Direktlänk till inlägg 10 juli 2007

Piff, blygsel och gudomlighet!

Av Persilja - 10 juli 2007 20:52

Tänk vad lite det behövs ibland för att piffa till ett utrymme. Vi har en slags "innerhall" dvs ett utrymme mellan kök och hall och vardagsrum och bad som inte är något annat än en smal slatt med fyra dörröppningar. Den var klädd med pärlspont och ljusblåmålad redan från start så den var jag nöjd med. Golvet däremot var uppsågat (uppbrutet) vid ett rörläckage tidigare och aldrig lagat. Bara lagt ihop. Där ska vi givetvis sätta nytt golv (funderar på schackrutigt linoleumgolv men det är väldigt litet utrymme så jag ska smälta och se.

Hursomhelst ville jag piffa upp det och jag lade dit en plastmatta från Ica Maxi (!) och en favorittavla i hemmet, våra handavtryck. Och vips ser det jättefint och välkomnande ut. Blicken dras dit och förbi den riktiga hallen som alltid är stökigt och rörig. Eller "grövig" som vi säger häruppe eller kanske bara lokalt kring norrbyarna...(min mamma är från en by här i närheten.) Se så fint det blev.

Det är mattan som gör det. Men även tavlan som tar upp det röda. Rött är en trevlig färg som välkomnar.


Härommorgonen, en av de morgnar då det var sol (känns som hemskt länge sen just nu) stod jag i trädgården och vevade upp vatten från brunnen till att vattna i rabatter och krukor. Det var väldigt varmt och jag tog av mig i bh och korta minimala shorts. Klockan var max halv nio och jag väntade inga besök och alla grannar verkade hålla sig inne. Så det kändes avspänt.

Ute på vägen kom en stor gul DHL-lastbil och kör förbi. Men den bromsar plötsligt och backar och stannar utanför vår lilla väg som vi delar med grannen. Jag tänkte att han skulle till grannen när jag ser chauffören hoppa ur och gå bak till flaket och hämta något.

Jag fortsätter att veva på brunnsspaken men ser i ögonvrån att han är på väg mot vår gård med ett paket i handen.

Jag hinner inte kasta på mig något. Står där i min raffiga svarta bh och känner mig SÅÅÅÅ generad! Bara så galet blyg.

Han kommer fram till mig och ser också lite generad ut, men glad! Han har iallafall kläder på sig! Jag ska dessutom signera med hans penna. Måste luta mig fram och skriva mitt långa namn...iklädd bh...

Det hade faktiskt inte alls känts lika pinsamt i en bikiniöverdel. Men en BH är så privat. Det är nästan som att vara naken. Jag brukar inte vara så pryd eller blyg, men det var hela situationen på något sätt.

Äh. Maybe I made his day! Haha!


Paketet var till mig.

Detta var i...

Snygga-ja-men jäkligt osköna. Ett felköp.

När har man användning av osköna gummistövlar???

När man ska vara finklädd? Haha!?

Här har stormat och regnat och varit brrrr-hutter-kkkallt i flera dagar. Riktigt kallt. Pionerna vill inte alls slå ut och det är väl lika bra annars hade de väl blåst sönder direkt.

Jag lockade en att slå ut inne i köksvärmen. Så här vackra ska de bli!

Gudomliga!!! Eller hur!!! Och jag har 20-30 knoppar på plantan. Längtar!!!

 
 
Hannele

Hannele

10 juli 2007 21:51

Hihi, vem var mest generad, kan man undra :)

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Hemliga T

Hemliga T

10 juli 2007 22:10

ÅÅh, vilken fin tavla, jag är lite kär i såna där! Extra fint tillsammans med mattan.

http://hemligarummet.bloggagratis.se

 
elaina

elaina

10 juli 2007 23:20

Snyggt&originellt!
Mattan är som ett övergångsställe, både blicken & fötterna söker sig automatiskt till dom röda ränderna. Å händerna dom är alldeles uppåt väggarna! (fiiina alltså)

Hihi, Våran Mamma har alltid gått omkring i trägårn med BH (å kjol!) visserligen inte av det raffigare slaget, byborna fick så lov å vänja sig.

Synd att Du inte kunde ha stövlarna, har Du ingen Sally som kan gå in dom åt Dig?Pioner, Fattigmans Ros, är såå vackra, doftar Din? Får ljuvliga doftminnen av Mormor&Morfar genom just pion...
=0)
PS: Nu har jag listat mina favvo-saker!

http://elaina.bloggagratis.se/2007/07/10/198877-mi

 
Steffe

Steffe

11 juli 2007 01:38

Coool tavla med händerna. Håller just på med att lägga marksten vid infarten och har funderat på att juta barnens avtryck i någon platta men det där var ju enklare. Är det ok att sno idén?

http://lyckligpappa.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

11 juli 2007 08:56

Hannele: Du har rätt, han kankse också kände att det kröp...

Hemliga T: Tack!!!

elaina: Rusar genast in och kollar hos dig! Fattigmansros! Ack, så vackert! Det ska jag kalla dem! Jo, det verkar vara doft!

Steffe: Varsågod att härma! Jag har även gjutit fötter! Ska visa bild så får du se...
Gör både och!

 
helga

helga

11 juli 2007 14:02

Vilka härliga bildermed färger som gör en glad. Jag gillar att ha röd/vita kläder på sommaren. Det ska jag ha nu till sonens konfirmation i helgen. Synd att de läckra stövlarna är osköna!

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

11 juli 2007 21:18

Superfin hall! Du har smak, du.
Jag läste först att du tog av dig bh:n! Tänkte att ni norrbottningar är då inte pryda. Var tvungen att läsa en gång till och tur var väl det.

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

11 juli 2007 21:32

Helga: Konstigt att det inte finns mer på marknaden som är röttvitt för det är verkligen en kombination som många gillar. Man borde bli designer och gööra prylar i röttvitt prickigt, rutigt och randigt. Skulle sälja smör!

IT.mamman: Tack, snällis! Jojo! Det hade varit grejer det! Då hade han nog varit mera darrhänt när han räckte över pennan, stackarn! Haha!

 
maloppa

maloppa

11 juli 2007 22:49

Tack för dina ord i mitt inlägg i dag. Tänkte på dig o din man när jag läste om din parfym. Jag skaffade en speciell parfym som jag använde på vårt bröllop och den tar jag bara på mig vid speciella tilfällen tillsammans med maken. Dofter är otroligt starka minnesbärare.
Ta med maken på en barnfri date, ta på dig lite "nostalgiparfym" och försök hitta tillbaks till det ni såg hos varandra!
Visst är det kul att förändra med så små medel. Själv är jag nästan klar med sonens rum, lite färg, nya mattor o gardiner men annars har jag bara flyttat om möbler mellan rummen så snart har alla "nya" piffade rum.
Pioner älskar jag oxå, vet du om att man kan torka dem (de dubbla varianterna i allafall) när de håller på att slå ut, slår rosor med hästlängder.
Ps. livet på landet innebär väl att man kan vara lite mer "lössläppt"....*fniss*, även jag springer emellanåt runt i icke rumsrena kreationer. Å du, sätt ett par glasvaser i stövlarna och sätt i ängsblommor däri, då kan du ju ändå använda dem senare ifall du skulle ångra dig....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

12 juli 2007 09:12

Maloppa: Ska försöka...men det krävs arbete och kraft, något jag saknar just nu.
Visst är det kul att ändra om och byta rum för möbler. Det blir bra feng shui sägs det. Ny energi...
Bra tips att ha vaser i gummistövlarna!

 
Monica

Monica

13 juli 2007 09:12

Blir glad av de röda händerna, de var kul!

http://strumpstickan.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

13 juli 2007 09:20

Monica: Ja visst är det en kul idé. Finaste "tavlan" i vårt hus!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards