Direktlänk till inlägg 9 januari 2009

Fullmåne, tvillingsjälar och kanske pms.

Av Persilja - 9 januari 2009 21:11

Jag har haft världens flyt hela kvällen. Klippt maken perfekt, och han är petig. Fick en fnitterattack för att frisyren påminde så mycket om Hitler ett tag. Höll verkligen på att fnittra så att jag nästan kissade på mig. Inte blev det bättre för att situationen kändes så komisk. Maken i kortkalsingar på en pall, jag med sidenmorgonrock utanpå kläderna (som skydd mot hår) och så till det hans hitlerfrilla. Jag tänkte mig in i att det var en riktig salong och det blev bara för mycket. Hahahaha!

Jag samlade mig dock och klippte klart. Efteråt var alla spår av tyrannen borta.


Sen har jag rensat ögonen på Pommac. Han får en massa klet varje dag och mellan varven måste jag klösa bort de hårda knortarna som bildas i pälsen kring ögat. Han tycker det är skööönt. Och blir alldeles tung och avslappnad. Ser ni vilken fin nos han har! Alltså jag vet att jag är part i målet, men är han inte världens vackraste hund??? 

Jag har sedermera också slipat två sängbord som jag länge tänkt måla om. Äntligen!

Den fina slipmaskinen är min 40-årspresent. Fin va! Oumbärlig för en sån som jag! Med dammuppsamlare som funkar bra och lång sladd. 

Sen har jag tapetserat lådorna på sängborden med den fina Designers Guild tapeten som jag köpte ett prov av från Måleributiken. Och så fick jag för mig att måla sängborden gröna. Planen var faktiskt turkos, och först ångrade jag mig lite att jag helt plötsligt tog den gröna färgburken. Men så kom jag på att uppe i sovrummet är det ju turkos vägg. Då blir det ju perfekt med grönt! I min värld alltså, där allt för mycket matchning helst undvikes.

Hyllan under som är omålad var svår att måla så jag bestämde mig för att tapetsera där. Vi använder inte nedre hyllan så ofta så det håller nog. Så imorgon eller övermorgon då färgen torkat (linoljefärg torkar långsamt) ska jag tapetsera med någon tapet. INTE samma som på lådan. Färdiga resultatet visas förstås då.

Näe, saker har gått alldeles för bra ikväll.

Jag har också sytt ett överdrag till symaskinen och påbörjat en väska i 70-tals tyg.

Inte illa pinkat för att ha PMS. Fast jag börjar undra om jag alls har det? Vad har hänt?  

Förra gången fullmånen krockade med min pms var det stentufft. Jag höll på att gå under. Så jag förberedde mig på en svår attack. Men man ska ju inte ropa hej. Det kanske kommer!

Men någon har sagt att man kan bli oerhört produktiv och kreativ när det är fullmåne och DET har ju verkligen stämt på mig. PMS har jag väntat (och skyllt på) i minst tio dar nu.


Allt det positiva kan också bero på att jag tror att jag funnit min tvillingsjäl.

Inte min man, han är bra han också, min vän och min kärlek, men inte min tvillingsjäl. Tvärtom, han och jag är väldigt olika på många sätt vilket förmodligen ger attraktionen mellan oss.

Min tvillingsjäl har jag bara hittat mitt i min vardag. Bara så där. Plötsligt bara. Det är en härlig känsla och gör mig alldeles GLAD! Det är inte var dag sådant händer!


 
 
Olyckssyster

Olyckssyster

9 januari 2009 22:38

Men hjälp vilken underbar blogg du tycks ha, startar en prenumeration på studs!

http://www.cutethoughts.blogg.se

 
susanne

susanne

10 januari 2009 09:53

ha ha velat se den synen när du klippte.. det är samma färg jag målade i A s rum! jag målade hans säng bord och byrå.. inte samma men lika dan färg---- snygg grön färg.. och så fint det blev med tapeten på lådan..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

maria

10 januari 2009 10:18

supersöt nos!!man vill pussa.hela pommac verkar härlig!!
ååå vad snygga sångborden blev,verkligen!!!du e grym.
är väldans nyfiken på symaskins överdraget??måste oxå sy ett nytt,vaxduken jag sydde av förra gången känns väldigt,hmm typ grå.
kram

 
T H E R R E fotoblogg

T H E R R E fotoblogg

10 januari 2009 10:52

Snyggt med tapeten!

http://www.therre.blogg.se

 
Ingen bild

Mia

10 januari 2009 15:09

Joo, Pommac är en riktig sötnos!!! (fast det får jag inte berätta för min katt Sissela att jag tycker... får beundra Pommac i smyg!). //Mia

 
Ingen bild

Persil,ja

10 januari 2009 16:27

Olyckssyster: (Med pms då eller?) Tack för snälla ord.

Susammme: Ja, det var en syn för gudarna...

Maria: Ska visa symaskinsöverdraget. Egentligen skulle det bli en väska-haha- men den blev för bred och så såg jag att måttet var perfekt för maskinen och voilá så blev det ett symaskinsöverdrag...

Therre: Tack du!

Mia: Nä, vi säger inte nåt till Sissela, sånt kan ge svåra konsekvenser! ;D

 
Kerstin

Kerstin

10 januari 2009 20:58

Men...så vackert det låter att du funnit din tvillingsjäl. Jag blir nästan gråtig!

http://ljuvligaliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards