Direktlänk till inlägg 14 maj 2008

Kreativitet!

Av Persilja - 14 maj 2008 21:46

Alla människor känner sig säkert kreativa då och då.

För mig är det en viktig ingrediens i livet. En slags motor.

När jag känner kreativitet är jag som lyckligast. Det är en sån härlig känsla när det kommer ett "anfall". Det liksom sveper över mig, tar mig i besittning. Jag blir glad, euforisk, lycklig. Endorfinerna sätter igång att snurra runt i kroppen och tack vare det ökar kreativiteten ännu mer. Jag vill sätta igång genast med något kreativt. Det kan vara att skapa något i tyg eller andra material, laga mat, städa, möblera om, gräva i trädgården eller förverkliga någon idé jag har.

Ibland tar jag till knep för att öka kreativiteten. Bläddrar i alla mina inspirationsmappar där jag samlat bilder genom åren. MASSOR av bilder. Eller så bläddrar jag i någon av alla mina böcker med inredning, konst, arkitektur, trädgård eller hantverk.

Ibland vaknar lusten till liv när jag ser ett tvprogram eller en film. Eller när jag är ute i livet och möter nya intryck och människor. På nätet, bland bloggare och hemsidor finns också en oändlig källa inspiration.

Men ibland kommer inspirationen med posten!

Som idag! Från Norge kom det mest fantastiska paket. På det var det klistrat snygga inredningsbilder och jag skulle så gärna velat visa det men det går inte utan att avslöja både min och avsändarens adress och det känns lite onödigt. Bloggagratis tar inte emot mina photoshoppade bilder. Det blir fel format. (Det lilla jag kan i photoshop...)

Men inuti paketet var det lika fint. Där låg denna söta påse med ett lika sött kort. Påsen hölls ihop med en liten söt tvättklämma med ett hjärta.

I påsen fanns detta: Förstår ni så glad jag blev???

Det kom en sån våg av kreativitet över mig att jag gick omkring i ett rus hela dagen innan jag kunde sätta mig vid symaskinen. Jag visste precis vad jag skulle sy. Det bara kom. Brumbrum sa maskinen och så bidde det en väska. Tack goaste Kardemumma! You made my day!

En annan väska blev det också, för tro´t eller ej, inspirationen kom med posten igår också! Jag har tur som en tokig som stöter på goa bloggvänner överallt! Det var Mynta som återigen varit i farten! Lyckofén som strör sitt guldpuder över mig! Förutom en fantastisk broderad bonad som jag fick ärva efter att hon tagit bort den ur en ram som hon så fint klädde i ljusslinga och hängde på väggen, fick jag två ursöta disktrasor som förgyller min vardag med råge! Tack söta du! You made my day too!

Och dessa kvinnors givmildhet och omtanke skänkte mig massor av kreativitet som jag sa. Se vad det blev av kvällens "anfall".

Här ser man ena sidan av väskan med damen, och här kommer herrns sida:

Dessa väskor ska läggas ut på Verktstan. Men jag är för trött ikväll, så det blir under morgondagen.

På Rusta, en affär jag egentligen inte vill handla tapeter på har jag fått för mig, köpte jag häromveckan en tapetrulle. Kunde inte motså! Den var dessutom på rea, den enda som var kvar så jag betalade kanske 35 kronor eller nåt.

Får se vad jag lyckas göra med en rulle!

Men ser ni färgskalan-den passar in här eller hur!? Nåt kul blir det npg så småningom. Den får ligga till sig i lådan med andra udda tapetrullar som jagsamlat på mig genom åren...

Det finns en sak som jag verkligen skulle vilja ha. Som ger mig habegär.

Dessutom behöver vi ett nytt parasoll eftersom fjolårets åhlénsköp tyvärr blåste sönder. Kolla så vackert!!!

Detta parasoll kom ifjol och jag har trånat sen dess. Det grämer mig att jag slösade en massa hundralappar på ett parasoll som snabbt gick sönder en blåsig dag...

Jag skulle ha väntat istället, sparat pengarna och köpt det där som jag verkligen ville ha istället. Men jag har så svårt att betala dyrt ibland. Det har blivit en livsstil att försöka köpa begagnat eller på rea eller göra själv eller lika väl avstå.

 
 
Mynta

Mynta

14 maj 2008 22:51

Alltså, du har då sannerligen inte legat på latsidan!! Vad häftigt att kunna skicka en bonad långt upp i Sverige ena dagen, och sedan två (!) dagar senare kunna se denna bonad omvandlad till skithäftig kalasknasig väska! Du är ju bara för härlig!
Jag tror att brodösen (av bonaden) ler just nu uppe i sin himmel...coolt!!
Måste kolla din Verkstad imorgon!!

Kramar från mig till dig!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

14 maj 2008 23:02

Sååå utrolig flotte vesker! Den vevde ble helt fantastisk altså!! Og den hvite ble jo supersøt med de heklede blomstene..Det var så utrolig fint med den hvite blonden og det rosa foret!!! Dette kan du virkelig!!Veldig moro at mine blomster får pryde en av dine vesker :)
Glad du likte pakken forresten..Halve moroa er å pakke inn synes nå jeg! Nå må jeg ta kvelden! Sov godt..og drøm om fine vesker :)Det skal jeg..

http://husetvedbekken

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

14 maj 2008 23:05

Jag LÄNGTAR tills krestiviteten kommer tillbaka till mig, är ine där än men snart, kanske snart. Hade lovat tjejerna att sy kulpåsar åt dem, men det kändes oändligt stort, får se om jag gört imorgon. Du är så duktig, fortsätt med det. G'natt! //E

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

15 maj 2008 08:39

Hej
Jag laddar ekonomiskt för att kunna köpa en väska av dig. De var underbara de där blommorna och parasollen var sagolik. Vi köpte en superdålig på Rusta för något år sedan för de var slut överallt, sedan en ännu sämre på rea på Åhléns något år senare. Parasoller kanske måste få kosta för att vara bra, de ska ju stå ut med en del.

http://mariasrum.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

15 maj 2008 09:52

Å du gör så fina väskor. Den med blommor är helt underbar, men tänk att bara komma på att göra en väska av en broderad tavla det är kreativit det.. har du lust att kika in hos mig, har lagt in några engelska motivhanddukar, hjälp mig vad ska jag hitta på med dem?
Parasollet var jättefint!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

15 maj 2008 10:05

Du ger mig energi och lusten att skapa! Härligt att läsa din blogg varje dag och snart ska jag sätta mina idéer i verket. Har en fundering på att göra en aktivitetsgrej till min yngsta sons spjälsäng och efter att ha sett dina fantastiska väskor vill jag inget annat än sätta mig vid symaskinen!! Tack för inspirationen!

http://galtoroad

 
Louise

Louise

15 maj 2008 10:27

Visst är det härligt med inspiration! Jag är full av den just nu! Har oxå samlat på mig miljarders bilder som kategoriserats i pärmar (mitt ordningssamma jag tittar fram i bland!) som jag använder i mitt eget skapande men oxå när jag har målarkurser, just som inspiration.
Kramar Louise

http://solros.bloggagratis.se

 
Nyfiken kollar in

Nyfiken kollar in

15 maj 2008 10:40

Härliga tider. Är du inte en söt mysmamma.
I våra kretsar hade vi kallat dig för Milf:)

http://pokervirtuosen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

15 maj 2008 11:07

Mynta: Det känns som att den väskan är mycket speciell eftersom den kommer från min pappas hemtrakt och i min fantasi kan till och med min farmorsmor ha broderat den. Jag ska nog ge den till min mamma och pappa, det känns som att den ska stanna hos oss...konstigt känsla, men sann.

Kardemomma: Ja, paketet var ursött! Kreativt så det sprakade! Tack än engång!!! Lever på det länge!

Emma Var Dag: Det är bara att vänta in den. Den kommer! Var sak har sin tid!

Maria: Vårt träparasoll från Åhléns kostade 700 på rea och då tror man ju att det ska hålla en sommar iallafall...Vi köpte ett för 20 år sen med stålpinnar, billigt på typ Coop och det håller än, det har vi i stugan.

Charlotten: Kommer!

Maria2: Roligt, det är lite det som är min tanke, att bjuda på min kreativitet och hoppas att det kan smitta nån annan. Hurra då har jag ju lyckats.

Louise: Visst är det bra! Men jag har tyvärr lite (kreativt) kaos bland mina bilder. Visserligen instoppade i pärmar men inte någon kategorisering att tala om och det är uppemot tio fulla pärmar...

Pokervirtuosen: Dig blir jag inte klok på, jag känner ironin spraka, det känns inte sant ett ord vad du skriver men det kankse bara är en total feltolkning av mig??? Jag vet vad milf betyder och vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller förolämpning...?

 
kardemomme

kardemomme

15 maj 2008 11:27

Endelig en liten pause her fra jobben i dag..Jeg sitter og kikker på veskene i verkstedet ditt og ser at du har påsydde lapper hvor det står "Persiljas verkstad".
Hvor har du bestillt slike? Fikk lyst på sånne med "Kardemomme" på jeg..Som du skjønner blir det ingen blogging på meg før i kveld siden jeg er på jobb. Irriterende siden jeg nesten bobler over av ting jeg vil formidle, men sånn er livet..man kan ikke alltid få det som man vil ha det :)

http://husetvedbekken

 
synne

synne

15 maj 2008 11:30

Den bonaden var läcker som väska....
VILL HA....
Den söta väskan med blomknoppar från norge var så fin. Romantisk med spets och rosenknopp....
En liten undran, kan du sy en väska som ryggsäck?
Det letar jag efter men hittar ingen....
Skulle vara så skoj att ha en Persiljerygga....
Ha en fin dag.
Kram vännen:D

http://nabolandet.blogspot.com

 
A

A

15 maj 2008 12:32

Vilka underbara presenter. Och vilka fina väskor du inspirerades att göra! :)

Ett lite tips angående dina photoshoppade bilder. När du sparar blir de i formatet .psd. Klicka "Spara som" istället, och välj format .jpg. Då funkar det! :)

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
MammaLex

MammaLex

16 maj 2008 20:56

Jag vill oxå ha det parasollet!
Det finns hos Space-Babies och eftersom man jobbar på butik kan man få det på 25% rabatt!!

Ska bara köpa ett hus med trädgård först...

http://fruottiliana.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards