Alla inlägg den 8 mars 2007

Av Persilja - 8 mars 2007 14:57

Åååh, vad skönt att komma hem till ett städat hem!!! Gick runt och njöt av hur fint det var! Tack för alla kommentarer jag fått medan jag varit borta! Jättejätteroligt som alltid att få läsa kommentarer på min blogg och mina tankar!

Stockholm är så härligt att vara i. Jag gillar Stockholm. Fast inte att bo i. Bara hälsa på i. Det går så fort där, och alla har så bråttom hela tiden. Man blir så trött av alla människor hela tiden. Och i tunnelbanan där ingen tittar på varann-alla bara stirrar tomt framför sig och ser oberörda ut. Jag blir så fascinerad! Jag glor säkert fastän jag försöker låta bli. Det är så mycket att se, mina ögon bara åker runt och tittar...
Och jag försöker också se världsvan ut (iallafall stockholmsvan) men så avslöjar mina barn mig hela tiden med alla nyfikna frågor; -Är det där kungens slott? eller "vad är gamla stan bor det bara gamla där?" osv. Och ingen ler eller ser road ut- de ser bara ut som "åååh, såna lantisar!!!" Vad är det med folk i Stockholm egentligen? Varför kan man inte bara vara avspänd?
Nej, jag vet att jag generaliserar! Alla är ju inte såna!
Det som är bra, mycket bra, är mångfalden. Alla och allt kan finnas, alla kan se ut som de vill. De extrema, de normala, de vackra, de fula, de intetsägande, de antisnygga osv. Det är så befriande!!!
Min 10-åring som har svårt att anpassa sig till vår lilla stads inskränkthet sa lyckligt "HÄR får man verligen se ut hur man vill och ingen glor!". (Han som inte kan gå till skolan i sina rosa tofflor och mammasydda rutiga brallor utan att få kommentarer så att han till slut slutar att ha sin egen stil.)
Jag både älskar och "hatar" Stockholm. Jag skulle gärna prova att bo där. Det skulle vara roligt att ha tillgång till utbudet ett tag. Men jag skulle ha svårt med tempot och attityden till livet. Men det vet jag ju inte utan att prova. Jag är en turist där och kan inte alls veta hur det är att bo och leva. Det skulle säkert vara spännnande att flyta med i det tempot ett tag!

Idag bakar mina pojkar havrekakor-internationella kvinnodagen till ära. De sa att vi skulle köpa tårta men då sa jag "Nej idag ska NI baka kakor till oss tjejer!". (Nu är det inte så att jag bakar kakor till dem alla andra dagar, jag bakar nästan aldrig utan när de vill ha bakverk bakar de faktiskt själva.)

Tusen tack "dubbelörnen" för din lista på mysiga affärer! Den gjorde min resa till en succé vad det gäller shoppingen!!! Jag gillade mest av allt RAJA! Så fantastisk underbar butik!!! En upplevelse!!! Ååååh, vad jag ville köpa mycket där. Shoppade dock bara med kameran och ögonen! Turqoise var också fin, men Indiska är nästan lika bra. Jag hann inte gå runt på alla ställen, men flera och jag är såååå nöjd!!!!!
Kommer att leva länge inspirationsmässigt på alla underbara butiker som jag sett!
Ett och annat inköp blev det. Men inget överflöd.
Sista dagen köpte jag en vietnamesisk lampa i Gamla Stan. Vi gick och väntade på att tåget skulle gå och promenerade till G.a Stan och förbi Kungsträdgården och dess isbana där barnen åkte skridskor.
Vi har haft en härlig tredagars tripp! Och det har INTE varit en massa bråk i tågkupén!!! Tvärtom-vi har haft trevligt!!! Det är faktiskt inte alls självklart! Tyvärr. Men när man inte har så höga förväntningar så går det ju oftast bra!
Visst har det varit bråk och gnäll och gnissel, men inte övervägande, det känns som att det varit mest roligt!

Men bebisen fick vi inte träffa; själva anledningen till resan...
Äldste och yngsta barnet blev nämligen rejält förkylda på resan ner och hostade och snorade och då ville inte förstgångsföräldrarna att vi skulle komma och smitta ner deras guldklimp! Så vi fick snopet åka hem utan att ha sett miraklet! Så kan det gå! Tur att vi hade så trevligt iallafall!!!
Bild: shoppingresultat dag 1. Den blommiga dynan från Turquoise...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards