Direktlänk till inlägg 21 augusti 2007

Pommac duschar!

Av Persilja - 21 augusti 2007 19:18

Stor händelse! Big event! Pommac badade för första gången!

Inte för att han behövde, utan för att vänja sig. Tänkte bada honom varje vecka. Jag hade inget shampoo eller något. Bara varmt och skönt vatten och så duschade jag honom också.

Ja, det syns kanske inte hur han njuter på denna bild, men han var definitivt avspänd och ville inte springa därifrån. Han stod still och lät sig duschas så jag tror att han gillade det.

Nu tar jag gärna emot tips på bra produkter för hans päls. Något som luktar gott utan att vara för parfymerat för en hund. Och som inte ger torr hud. Vill ju inte framkalla mjäll hos honom som ju ger mig allergi.

Så tips emottages tacksamt.

Blir det för ofta att duscha en gång/vecka?

Han stod helt lugnt och lät sig frotteras sen också. Skakade ur pälsen först senare. Jo, han gillade att duscha!



 
 
kicki

kicki

21 augusti 2007 20:37

Å va skönt för lille pommac som fått bada...vi kommer just hem från skogen. Vi har varit ute och gått i skogen och letat efter den vita älgen...ville har badat i allt vad dyngdiken är så vi fick ta en tur till sjön med honom..bilder kommer in på bloggen imorgon...vi har ett schampo som jag köpt på djuraffär med balsam i, det luktar gott och gör pälsen silkig och fin...jag tror inte att man skall bada dem för ofta med schampo men att tvätta dem med vatten gör nog bara susen..
ha det så gott..kramen från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Anna Stilla

Anna Stilla

21 augusti 2007 21:14

Vi tvättar vår hund när hon har rullat sig i skit, ruttna rävar och grävlingar eller slemmiga svampar.
Och då använder vi Lactacyd. Jag har inte märkt att hon har några hudproblem. Men hon luktar inget annat än hund heller.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

21 augusti 2007 21:25

Vanlig såpa funkar bra, i alla fall för våra hundar som har en päls som inte behöver borstas. De känns väldigt mjuka och plyschiga. Men Pommacs päls kanske bara blir trasslig då, utan ngt balsamliknande grejs i?

http://pippi.blogg.se

 
/B

/B

21 augusti 2007 22:08

Yorkarna badas varje vecka och många pudelägare badar sina ofta också. För att hålla allergierna stången kan det vara värt! Vi har badat Syrran med PCL-shampoo och balsam (finns på djuraffären) och det är bra. Fick nu av uppfödaren (i samband med Solbritts ankomst) ett provkit av en serie för hundar som heter Chris Christensen och det var ÄNNU bättre!

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

22 augusti 2007 08:54

Kicki, Anna Stilla, Pippi, B: Tack för alla tips! Ska kika efter shampoo med balsam- det kan nog behövas. Lactatyd tror jag är bra mellan varven också. Det är snällt mot huden.
Såpa tipset gav någon annan hundägare mig och jag gillar tanken. Miljövänligt och bra. Men jag får prova mig fram och se vad hans päsl kräver. Kanske inget shampoo alls i början?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards