Direktlänk till inlägg 4 juni 2009

Vaknar med trädgårdens väl och ve i huvudet.

Av Persilja - 4 juni 2009 06:44

Hej alla glada mopsar. Och ni andra också. Själv är jag inte ett dugg glad, snarare sur och tvär, men det funkar att låtsas. Efter en stund glömmer jag min sura sinnestämning och kommer igång med positiva tankar.

Jag vaknade av att vinden riktigt ven i knuten. Kände en stor matthet och såg framför mig hur alla späda plantor knäckts. Min nyflyttade humle som står mitt i vindilens favoritplats har väl inte hunnit greppa tag nånstans och ligger säkert nu alldeles platt på marken. Jag är alltid för ivrig på våren med att ställa ut alla sommarblommor som jag dragit upp med frön med restultatet att de får vara med om både det ena och det andra. Nog blir de härdade alltid, ibland stryker de med. Ska strax klä på mig och gå ut och se hur det står till med dem. Tänk att man vaknar och det första man tänker på är trädgården. Då är man biten.

Jag läser just nu en bok om kvällarna som heter trädgårdstankar eller nåt liknande om 12 olika trädgårdsälskare och det mest framträdande i allas tankar är detta med tiden de levt med sina trädgårdar. Det är många års arbete som ligger bakom en vacker trädgård. Man kan inte bara rusa till plantskolorna och köpa perenner för flera tusentals kronor på en gång, och skapa drömträdgården på studs. Nä, det SKA ta tid. Det är nog den största tjusningen iallafall. Man petar ner några frön och glömmer bort dem och flera år senare har man plötsligt ett gäng nya solhattar i rabatten. Eller som ifjol då jag kom över en massa stormhattar på rea. De var ynkliga och fula och jag grävde ner dem och de såg bara gula och döende ut. Nu har jag tjocka krafitga plantor som säkert kommer att bli stora och pampiga. Om bara inte den dumma vinden knäcker dem!

I år har plötsligt den sibiriska vallmon frösått sig mer än vanligt. Jag har dem överallt och det är jag glad för. Särskilt när de har behagfullheten att blomma i vitt. De brukar ofta vilja lysa i gult vilket väl kan accepteras men får jag välja tar jag vitt eller annan kulör.

NU är det dags att väcka de små trollen till liv. DET är ett stort och svårt och avancerat jobb!


 
 
susanne

susanne

4 juni 2009 07:53

JA att man aldrig lär sig!! man glömmer sin nordliga possition.. du skulle se mina få frö odlningar redan fula och pinade,, för att jag ställde ut dom för tidigt..
Men men det är det som känslan av trädgården..passionen.... och jag väntar ivrigt på plant rean :)
jag köpte( bara ) en stormhatt förra året på rean den vissnade snart i hop ja ja tänkte jag,,men nu kom den! med sådan kraft! älska plant rean... blir mera sport då :)
vad fina vallmon underbara!!
hittade en frö sort jag satt nu som var i rosa ska bli kul och se en rosa fjällvallmo
:)

Vinden är den värsta hoppas dina plantor klarat sig! sen bokar vi in en bra sommar efter detta 20 grader i alla fall.... utan blåst!
kram

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

4 juni 2009 08:52

Ja, uschiamej vad det blåser...inte riktigt kul, men jag har rabatter kvar att gå igenom, så det får väl vara rabattrensarväder då!!! Hoppas plantorna dina klarade sig...mina pelargoner, jag satt ut är lite ledsna!!
Visst tar det tid med trädgård, den är ju ständigt i växande, men det är ju också charmen, även om jag gärna sett att mina planterade träd växt lite snabbare..

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

4 juni 2009 08:52

Haha, koden var date, en vink om att det är dags för en date kanske? :D
Jo, man är liiiika entusiastisk varje år och så blir det storm och kallt och mycket blir förstört, men det som klarar sig blir ju desto vackrare och mer uppskattat!

 
Andie

Andie

4 juni 2009 10:12

När jag läste de första meningarna så kom jag och tänka på att allt det sockersöta plötsligt var som bort blåst och du har nu fått det jobbiga tillbaka ;-)

Visst är det roligt med en trädgård och jag skulle väldigt gärna vilja ha en riktigt trädgård någon gång i mitt liv. Och jag hoppas ju att blåsten inte knäckt dina blomster.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
maloppa

maloppa

4 juni 2009 10:17

Men så fint du fått i både hall o växthus. Kristallkrona, jo ska det vara så ska det! Själv har jag fixat en "damm" inne i mitt växthus av en gammal zinkbalja, nu ska jag bara hitta en liten "sprutgrej" som kan porla därinne så man blir aldeles avslappnad....
Visst är det härligt när växterna kommer igen trots försummelse året därpå, precis likadant hos mig. De är inte långsinta de inte. I morron drar jag söderut på "Husmorssemester" med fyra andra trädgårdstokar, ska bli sååå härligt.

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Eva P

4 juni 2009 12:10

Känns bittert med kylan och regnet idag! Här i Stockholmstrakten är det många som tar studenten idag jag tycker sååå synd om dom med tanke på det urusla vädret. Det ska ju var sol och alldeles alldeles underbart en sådan dag! Grannen fick åka och köpa ett stort partytält som han har spänt upp i trädgården för att alla gäster som kommer till dotterns studentmottagning ska få plats kanske måste han även ta en sväng till Ikea o köpa massor av billiga filtar som gästerna kan vira in sig i för det är så kaaaallt! Sitter här med raggsockor på fötterna och varm tröja. Måste ut och flytta in mina vita Petunior under tak för annars blir ju deras blad så fula och det är ju synd.
Sonen ska på Springsteen ikväll (utan tak) men den underbara rocklegenden rockar nog så ingen känner kylan!
Huttriga kramar
/Eva P

 
Synne

Synne

4 juni 2009 20:06

Hej på dig Persilja.
Det var ett tag sen jag besökte dig. Men du vet hur det är.
Vi har dessutom varit borta i pingst. En tur till Nynäshamn. Styvsonen skulle flytta hemifrån hehe....

Nu får jag önska dig en härlig kväll.
Kramen Synne.

http://nabolandet.blogspot.comt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards