Alla inlägg den 15 maj 2008

Av Persilja - 15 maj 2008 22:08

Efter en maxfylld dag var jag tvungen att möblera om lite. Andra varvar ner med ett glas vin eller lite tv-tittande. För mig är en ändring av något som inte funkar mest avkopplande OCH samtidigt uppiggande.

Så jag baxade ut bordet från köket in i 9-årige sonens rum och lyfte äntligen in slagbordet i köket, något som jag velat göra hur länge som helst. Det är mitt absoluta favoritbord som jag den senaste tiden haft som mitt sybord. Nu fick det äntligen tillbaka sitt ordinarie jobb som köksbord. Så nu har jag slagbord och kökssoffa i köket-precis som det "ska vara" i mitt drömkök!

Efter bordrockaden blev det ett skrivbord över. Jag började bära det ut ur huset när jag plötsligt fick en idé att prova sätta det i hallen. Vem har sagt att ett skrivbord inte kan stå i hallen? Och inte behöver man använda det som skrivbord heller!

Perfekt! Hurtsarna rymmer en massa och mellan hurstarna kan pallen stå som en del äldre besökare vill ha för att sätta på sig skorna. Sen tycker jag det blev snyggt också till min nyfyndade Röda Korset spegel.

Och ljusslingan fick komma tillbaka till hallen igen, där den en gång började sin karriär. Jag blev jättenöjd med mitt ändringsarbete här i kväll. Skivan ska eventuellt få sig någon piffning i form av ett tyg eller en vaxdux eller en tapet. Så nu har jag plötsligt skrinlagt min idé om skoskåpen jag skulle sätta i hallen. Vad bra! Då sparade jag både miljön och pengar...

Inte illa för en vanlig torsdagskväll... 

Nu har alla "fotografer" gått och lagt sig så någon väskfotografering blev det inte av ikväll. Och själv är jag sååå sömnig.  

Av Persilja - 15 maj 2008 11:50

Jag har baxat fram utemöblerna trots att värmen inte riktigt vill sig. Det gäller att vara positiv. Vår stora tomt är ett blåshål. Jag gillar det. Det är bra att det är öppet och att man ser fria nejder och att det sen blåser lite mer, det känns bara sunt. MEN, vid en uteplats vill man ha lä. Kring huset finns inga bra sittplatser. Överallt omges huset av enorma hundraåriga björkar som ger massor av skugga. Så man måste söka sig en bit från huset för att finna solen. Jag tror att jag hittat det bästa stället nu. The Magic Spot. (Visst syns det hur kk-kkallt det är?) Nu gäller det bara att testa platsen och se om den är optimal så får vi väl bygga nåt plank som skydd för vinden.

Det där planket kunde dessutom fungera som insynsskydd mot grannen eller vi kanske ska säga utsiktsskydd...

På baksidan av ladan som skymtar där samlas nämligen deras bråte och det kan man ju gärna radera bort från den annars urvackra utsikten.

Jag tror att den platsen jag "hittat" är perfekt. En stor rönn står också till vänster där jag hängt sittstolen från Indiska och mera till vänster står studsmattan. Till höger uppe i backen står vårt härbre och det blir perfekt att kasta in dynor och annat i när vädret inte är så gynnsamt.

Så nu VÄDER, kom igen nu! Bjud på lite varma vindar tack! Vi är beredda nu!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards