Alla inlägg under mars 2007

Av Persilja - 21 mars 2007 10:21

Den här darlingen hittade jag på COOP igår. Någon som vet vad det är? Jag vet inte.
Jag fick för mig att det var en vattenälskande växt så jag ställde den på ett fat med stenar och lite vatten. Men den såg redan i morse lite ledsen ut så det stämde nog inte. Den har liksom ludna blad. (Brukar inte ludna blad sky vatten?)
Hittar den inte i min kukväxtbok- nej, men vad skrev jag nu!
Jag menar förstås KRUKväxtbok. (Förlåt min simpla humor-men umgås man med vår tioåring som är synnerligen fixerad vid temat "sex-fniss-fniss"- då blir man lite skadad...) Hans favorit är att fråga syrran hur gammal hon är och när hon svara sex håller han på att kissa på sig av skratt-suck! ni hör nivån!
Äldste sonen är och pimplar. Han informerade mig vänligt om att maggotsen var röda och gröna. (Vill inte veta vill inte veta vill inte veta!!!) Nu har han ringt två gånger och säger att det är så kallt! Han fryser om tårna och händerna. Jag har sagt att de ska promenera omkring. Och pimpla varm choklad! Jag skickade med en fet dunjacka men den stoppade han i ryggan och tog på den "snygga" jackan som är hur tunn som helst.
Jag undrar om han tar på dunjackan fast han fryser?
Suck, dessa små sötnosar, har jag verkligen varit sån?
Joohoodåå och värre därtill!
Hellre fryste jag öronen av mig än tog på mössa när jag gick högstadiet. Det är därför jag gillar mössmodet nu för tiden! Våra barn behöver iallfall inte frysa om öronen.

Av Persilja - 21 mars 2007 07:22

...och inga andra önskningar och behov-då skulle jag köpa en sån där fruktskål med galler.
Men då måste jag ju först åka tåg till Stockholm, ta färjan till Gotland och hyra en bil och köra ner till Fide.

Jag skulle ha köpt en när jag var där! Men då blev jag snål och lät bli. Hade jag istället hoppat över allt annat småshopande med onödiga numera bortglömda saker då hade jag ju haft råd.
Men är det inte så med shopping. Vi blir inte särskilt lyckligare för det vi köper. Mer för det vi längtar efter att köpa. Då har man längtan kvar och den inbillade magin i önskeobjektet.

Av Persilja - 20 mars 2007 19:23

10-åringen har bakat två plåtar muffins. Han blir skickligare och skickligare! Det är roligt att ge dem förtroende i köket. Han fixar allt själv. Han säger att han inte är så noga med receptet, han gör som han själv tycker. That´s my boy!
Nu blir muffinsen gyllenbruna och perfekta. Jag är impad!
Visst blir det lite extra städning, men han blir bättre och bättre på att INTE spilla också.
12-åringen har en paradrätt; spagetti och köttfärsås. Jättegod! Och då gör han en kupp och kokar vanlig spagetti-"ingen äcklig fullkornsspagetti". (Det blir det när mor i huset lagar maten!)

Dottern har städat sitt rum med alla miljoners playmobilsmåsaker och Pollydockor, kläder och skor och barbiesar och barbieskor och duploklossar...
En Pollysko är max en halv cm stor så man behöver bara närma sig rummet med dammsugaren så skyndar hon sig att rensa golvet.
Så vi närmar oss visningsstatus.
Måste bara plocka upp tvätthögarna som jag lagt på golvet-sorterade efter mörkt/ljust, låg/hög temperatur. Där hade jag tänkt ha dem, på golvet, tills jag tvättat dem. Men nu får jag sortera om! (Allt ska kastas in i tvättskrubben-som de inte får se!)
Håhåjaja.

Köpte nya Gård och Torp när jag var och handlade. Ska nu frossa i alla vackra bilder och härliga reportage!

Missa inte HÖÖK ikväll. Kika på LULEÅ! Min forna och blivande hemstad. (Eventuella Kirunabor som läser detta kan ju byta kanal kl 21.00-så ni slipper den förhatliga staden!)
Over and out!

Bild: Dottern med favoritdocka.


Av Persilja - 20 mars 2007 17:36

Jag har EN sak som jag är rädd för. Fånigt men likväl blir jag lika skräckslagen varje gång jag konfronteras med min rädsla.
Den stavas m-a-s-k-ar.
Jag vet!
No comments!
Imorgon är det ute dag för de två äldsta barnen. Den ene ska åka snowboard och den andre ska p-i-m-p-l-a!

Jag har varit och köpt ett pimpelspö. När jag stod där och lutade mig över en (vad jag trodde) disk för att nå pimpelspöna hör jag min dotter stå och stava sig fram till m-a-g-g-o-t-s. (Hon läser allt hon kommer över precis som alla barn som precis upptäckt tjusningen med att kunna läsa-en helt ny värld öppnar sig för dem-världen är full av skyltar och text!)
"Magost-vad är det mamma?"
Jag har bara lyssnat med ett halvt öra och tittar mig omkring för att se vad hon kan mena och ser skylten vid min mage:
MAGGOTS
MJÖLMASK
Jag kastar mig reflexmässigt bakåt. Bara att ha varit så nära kylen med det äckliga får det att krypa i kroppen!
(Jag vet!!!)
Dottern undrar vad det är. Och eftersom jag absolut inte vill överföra denna ynkligt fåniga rädsla på henne säger jag att jag stack mig på en grej. Vi skyndar oss vidare!

Någon maggotsburk köpte vi inte. Jag törs inte ens ta i burken!
Jag har försökt övertala sonen att fiska med skalade räkor, det brukar vi göra i stugan, och korv-vi får fina abborrar på både korv och räkor. Men se det går han inte med på.
Han ska ha riktigt bete! Han är väl en kirunabo! (Jaktens och fiskets mecka!)
Som tur är bor vi granne med OKQ8 så han ska gå och köpa en burk med det äckliga innan utedagen i morgon bitti och så får han sätta den i bakluckan.
Han har lovat att använda upp alla eller kasta de som är kvar i vattnet innan han kommer hem.
Det finns inte en chans att jag har dem inomhus!

Så nu måste jag komma ihåg att vara riktigt snäll så att han inte blir arg på mig och får för sig att hämnas genom att lägga en liten...i min...under...iiiiii!!!!
Nej! jag klarar inte ens av tanken!


Av Persilja - 20 mars 2007 11:49

FAN! Jag visste det! En hel dag kan inte klaffa så som denna gjort idag. Nyss ringde hyresvärden.
Han bad om ursäkt för besväret men skulle behöva visa lägenheten för nya presumtiva hyresgäster...
Jaha! sa jag och började kalkylera i huvudet hur länge det skulla ta att få iordning mega kaoset till visningsskick. Jag fick två alternativ; imorgon vid 18-tiden eller så nästa vecka på onsdag.
Jag säger att det går bra imorgon kl.18

Jag vet att jag inte behöver städa bara för att det är visning av en lägenhet vi hyr. Men å andra sidan har jag så pass mycket självbevarelsedrift att jag inte vill gå runt och visa en lägenhet där jag skäms för allt. Då jobbar jag hellre häcken av mig och visar runt med stolthet. SÅ här fint har vi det! Vi lyckade ordningssamma människor!

Så svag är jag.
Så nu ska jag jobba häcken av mig.
Jag lovar! Det behövs!
Vilket bedrägeri jag håller på med!
Och någon alien sitter och skrattar!

Helst skulle jag vilja vara tillbaka HÄR (se bild), på Fide Fajans och se på hennes underbara keramik. Längst ner på Gotland där ön blir som smalast ligger FIDE. Och där bor denna keramiker, i ett grönt vackert hus och gör de mest bedårande saker. Hon säljer även på Blås & Knåda på söder och på GAD i Sthlm. Jag har aldrig blivit så inspirerad som i hennes atélje!
Det är jag med grön väska.

Av Persilja - 20 mars 2007 10:24

Har upptäckt att om jag skriver om något så löser det sig plötsligt. Eller blir gjort. Bloggen är min nya "just do it" knapp! (Hm, nåja, ibland illafall...tvätthögen krymper inte nämnvärt, men EN DEL saker blir gjorda iallafall.)

Så nu tänkte jag visa ett projekt som kom av sig och som jag skulle vilja ha klart. Det kan bli en välkomsttavla i vårt nya hem.
Jag måste bara brodera ögon och sy dit fötter och snygga till det lite. Inte mycket jobb kvar. JUST DO IT!

Av Persilja - 20 mars 2007 08:52

Ibland undrar jag om vi alla är små spelpjäser i ett dataprogram för några enorma aliens. The Sims på riktigt, liksom. Idag har någon alien bestämt sig för att skoja lite med mig och kasta om allt för att studera hur spelet yttrar sig. Haha, de har jättekul när de märker min förvirring!
På väg till skolan brukar barnen bråka om vem som ska sitta i framsätet. Det hör till "morgonrutinerna" (som alienerna valt åt oss???).
I morse börjar lillasyster med att kliva in i bilens framsäte, ångrar sig (!!??) och sätter sig bak.(!) Mellanbror skyndar sig att ta framsätet men lillasyster ropar "snälla, kan du inte sitta bredvid mig" och han flyttar bak (!!!) (han gör som hon ber!!!) (han lämnar framsätet frivilligt!!!)
Sen kommer storebror som ALLTID kommer ut sist och aldrig hinner ta framsätet och finner platsen fram LEDIG!
Jag bara gapar!
Funderar starkt på att gå till OKQ8 och köpa den där trisslotten nu.

Men jag undrar vad alienerna ska hitta på mer i dagens spelomgång? Ska de låta kaosfamiljen bli mirakulsöst ordningssamma? Hoppas!!!

Av Persilja - 20 mars 2007 07:23

Vilken underlig morgon!!!
Själv vaknade jag utan klocka vid sex. Låg kvar och funderade, tio över sex kommer 8-åringen tassande och undrar när det är dags att stiga upp. Jag säger att det är ett tag kvar-att han kan gå och lägga sig om han vill, men han stiger upp. Då stiger 10-åringen upp också. Och jag.
Jag väcker äldste sonen en halv timme i förväg och ska precis gå och väcka honom igen när han passerar förbi mig in i badrummet. På första väckningen!!! Dottern kommer också tassande. Alla är vakna och klockan är bara halv sju!
Sonen duschar i 20 minuter. Jag knackar på. (Han vrålar "JAAAA Jag ska bara..." i tron att jag är arg som igår.)
När han kommer ur duschen är klockan bara sju och han hinner äta frukost i lugn och ro.
Tidningen har redan kommit!
Ingenting är som det brukar!
Klockan är nu inte ens halv 8 och alla är klara och ingen stress...
Ska gå ut nu och skrapa bilen i sakta mak och skjutsa dem och de kommer att vara i god tid.
Halleluja!
Undrens tid är inte förbi?!!?

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards