Direktlänk till inlägg 11 november 2008

Fortstätter min inredningsfotografrunda.

Av Persilja - 11 november 2008 10:32

Vi har putsat fönstren och satt in innerfönstrena. I år gjorde maken det och då blir det med buller och bång och fanfarer och annons i pressen. Typ.

Nåväl, nu är det gjort. Fetvadden är på plats emellan så i brist på äkta vara får vi låtsas att det är snö.

När han ändå putsade fönster så passade jag på att städa ordentligt och som alltid när jag städar "ordentligt" möblerar jag om lite. När jag nu ändå måste dra fram en möbel för att dammsuga, ja då kan den lika bra byta plats. Ungefär så tänker jag kanske...?

Kistan som fick vara vardagsrumsbord har hunnit stå bakom soffan också men nu fick den två kuddar så att det bidde en liten bänk och så fick den flytta tillbaka till den plats där den en gång började, bredvis öppna spisen

.

Såja, mycket mysigare utan den kalla blixten!


 Måste med denna bild visa den fuuula tapeten vi har.

Kolla där ovanför veden. Färgen och strukturen. Gräslig. Hur kan någon tyckt att den var snygg???

Undrar hur de tänkte när de valde den; "hm det var en trevlig smutsbeige tapet. Här kan vi torka av fingrarna utan att det syns, den tar vi!"

Jag försöker dölja den med så många tavlor som möjligt tills vi kan åtgärda "problemet".

 

På min knapplåda står en häst från Rice. Och så några av mina rullar med inslagspapper, tapeter och nu  plastmattor också.

Detta är vad man ser när man kommer till oss, förutom en ständigt stökig hall då. Den inre korridoren som leder till köket om man tar höger och vardagsrummet om man svänger vänster. Går man rakt fram hamnar man i vårt badrum/tvättstuga. 

Den dörren ska vara ständ, annars möts besökaren av tvätt, tvätt, tvätt i både ren och smutsig form.

Jag har en liten fundering att måla toalettdörren knallröd.

Måste bara förankra idén hos övriga familjen först...

 
 
rosalucia

rosalucia

11 november 2008 11:13

En knallröd dörr skulle vara perfekt!!!
Jag har själv funderat på att måla insidan av ytterdörren röd, för att pigga upp hallen lite...(har bara inte kommit till skott ännu.). Jag tänkte INTE fråga nån innan....hm...får då vet man aldrig hur det går..bättre att ställas inför fullbordat faktum!!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

11 november 2008 12:25

Rosalucia: Bra idé! Gör det! Det där med att du gör det utan att fråga, så gör jag också! Tyckte bara det lät lite bättre att jag frågar först. (:D)

 
kardemomme

kardemomme

11 november 2008 12:42

Enda flere fine bilder sukk!!! Klokken ved siden av dodøra var kjempefin!!! Og døra hadde sikkert blitt flott i rødt!!
det lyseblå/turkise bildet med lyslenka rundt var helt nydelig!! Du har absolutt ingenting å frykte fra meg i konkurransen på Skøna hem ;)Jeg var impulsiv da jeg la inn bildene mine og angret. så slettet jeg hele greia men min venninne overtalte meg til å legge inn igjen for moro skyld!
Hihihi!!! Antaelig blir vi slått av Jennys kjøleskap haha fniiis!!! Jeg har humret over det kjøleskapet i hele dag :))

http://husetvedbekken

 
Losarinas mor

Losarinas mor

11 november 2008 13:51

Jeres hjem er et dejligt sted!
Fyldt af mennesker , der lever :-)
Fyldt med kreativitet!

http://kærlighed,sagde Losarinas mor

 
Moster mjölgumpa

Moster mjölgumpa

11 november 2008 14:21

När min farfar satte in innerfönster la han cellstoff (dåtidens blöjor) mellan rutorna. I cellstoffen tryckte han ner eterneller som dekoration.

Din röda klocka är jag lite förtröden (skånska för avundsjuk) på. Precis en sådan hade gjort sig alldeles förträffligt bra här hemma hos mig.

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
Elin

Elin

11 november 2008 21:14

Den beiga tapeten var kanske lite tråkig. Men det är en mycket praktisk färg som fungerar ihop med de flesta andra färger. Dessutom en väldigt stillsam färg. Någon tycker säkert om den och om man inte gör det är det väl bara att köpa en burk färg eller nya tapteter. Fast lite meckigt att flytta veden å andra sidan. Hmm.

http://elinekman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

11 november 2008 21:39

kardemomme: Vi får hetl enkelt vänta och se. :D

Losarinas mor: Tack det var fina ord!

Moster Mjölgumpa: Ja, eterneller är vanligt. För näpet för mig dock! Har lagt kottar ibland, men nu har jag bara vadd. Förtröden! Det var nytt! Trots att mina farföräldrar var urskåningar och så min far trots att han nu skorrar ytterst lite. Det är bortslipat efter 50 år i norr. Klockan är en billig sak från JYSK! Inte många kr men ett tag sen.

Elin: Beige är helt okej, men beigeflammigt! BEIGEFRLAMMIGT med struktur, Va? Varför flammigt??? Vet inte om jag målar över strukturen eller river den. Det brukar vara hemkst att riva strukturtapeter som är ädlre för de har inte några dubbla skikt som moderna.

 
Lisa

Lisa

11 november 2008 22:25

Vetu! Det är INGEN annan än du som tänker på dina tapeter som fula eller spisen som fulrappad. Man ser allt det andra underbara, fina färgglada personliga och tänker inte ett dugg på det du ogillar. Försök se allt som vi andra ser, tills du får tid och råd att fixa det precis som du vill. Ni har det hur mysigt som helst och alla som läser det här skulle ge sitt lillfinger för att ha det som ni! En röd dör skulle vara fint, men vad tror du om ljusgrön, ärtgrön, som den som är på Ricehästens tassar?

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

11 november 2008 22:26

Hovar menar jag...

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilaj

12 november 2008 07:14

Lisa: Du har rätt lisa. Men man blir ju hemmablind. Eller tvärtom på nåt sätt. Men nu när jag än en gång bestämt mig för rött kan du ju inte få mig att ändra mig pucko!

 
Synne

Synne

12 november 2008 08:05

Vi har oxå innerfönster som ska tas av och på. Nu är de på. Fetvadd sa du, är det för fukten som hamnar emellan eller för det inte ska dra.
Du sydde påsar och fyllde med ris för att ha i fönstren, funkade det?
Måste göra nått för det immar igen dagligen.
Märklig kamera du har.
Med blixten såg man bara kistan/bänken och tavlan. Så, utan satt det plötsligt en liten människa där....
Rena rama trolleriet ju. Vad har du för kamera, fniss.
Ha det bäst.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

13 november 2008 04:37

Klart att jag har rätt! Det har jag alltid! GRÖÖNT!

http://mittlillahus.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards