Direktlänk till inlägg 7 april 2008

Skrivkramp?

Av Persilja - 7 april 2008 18:29

Jag vet inte vad det är med mig! Jag skriver ju inget! Det är som att orden tagit slut. Nu tvingar jag mig bara för att komma igång. Blir ju orolig för mig själv när min skrivarklåda håller på att sina!

Idag har solen verkligen gassat över oss och det var så längesen jag såg solen att det var hlet magiskt! Jag gick en låååång promenad över isvägen till en ö och så rakt över ön och ut på andra sidan. En promenad på dryga timmen. Inte en kotte syntes till, det var bara jag, Pommac och skogen. Det var härligt. Jag gick där och hamnade i total harmoni. Tittade på de stora tallarna. Funderade varför ön heter Granön när tallarna är det man ser mest. Tittade på de fjäderlätta molnen på den klarblå himlen och oj vad jag pratade med mig själv! Det är nog det främsta tecknet på att man nått den gyllene medelåldern eller? När jag kommer på mig själv med att prata högt för mig själv! Haha! Det är ju bara gamla gummor som gör så?!!!

Pommac fick springa lös och höll sig fem sex meter framför mig mest hela tiden. Jag var i totalt nu.

Det är härligt att få såna stunder. I den jäktiga vardagen där allt  snurrar fort gäller det att hitta såna stunder.

Annars är här värsta kaoset. Igen. Tycker jag städade nyss. Och det gjorde jag! Men kaoset är ett faktum likväl.

Längtar till jag får min stund i vardagsrummet. När alla barn (utom trettonåringen) ligger i sina sängar och jag får sitta ner en stund på kvällen. Det är bästa stunden på hela dagen.  

 Längtar dit nu!

 Se nu skrev jag ju några rader iallafall!

 
 
Charlotte

Charlotte

7 april 2008 19:17

Skrivtorka är nog inte farligt, det går över med tiden. Ibland blir det nog bara så att man tappar alla ord. Apropå den ö med tallar du var till som heter Granön kan det inte vara så att det inte har något med granar att göra alls? Utan att den kanske har kallats grannön och tillslut så blev det bara ett N kvar och den fick heta Granön... gissar hej vilt men ortsnamn etc brukar aldrig betyda det man tror, oftast i varje fall. Det är jätte roligt att läsa om vad ortsnamn betyder. Jag bor ju i en ort som har namn som en kroppsdel, men det har inget med det alls att göra utan med fåglar! Lite roligt är det. Hoppas du får tillbaka skrivlusten snart igen, fast jag tycker du fick ihop en hel massa ord trots det "ler".

http://charlottas.bloggagratis.se

 
synne

synne

7 april 2008 19:28

Ja, man kan tappa skrivlusten ibland.
Men peppar det har inte hänt än, men det är aldrig försent....
Väskan är bara helt skjönn alltså....
oj det blev lite norsk mitt i.
Hoppas ialla fall att kvällen ger dig en stund av ro.
Kram från nabolandet.
Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Carola m 7

Carola m 7

7 april 2008 19:33

Åhnej då:)
INte är det ett ålderstecken att man pratar med sig själv heller;)
Det har jag alltid gjort - man får de bästa svaren då ju:)
Fast folk tittar lite konstigt på en när man står och resonerar högt med sig själv om hur mkt köttfärs man ska köpa;)
Låter suuuperskönt med din prommis!
Här har det varit grått hel dagen...trist.
Ha det gott!

http://wetterholm.bloggagratis.se

 
Storeflittig

Storeflittig

7 april 2008 19:58

Hei! Skulle ønske jeg kunne skrive at like godt innlegg en gang jeg (selv med all verdens inspirasjon:)

Jeg syns du skriver bedre enn bra, du er god med ord!!

Og jammen er det godt den stunden når roen senker seg, og en har litt tid til ettertanke, og kanskje en kreativ ide eller to.

Og så kanskje sette en brøddeig igjen. Det var veldig godt med det lille dyttet i baken forrige uke, fikk jo så insirasjon av de gode brødbildene du la ut så nå skal kjæresten få vaske seg igjen:O)

http://flittiglisene.blogspot.com

 
Peace

Peace

7 april 2008 20:06

Hej Persilja! Jag vill gärna att du tar en pause så jag hinner gå in i arkivet och läsa det du skrivit tidigare. Du är så flitig tycker jag, också syr du ju fina väskor mellan varven dessutom! Gör som jag skriv kommer strax... ibland behöver man pauser. Vi läsare unnar dig det vill jag lova./ Kram Peace

http://peacebloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

7 april 2008 20:49

Bloggtorka drabbar oss alla ibland, men på något konstigt sätt blir det några rader iallafall och så går torkan över;)

http://trollpackan

 
Ingen bild

Lucia

7 april 2008 21:41

Haha! Jag pratar med mig själv HELA tiden! Talar om för mig vad jag ska göra och hur jag ska göra det. Berömmer mig själv om jag gjort något bra och bannar mig om jag gjort bort mig hahaha!! Och VAD är det med mig!!! Jag har inte gjort ett inlägg eller lämnat en kommentar sedan 1 april!! Läser alla bloggar som vanligt men känner mig helt dränerad på skrivarinspiration. Ligger som en liten uv i bakgrunden och bara myser över alla er andra kreativa skribenter. Guuud va du är söt som "hippiepersilja"!! Och väskan!! Love it as usual! Var riktigt sugen på den i orange med bollfrans men läste att den var såld : ( Synd för mig! Ha en bra måndagkväll och natt. Kram från Lucia (som hoppas göra en stark comeback framöver)

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

7 april 2008 21:48

Se der kom ordene alligevel fra dine hænder :-)

Det lyder som en herlig tur du og pommac har gået idag. Det er sådanne stunder man virkelig mærker sig selv, og oplever naturen bedst synes jeg. Man blir jo så opslugt at man snakker med sig selv. Men ved du, jeg snakker ofte med mig selv når jeg ikke tænker over det - jeg vælger at se det som noget helt naturligt, hi hi.

Din stund i sofaen om aftenen, i fred og ro forstår jeg virkelig du nyder. Det er en god måde at slappe fuldstændig af på.
Må også lige komentere din hippievæska - den er kul !

Til slut - jeg viste manden din kommentar til mig, han smilede stort ved tanken om at nogen synes han burde afholde kurs i "håndtering af kvinder". Måske noget at tage op med aftenskole, et inter-nordisk samarbejde, ha ha ha.

Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

7 april 2008 22:20

Charlotte: Ja så kan det vara! Den ligger nära vårt fastland-alltså grannön, MEN ön bredvid heter Björkön...så det ska nog vara Granön. Kanske granarna ägde ön för 100 år sen och tallarna nu tagit vid.

Synne: Härligt med lite norsk mitt i allt!

Carola m 7: När du säger det har jag också alltid gjort det, men först nu har jag liksom en ursäkt-hahaha!

Storeflittig: Tack! God med ord- det var en fin komplimang! God med ord. Det smakar så bra! :D

Peace: Kommer strax-gone fishing!

Trollpackan; Ja, man klämmer ur sig ändå. Kanske borde man vara tyst!

Lucia: Jag kan också få kommentarstorka. Tycker allt jag ska säga låter tomt och ihåligt och då är jag hellre tyst...man kanske måste vara tyst ibland. Längtar till din comeback! ;D

Maria: Haha! Nu blir han kanske extra go!!! Det blir nog mera blommor snart!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards