Direktlänk till inlägg 7 juni 2008

En skön dag i stans mysigaste område.

Av Persilja - 7 juni 2008 21:37

Ja, då var det avklarat. Försäljning in real life. Hu! Mycket bättre med internetförsäljning!!! Det är verkligen ett medium för mig. Jag är alldeles för blyg eller osäker, eller känslig eller vad fanken det nu är med mig, för jag liiider mig igenom såna här tillfällen. Tycker det är hur pinsamt som helst. Vill verkligen bara trolla bort mig när någon tittar på mina saker.

Att stå där och behöva stå för att jag gjort allt som ligger där på bordet, det är verkligen pinsamt! Det vore mycket lättare om det var någon annan som gjort allt. Det är verkligen jante som hänger på axeln och flåsar mig i nacken. "Tro inte att du är nåt! Du suger! Det är så fult!" viskar den dumma filuren åt mig. Och om någon berömmer mig så blir jag bara generad.

Nä, sämre säljare än jag får man verkligen leta efter. Jag har det inte i mig! Men jag hade ju dottern med bästis med mig och de var slipade säljare. De skickade iväg mig hela tiden för att få sälja själva. De älskade det.

Bredvid oss var det loppisbord. Jag hade inga loppisprylar, bara mina alster, så vi var omgivna av loppisförsäljare som sålde saker för 5 kronor och uppåt. Då kan man ju förstå att mina grejor kändes dyra mitt i alltihopa.

Men jag fick iallafall sälja två väskor. En till ett danskt par som väntade sitt nionde barnbarn och alltid köpte en söt väska som de fyllde med en massa produkter som oljor, schampoo, puder, nappar osv. Jättegullig idé. De tog ett visitkort också för att få handla till sitt tionde barnbarn som också var på väg.

Flickorna sprang runt och roade sig mellan sina säljstunder.

De handlade en hel del loppisprylar och var alldeles rosiga av shoppingglädje.

Närmsta säljaren kom med ett stort barbiedockhus. Ett hemmabygge och jag bara föll handlöst. Pladask. Trots att vi har två dockhus hemma redan slog jag till omgående. Hon hann inte ens ställa ut det vid sin säljplats. Den blev min på studs för 60 kronor. Vilket fynd!!!

Balkong och burspråk.



Tapeter, heltäckningsmatta, korkmatta och till och med gardiner.


Det tronar nu i dotterns rum och är redan en stor favorit.


Vi gick iallafall plus trots många loppisfynd och hyra av bord så det är ju bara att betrakta som en bra dag. Att dessutom få insupa den loja stämningen och se alla mysiga människor som rör sig i och omkring Svartöstan gjorde ju inte dagen sämre.

 
 
kardemomme

kardemomme

7 juni 2008 22:41

Gud, som jeg kjenner igjen følelsen av at ting ikke er bra nok!!! Jeg er også blyg og forsiktig og tror at ting ikke er bra nok til at noen vil kjøpe, enten det nå er luer,vesker og annet..Men så bra at du fikk solgt to vesker da!!!!Høres ut som om det danske paret VIRKELIG likte dine ting!!!!Ta med deg det komplimentet!!!! Jeg elsker virkelig sånne markeder!!! Skulle gjerne ha vært der;)Selv om bildet er tatt litt på avstand ser at du har helt nydelige ting!!! Sydd av lekre stoffer i glade mønster og farger..Og så fint dukkehus dere kjøpte!!!For 60 kroner!!!Det var et kupp!!! Tipper det blir tapetsering og persiljifisering i huset snart hihi!!!

http://husetvedbekken

 
Maria

Maria

8 juni 2008 10:07

Va kul att du fick ngr väskor sålda! Idéen som dina köpare hade med en väska fylld med bebis-bra-o-ha var ju superbra! Att få sånt i en persilje-väska är ju toppen. Visst är det märkligt att jante är allerstädes närvarande när det gäller att visa upp ngt man gjort själv. Men du, tänk bara tillbaka på alla kommentarer du får i positiv bemärkelse om dina skapelser här på bloggen så fort jante gör sig gällande. Vi gillar ju verkligen allt du gör, du din påhittiga själ!!!

Coolt dockhus din dotter fick förresten o för 60 spänn!

http://galtoroad

 
Lisa

Lisa

8 juni 2008 20:57

Det var ju skitbra att du fick sålt två väskor så här första gången! Du får väl ha M och N med dig vid nästa försäljning/marknad för du måste ut och visa upp dina grejer. Det räcker inte med bloggen!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

8 juni 2008 21:12

Lisa: Suck, nej. Men jag ÄR dålig på att sälja, skojar inte där. De måste sälja sig själva annars får det va! ;D

Kardemomme: Ja det var ett fynd!

Maria: Tack snälla för peppningen. Jag ska ge jante en "fet smäll och en hink å blö i" !

 
Ingen bild

linda

8 juni 2008 22:26

--och jag - svartöstabo & trebarnsmamma, med lillis som kikade på dig bakom mössan och jag sade att jag läst din blogg, att jag gillar dina grejer skarpt - kommer såklart att handla väska så snart lite pengar rullar in! Knuffa Jante långt åt skogen. Du inpirerar. Heja.

 
Ingen bild

Persilja

8 juni 2008 22:39

Linda: Tack! Ska försöka...kicka iväg den där jante fjante.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards