Direktlänk till inlägg 19 januari 2008

Säkra tecken på att det finns barn i huset.

Av Persilja - 19 januari 2008 08:23

Förutom en massa skor, leksaker, kläder, och ljud överallt så är detta ett säääkert tecken på att det finns barn i huset:

Och detta är också ett subtilt men säkert tecken:

(Smuts och fettfläckar över hela soffan.)

Och det här är ett tecken på att det mesta är tillåtet i detta hem som till exempelbollkastning inomhus:

(Ser ni bucklorna?)

Men det allra säkraste tecknet som ständigt upprepar sig är detta:

Nej, inte mängden kontroller, det kan man ha utan barn också. UTAN:

Titta noga:

Vart tar den lilla söta luckan vägen? Ingen som vet, ingen som vet!

Batterierna är ditstoppade vid städning för de ramlar ju ur mest hela tiden när luckan är borta. De rullar omkring under soffan till vardags.

Någon som känner igen detta problem? En fjärrkontroll hinner bara bo hos oss någon dag så har luckan försvunnit. Eller gått sönder. Detta tycker jag är ett mycket irriterande problem. Jag tycker att de som designar fjärrkontroller kunde låta en barnpanel testa dem så att de verkligen höll. Användarvänlig design. Dessutom ligger inte kontrollerna stilla. Ligger de i det där fatet som är avsett för dem? Näää! Där ligger de bara för att jag städat. Jag hittar fjärrkontroller överallt. I badrummet är säkraste stället. Dit följer kontrollen när de ska kissa, allt för att ett annat syskon inte ska kunna starta filmen/byta kanal medan de kissar. Jag hittar de ofta i köket också. Men sen finns det säkra ställen under soffan och under filtar och under kuddar och mellan dynor osv.



 
 
Maria

Maria

19 januari 2008 08:46

Hej
Så där ser vår soffa ut också. Jag tror den blev så efter någon vecka hos oss. Nu är den väl 6 år gammal. Nu vill jag förresten ha en större. Vi får absolut inte plats. Du verkar ha en jätte stor och härlig. Vad irriterad jag blir på att fjärrkontrollrna är borta när barnen har somnat och jag vill se något och får inte på Tvn och har ingen att fråga

http://mariasrum.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

19 januari 2008 08:52

Maria: Vi hade skinn förut och ack så praktiskt det är när mna har barn. Men jag var envis och ville följa med och skulle ha tyg...Som du säger, en vecka...sen var det kört. Tyget går att tvätta så jag får väl prova nån gång. Soffa vi har heter mysinge och är smart för den går att bygga ihop hur man vill. Armstöden är löstagbara. Det finns andra delar till också. Och så är det sängar också. Jag gillar allt på den förutom att den är precis så låg att inte dammsugaren når att dammsuga under men precis så hög att ALLT som far på golvet åker dit under. Petar fram grejer med en pinne och häpnar över fångsten varje gång!

 
Emma

Emma

19 januari 2008 09:31

Våra fjärrkontroller är lagade med buntband för dom är tappade i golvet så många gånger att dom inte hänger ihop längre!Silvertejp som batterilucka är väldigt bra.

http://lyckan.webblogg.se

 
Gry

Gry

19 januari 2008 10:07

Ja,du....du kan verkligen fånga essensen av livet med barn. Ha,ha, jag måste skratta när du berättar om fjärrkontroller på vandring. Vår 12-åring är specialist på att gå omkring med dosan, vilket resulterar i att vi också hittar den på de konstigaste ställen. Snacka om sjukt beroende!!

Ett tips för locket till fjärrkontrollerna: eltejp... Det gör att locket sitter fast, men är ändå lätt att ta av vid batteribyte;-) Håller med dig att kvalitéen är usel. Tycker nästan alla hem har trasiga och tejpade dosor, så nåt fel är det med konstruktionen. Skärpning ni fjärrkontrollsdesignare och producenter!!

Prova receptet, det är jättegott! Lite mera pill än med det förra men ändå ganska lätt. Vi körde med tre stekpannor; två för fläskfilén och en för svamp och lök, sen hällde vi över allt i samma panna för kokning. Vinet är jättegott (fast det är ju våra smakslökar då....) och prisvärdt. På sistone har vi vid ett par tillfällen köpt dyrt vin, typ 200+) och blev inte imponerade.

Ha en fin lördag och förhoppningsvis klarar ni er undan blåsten som vi har här söderut! Just nu blåser det så mycket att mina papper som ligger på fönsterbänken lyfter sig....Räkningarna får vingar...jippi;-)

Kram Gry

http://www.madicken-madicken.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

19 januari 2008 17:19

Smulor på ovansidan av böckerna i bokhyllan är det mest mystiska tecknet på att här varit barn, annars så ser det där ut som hos mig. Jag har så bra soffkuddar, dom går att vända lite hur som och sen så döljer mindre soffkuddar resten. Fast det bästa tipset är att inte ha så många lampor!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ida

Ida

21 januari 2008 21:07

tallriken med alla kontroller liknar som hemma hos min kille=) Antar att de kanske bor en karl i huset?

http://idis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards