktig med mig, hi, hi!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

3 maj 2009 00:11

så sant så sant :-))

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

3 maj 2009 08:22

jag kanske ska låta bli att tycka,.( är ju en vit typ..fniss). men vitt eller grått ( ljus) eller en riktigt ljus rosa?

http://supermamman.bloggagratis.se

 
anki

anki

3 maj 2009 15:30

Tycker att det ser riktigt läckert ut!En vacker text ovanför dörrposten skulle vara pricken över i-et.Hoppas grillet smakade. Själv har jag premiärätit rökt aborre,tunnbröd och fil. Mumsfilibabba!

http://hundgarden.zoomin.se

 
Ingen bild

Stora e

3 maj 2009 15:30

Jädrans... Jag hade det på känn. Att jag inte varnade dig... Det är ungefär som mitt bruna stora skåp. Nu när väggen blir vit och gjord av trä känns skåpet bara varmt och äkta liksom. Kontrasterar mot den vita väggen: jättefint! Visar upp det i bloggen inom kort, men övriga väggar har vi ingen aaaaaning om vad vi ska hitta på med. Kram!

 
Linda

Linda

3 maj 2009 22:33

Jag tycker väggen blev jättehärlig. Däremot skulle du måla dörrkarmen istället i någon rolig färg.

http://www.liteeljest.se

 
Ingen bild

Persil,ja

4 maj 2009 06:36

susanne: Nä, det är inte lätt att välja. Grått går däremot bort. Vi får se vad det kan bli...

anki: Gud vad det lät gott!!!!!

Stora e: Väggar är jobbiga: ;D

Linda: Vet du, precis den tanken har jag gått och värkt fram. Det är den blå färgen so är fel. Kanske den får bli rosa eller nåt. Eller varfor inte en stakrare färg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards