Alla inlägg den 28 juli 2007

Av Persilja - 28 juli 2007 22:53

Har sett en DVD ikväll. En vana jag förut haft är att se film varje helgkväll, gärna två per helg. Film är en passion jag inte gett tid på länge. Men ikväll tog jag mig tid och det var en BRA film. "När mörkret faller". En svensk thriller av regissören till de tre filmerna Noll tolerans, Livvakterna, och Tredje vågen. Jag var lite skeptisk eftersom de filmerna är lite FÖR mycket action för min smak. Men denna film var annorlunda. Den flätade ihop tre historier, och bearbetade tre teman, hedersmord, vittneshot och hustrumisshandel. Och det "roliga" var att det skildrade hur offren blev starka och reste sig. Alla offer vann. Häääärligt! Eller vann, att ha varit utsatt för hustrumisshandel eller vittneshotad eller hotad av hedersmord gör ju ingen till vinnare, men de reste sig och gick till motangrepp och det var härligt att se. En skön film. Gillade den! Sen var två av mina favvoskådisar med; Lia Boysen och Reuben Salmander och det hjälpte ju till.

Ikväll är det riktigt mörkt ute. Det börjar bli höst. De ljusa sommarnätterna är över.


11-åringen med kompis har ikväll grävt en rabatt och planterat gurkört och en annan perenn som vi tiggde till oss hos morfar och mormor. De jobbade stenhårt och jag fick inte komma och kika förrän det var klart och efter flera timmars grävande och kånkande av jord kom de lyckligt och deklarerade att de var klara. Jag bävade ärligt talat lite inför vad de hade gjort. Hade de grävt ett bautahål i gräsmattan?

Men rabatten var underbar! Jag blev alldeles häpen. Stor och ojämn och med stora stenbumlingar till kanter. Alldeles, allldeles underbar! Precis i min smak. Jag blev så glad! Jag har en son med odlarintresse! Och rabatt-talang! Yeeah!

Jag ska fota den imorgon. 


Av Persilja - 28 juli 2007 11:02

För att vara en som inte gillar gult har jag ovanligt mycket gult i min trädgård. Det mesta har dock varit, men för att vara en som inte gillar gult är det ju konstigt att jag trots allt gillar det jag ser...

Den gula rosen var, medan jag själv petat ner ringblommorna. Tillsammans med mina salvior i blålila gör sig de gula rosorna verkligen! Det finns mycket gult här och jag får väl lära mig att gilla gult. Jag dämpar det gula med vitt och rosa och blått. Gult lyser upp, det är bara att resignera och erkänna att gult kan vara vackert...

En tacksam växt för alla som inte tror sig kunna odla är rosenbönan. Världens mest lättodlade växt! Stoppa ner en böna i jorden och en dag senare har den öppnat sig och sänt ut rottrådar och en dag till  och den har vuxit flera centimeter. Sen växter den sig stor och lång och slingrar sig glatt överallt. Frodig och härlig kan den bilda portaler och maffiga arrangemang. Sen blommar den lite diskret i ljusrosa. (Kan nog finnas i rött också har jag för mig.)

På bilden ser man inte dess storhet, bara dess klättringsförmåga. Dessa slingror har den sänt ut på några få dagar.

Skulle man nu sakna gröna fingrar helt kan man få färg i trägården på andra sätt. Till exempel med ett parasoll.

Det var dagens trädgårdsinslag.

Idag verkar solen ha svårare att nå fram genom molnen. De hänger tunga över nejden. Men man anar solen, så det ser lite hoppfullt ut.


Ikväll ska jag sitta i min favoritfåtölj och läsa igen. Repris på gårdagskvällen. Jag har faktiskt inte suttit och läst en enda gång sen vi flyttade hit i maj. Kände när jag gjorde det igår att det är något jag saknat. Och behövt. 

Bredvid min fåtölj har jag denna utsikt.

Och öppnar jag fönstret känner jag den ljuvliga doften av doftschersminen. DET var den största bonusen i denna trädgård. Allt i trädgården har varit glada överraskningar. Pionerna var nog de mest förvånande men buskraden med schersmin längs hela husets baksida var en megabonus. Det är ljuvligt att gå där och insupa doften.

Och apropå dofter så ska vi äta surströmming hos mina föräldrar i eftermiddag. Tredje gånge för mig i år! 


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards