Direktlänk till inlägg 13 april 2008

Allt är en fråga om vilka glasögon jag tar på mig!

Av Persilja - 13 april 2008 08:39

Nä, nu får det vara nog! Nu tar jag till alla medel för att dra mig ur den kreativitetsinspirationslivslust öken jag hamnat i. Jag kan bli galen på mig själv för att jag får dessa svackor. Det finns SÅÅÅ många andra som mår sämre och SÅÅÅ många andra som har tusen fler orsaker än jag att gå omkring och känna så här. Så nu ska jag aktivt försöka ändra på mitt sätt att se på saker. Det är ju egentligen det det handlar om just nu. Jag har ju bara en "depp á la light" och då kan det hjälpa med såna här knep.

(En riktigt deprimerad människa behöver förstås hjälp och tyngre behandling.)

Men varför väljer ögat (hjärnan) att se det som är negativt när jag tittar på saker med dessa känslor i mig. Medan hjärnan tolkar samma saker på ett positivt sätt andra tillfällen?

Som den här jordsäcken som står mitt på köksgolvet och tar plats.

Den har irriterat mig i flera dar. Sluta glo på mig! Har jag velat fräsa åt den.

Jag SKAAAA plantera om blommorna! Sluta tjata!!! Och oj vad den varit i vägen och varför har jag inte burit den nån annanstans? Idag ska jag tänka så här: Vad BRA att den står här mitt på köksgolvet, då har jag den till hands när jag får tid att plantera om mina stackars krukväxter. De är ju inte särskilt många nu för tiden så det går fort. Dessutom är ju påsen rackarns snygg!!!! Synd att gömma den i nåt förråd. Och så bra den går ihop med mattan!!!


När jag ser gitarren för hundratusende gången lämnad där man sist satt och spelade ska jag tänka Vad skoj att de spelar gitarr! Det är ju fantastiskt!

Istället för VARFÖR kan de inte sätta tillbaka gitarren där den ska vara!!!


Och se så söt rymdis är i den där buffen som borde vara i hallen. Det är ju en installation som är genomtänkt och underbar!

Han passar där! Tänk förut innan jag hade barn vad jag längtade efter den där synen!!! Njuuuuuut!!!


Och istället för att uppleva att den omålade väggen i köket förstör och ger mörker kan jag ju tända upp lite och se skönheten i träet.

Det är inte bara fult som jag fått för mig, det är ju TRÄ! Det är ett levande material och i sin naturliga färg. Det kan ju egentligen inte vara fult! Jag VET ju att jag ska måla det vitt eller annan kulör nån gång när tiden ges, så nu kan jag ju passa på att njuta av denna tid då det är originalfärg! Det är en bra grund ju!


Och OM jag tycker något är fult och irriterande kan jag ju lätt som en plätt flytta blicken till något som jag tycker om.


Och OM jag har en sån dag då jag tycker att ALLT suger i min egen omgivning har jag ju en hel hylla fylld med böcker och tidningar där jag kan drömma mig bort eller se något vackert!

Det ÄR verkligen bara en fråga om inställning just nu.

Okej, om jag nu känner att jag druknar i någon slags kvicksand, då måste jag ändra den bilden. Revidera den lite.

Det är inte kvicksand. Det är medelhavet. Och jag druknar inte, jag simmar. Se! Mycket bättre. Jag simmar i ett ljumt medelhav. Solen skiner, allt är bara så härligt.

Mycket bättre image att ha framför ögonen.

Jag känner mig mera glad nu!

Detta är inte ironi.

Detta är som Dr Phil fast á la Persilja. Typ dr Dill!

Haha! Dr Dill har omvänt Persiljan från en slokande buske till en ståtlig planta. Typ. Nästan.


 
 
Helen

Helen

13 april 2008 09:48

Fler på jorden skulle behöva tänka så.....
Ha en underbar söndag

http://gussilago

 
Gry

Gry

13 april 2008 09:56

Ha,ha.... Dr.Dill, ha,ha... Den var jättebra! Men nu har jag en idé åt dig, du kan ju skriva ner alla dina tips om positivt tänkande/byta glasögon under pseudonymet Dr.Dill och börja ge tips åt det svenska folket,hi,hi... Eller också ger du ut en kokbok under namnet Dr.Dill, fniss.... Sen kanske det kommer lite sytips från Dr. Pill, hårstyling med Dr. frill, PMS råd från Dr. lipsill med mera! Jag har hittat en strålande karriär åt dig ;-)

Må så gott med dina "nya" glasögon!!

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Andie

Andie

13 april 2008 09:57

Visst är det tråkigt och jobbigt att vara deppig. Men jag måste då säga att Dr Dill funkar även för mig! :-)
Och jag tycker att bilderna från ditt hem är trevliga. Det ser verkligen ut som ett hem där det bor någon som har lagt mycket själ i att omge sig med vackra saker.

http://www.andie.bloggagratis.se

 
Anitha

Anitha

13 april 2008 12:44

Haha! Dr. Dill - klockrent juh! Hoppas det hjälpte, och att du känner dig lite piggare nu. En annan har haft kommenteringstorka, och inte kommenterat en rad hos någon på flera dagar. Jag kanske skulle konsultera dr. Dill rent av...Hihi.

Ha en bra söndag! :-)

http://femman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ia

13 april 2008 13:47

Hej Pernilla. sakant dina bloggningar.
Vist är det så, att allt beror på vilket sätt man ser det. Med possitivsyn eller negativ. Jag är en glad tjej som oftas ser allt possitivt, är enkel utan att korva till saker.Det hjälper mig myckat i livet. Sänk axlarna andas in genom näsan ut genom näsan, gör så några gånger och tänk samtidigt, jag kan göra det, jag kan göra det, jag vill göra det osv..... Men samtidigt måste man få ha dåliga dagar när allt é blää, passa då på att läsa en bok, sy, lägga patient eller lösa suduko, korsord, ät godis eller chips.
Då känner man redan att allt blir lite bättre. Sköt om er alla kvinnor å njut av våren, kall idag men vilket ljus.//ia

 
Ulle

Ulle

13 april 2008 15:46

Haha, Dr Dill är ljuvligt galen och ljuvligt underbar! Vad tar du per timme om man behöver en konsultation?

KRAM du going!

http://lillaunika.se

 
Lisa

Lisa

13 april 2008 18:08

Jag har en blomjordspåse jag med, men min har jag ställt mitt framför spisen, ändå får jag inte tummen ur och planterar om. Det är ju såå trååååkigt med all jord som far överallt och bängligt och eländigt. I stället har jag dåligt samvete i flera veckor över mina stackars blommor som inte får näring och så snubblar jag över påsen varje dag. Få se om det blir till veckan. Annars är jag en dålig människa.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
synne

synne

13 april 2008 18:31

Så är det ibland.
Men nu verkar det som om du börjat titta upp igen. Skönt det. Hoppas att våren kommer till dig snart. Med vackra blommor och färger.
Ta upp gitarren och spela en låt för Rymdis som passar på ditt porslin. Tänk så bra att säcken med jord står där för då slipper du gå ut och hämta den tunga plastsäcken med jord....
Positivt tänkande var det visst....
Kram vännen från mig....
Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

13 april 2008 20:23

Visst är det så! Mycket kan vi påverka själva med våra tankar. Det gäller bara att bli medveten om de negativa tankarna så att de kan ändras till positiva :) Verkar som att Dr Dill har en hel del att komma med oxå *s* Dr Dill & Mrs Persilja, eller nåt... Bekvämt att ha blomjorden i köket istf ute i kylan, då behöver du ju heller inte vänta på att den ska tina :) Kram!

http://langstrump.wordpress.com

 
Tone

Tone

13 april 2008 20:43

Så klart det hjelper å tenke positivt, selv om det ikke er alltid man får det til. Jeg prøver slik som du gjør. Når jeg nesten ikke får opp ytterdøren fordi ungenes og kameratenes sko og ransler ligger strødd i gangen.....-Prøver jeg å tenke at det er fint at de har venner, at de trives hjemme hos oss, og at jeg kommer til å savne ungenes rot den dagen de har flyttet ut. Da kommer jeg til å ha et veldig ryddig hjem, men akk så tomt... Så vi får føle oss priviligerte som har huset fullt av barn og liv :-) Klem fra Norge

http://tone-amorvincitomnia.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

13 april 2008 20:51

Det var en vacker jordpåse, jag en sådan skulle jag kunna ha som dekoration. Det är så härligt mysigt hemma hos dig, jag gillar din stil. Som jag sa en gång, tycker du ska skriva en bok om din inredningsstil för den är verkligen din egen. I den här nattsvarta världen behöver vi fler Persiljor. Om jag skulle börja inreda som dig så skulle jag aldrig lyckas med att få till det så mysigt och härligt.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

13 april 2008 22:26

You go girl !! Ehhh.. Dr. Dill... Ha ha ha,
men det er sant - alt kommer an på øjnene der ser.

Klem til dig,
Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Carina

13 april 2008 22:42

Jaaa äntligen...vilken bra ide´. Dr Dill borde komma till mig.. ibland. Du är underbar Persilja! LOVE U !! ..typ..

 
GundaM

GundaM

13 april 2008 23:15

Det er så herlig fargerikt å komme inn til deg og ditt hjem. I Like;)
Her føler jeg meg hemma ! Klem fra Norge

http://www.gundam-gundam.blogspot.com

 
Tiina

Tiina

14 april 2008 12:34

Där satt den! Välkommen till världen Dr Dill. Det satt långt inne, men efter stor födslovånda fick hon se dagens ljus, och efter detta kommer säkert många att anlita henne!

http://alandsskargard.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards