Alla inlägg den 2 april 2007

Av Persilja - 2 april 2007 22:34

Här visar jag lite mer av det blivande lapptäcket. Men det är mycket kvar! Först var tanken att hålla mig till vitt blått och rött i alla nyanser. Men så smög den där gröna in sig mitt ialltihopa så nu kommer det absolut mera färger så att den gröna inte ska känna sig solo. Och jag hatar att gå och köpa nya tyger till ett lapptäcke (jag vet att många gör så men inte jag) så jag måste ta av mina samlingar och där finns det inte rött och blått så det räcker. Därför blir det multifärgat, precis som ett lapptäcke ska vara. Det blir mer mindre bitar snart också.
Sen ska det vadderas och quiltas. Bara roligt framöver alltså!

Av Persilja - 2 april 2007 16:18

Ni har väl märkt henne.
Den där som tassar runt bland våra bloggar och skriver underbara små kommentarer.
Som sprider sin livsglädje omkring sig som solen på himlen sprider sina strålar.
Man kommer inte undan.
När man minst anar det slår hon till.
Man blir så glad varje gång!
Det pirrar till av glädje.
Den glädjen sprider vi omedvetet vidare.
Varje gång hon varit framme får nån nära oss ett extra varmt leende.
En irritation vi kanske burit med oss bara rinner av.

Jag kallar henne kärleksbombaren.
Ni vet väl vem jag menar?

Just det!

Clara den rara!

Claraslinneskåpsclara!

Kommer ni ihåg de fina virkade mössorna hon visade för något tag sen?

Jag skrev då i kommentaren; "Den gröna är min!"

Nu ÄR den min!!!

Kärleksbombaren har varit framme igen!
Nu med brevbomber för mössan kom med posten idag!!!

Gissa en som är glad!
Och visst passade den på mig!!!
Den var verkligen min.

Tusen tack rara CLARA!!!

Måste gå och sprida vidare kärleken nu!

Av Persilja - 2 april 2007 11:26

Hu! Nu är det verkligen på riktigt! Nu känns det BARA jobbigt! Ringde just flyttfirman och bokade flyttbilen...Det blev den 11:e istället för den 18:e maj och den där "förlorade" veckan blev liksom orosutlösarknappen. Inte oro för att vi inte ska hinna klart utan för att nu kom det ÄNNU närmare, orosmolnet som bara siktats i fjärran...Allt som är jobbigt med en flytt har jag hållit från mig-inte släppt fram i tankarna. Men nu kom det rent fysiskt i min mage. Oroskänslor, otrygghetskänslor, dra undan mattan för fötterna känslor. Jag VET att allt ska gå bra-det ska det baske mig göra- men ändå!Det ÄR en oro.Innan vi är där och kan deala med det...

Av Persilja - 2 april 2007 09:17

Det har varit grinigt väder i helgen (det kanske har märkts på mina inlägg-hihi). På söndag eftermiddag fick jag iallafall sylusta och satte mig mitt i röran för att sy ihop lite lappar.(Jo, jag städade i fredags men hey, det har ju gått en hel dag innan det blev söndag!!!)
Kom riktigt långt på mitt lapptäcke i vuxensängsstorlek. Ungefär en tredjedel blev klar... Så nu behövs det bara några fler dåliga väder dagar så är det kirrat. Jag vet att jag borde packa lite grejer men jag är alltid så här. Väntar och väntar och så jobbar jag skitbra under press istället. Jag hinner alltid trots dåliga planeringar. ÄR värsta tidsoptimisten. Men tack vare min turboknapp så kan jag lägga in den där överöverväxeln och bli klar i tid-vad det än gäller. Så det är lugnt...
Bildsviten visar lite inomhusaktiviteter från den gångna helgen. Jag började med att vika tyger så det blev ordning-då kom sylustan fram, de två yngsta barnen har lekt och lekt utan bråk, 12-åringen har spelat mest hela tiden och 10-åringen som var förkyld och inte fick vara ute och cykla har, tro det eller ej, städat sitt rum, dammsugit, skurat, bytt sängkläder åt både sig och sin bror, (storebror har stått upp med spelkontrollen i handen och lyft en efter en fot för dammsugaren (vilken syn). Och som om den insatsen inte räckte har 10-åringen gått vidare till köket, tömt diskmaskinen, fyllt en ny, torkat diskbänk, köksbord, dammsugit, skurat och skakat mattor. Sen gick han vidare till hallen och tillsammans började han och jag sortera bort de värsta vinterkläderna som tjocka täckisar och dunjackor osv. Sen blev han trött och satte sig att se film en stund. En halvtimme senare stod han i köket där jag satt och sydde och kastade ihop en muffinssmet. Bakade på en plåt där han lade ut smeten i en rund kaka-sen skar han tårtbitar ur den och bjöd alla på muffinstrekanter. (Hans egen uppfinning.)
Någon som vill låna mitt ofattbara energiknippe???

Idag är han hemma från skolan med svår halsont (halsfluss) och lite hängigare än igår- så jag pysslar om honom så mycket jag kan! Nu ska han få en kopp grönt te med toffeesmak-en äkta kirunaprodukt!
Ute blåser småspik. (Det snöar och stormar. Vadå vår???)

Det är för att vi packade bort vinterkläder-jag gör mig alltid skyldig till kirunas väderomslag. Det slår aldrig fel-när fyrabarnsmamman packar bort vinterkläderna kommer vintern tillbaka-ofelbart på dagen.
Förlåt alla kirunabor!!!
Jag springer och hämtar dem nu!!!



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards