Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

Förtjusande materialism!

Av Persilja - 20 februari 2009 23:42

När jag spanar på inredning, en av mina favoritsysselsättningar, faller jag alltid för personliga mysiga inredningar, där de som bor där ser ut av leva och göra saker. De har sina hörnor som de trivs i och ANVÄNDER. Det är något jag själv strävar efter. Att bara ha inredning som används. Blir det det  ett "dött" utrymme som bara finns för att titta på, ja, då ryker det illa kvickt.

Därför blev jag så glad igår då Pommac stod med nosen vid kistan och blängde ömsom på den och ömsom på mig. "Nå, ska du bjuda upp mig idag eller..." verkade han tänka. Klart jag bjöd upp honom.

Det är så sällan någon annan slår sig ner där så jag blev så glad att han var sugen. Nu är det hans plats!!! Därifrån har han betydligt bättre utsikt än nerifrån sin vanliga dyna på golvet som dessutom är placerad bakom soffan. Visserligen trivs han där, men omväxling förnöjer, även för en hund.

Den nypimpade hyllan fick flytta in hos dottern. Den behövdes där. Ingen har så mycket pryttlar som hon. Ingen ordnar och fixar så mycket med sina pryttlar som hon. Så hyllan kom till användning direkt och är nu en uppskattad liten hylla. Inte längre bortglömd och ratad.

Jag tror hyllan är GLAD...Den trivs.

För att den skulle få plats var vi tvugna att möblera om. Då frigjorde vi trädet och giraffen. De syns nu  jättebra. Jag är sugen på att ge trädet mer löv nu till våren. Lövsprickning på gång alltså!

Är det inte liiite glest mellan löven? Kanske behövs det mer fåglar och mer blommor? Ja! Kanske trädet ska blomma till våren???

Den vita möbeln som jag inte riktigt vet vad det är...har fått en uppgift i livet. Där leks och möbleras och jag tror att den känner sig behövd och glad. Pallen jag målade och klädde om är fortfarande som ny och trivs i bänkens/hyllans sällskap. Jag tror de är ett par!

Här är dotterns alldeles egna förtjusande blandning. Skåpet med klistermärken är också förtjusande och alla hennes finsaker och favoritbilder samsas fint på tapetserade hyllan. Jag tror att det hyllplanet var en av de första saker jag tapetserade!

Det må vara ytligt, men det är nog ändå en gåva att vara tacksam för, detta att kunna glädjas åt sina prylar. Visst, det betyder inget när det kommer till kritan, men så länge det inte kommer till kritan är det likväl en förmåga att vara glad för.

Kanske materialism i rimlig mängd är ett slags lyckopiller?

Är det förresten någon som vet varifrån uttrycket "komma till kritan" härstammar? Det har antagligen att göra med att "handla på krita"?

Eller?

 
 
Lisa

Lisa

21 februari 2009 08:02

Å va fint ni har det, jag älskar verkligen erat fina träd! Vore skoj ifall du gjorde att det blomma med :) Den där söta pallen gjorde att mitt hjärta smälte, jag har en rund jag hade tänkt sätta bollfrans på, men jag behöver måla den först.nu är den svampmålad nån gång på det glada 90talt (!)

Mysigt mysigt, dina barn kunde inte haft en roligare mamma osm fixar där hemma :)

http://www.pinkfriday.blogg.se

 
rosalucia

rosalucia

21 februari 2009 08:32

Vad fint hon har det, din tjej. Mina stora tjejer är så stora att jag inte får bestämma...å i den lillasblir det bara stök direkt. Sonen bryr sig inte det minsta; han bara sportar...(kanske ska ta chansen där!)

DU, till en annan sak. Hur har du lyckats få en annan bakgrundsfärg/bild på bloggen än de som "finns"?? Hur gör man det?

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

sylvia

21 februari 2009 11:30

Hyllan vart jätte charmig kul att den fick ett liv till..jag tittar in till din blogg ofta och njuter av all kreativitet för liten peng som du ständigt verkar hålla på med. Var får du all ork ifrån och att du verkar göra nåt varje dag, själv är jag motsattsen har nog ideer men ser bara allt jobb det drar med sig och därför händer inget, suck vad tråkigt det låter men tyvärr sant. Trevlig Helg, Sylvia

 
Saerla

Saerla

21 februari 2009 11:56

Vad go han är Pommac, var inne och tittade under hans flik och satt här och bölade(skånskt?), blev så rörd över er inställning till honom och hur han busar och är kompis med barnen, underbart! Har ju själv en yttepyttehund(han är supergo men dock miniliten) och har tidigare haft hundar av världens näst största ras så det är en omställning och jag tror att det som berör med Pommac är att han är så där stor och lunsig som mina hundar också varit, lika snälla som stora! Och så är han ju snygg förstås;-)!

Älskar verkligen det där trädet och giraffen också, vill göra ngt liknande i min dotters rum också men väggarna håller på att ta slut, och vill ju inte härmas föör mkt!

http://glitterandlamour.blogspot.com

 
Ingen bild

Gävletjej

21 februari 2009 12:31

Hej!
Fick nya må bra i brevlådan i går. Tror du ska bläddra i den, bilder från en familj på västkusten som verkade ha precis just "din stil" hemma. Kul att se, dessutom skrev tidningen att de sökte personer (hem) med egen stil, tänkte på dig då!!! Ha en bra dag /h

 
Ingen bild

Persil,ja

21 februari 2009 12:36

Lisa: Ja, mer bollfrans i hemmen!!!! Det lyfter den simplaste möbler!

rosalucia: Jag svarade hos dig ang bakgrunden...Ja, sportande söner kan man nog våga stajla hos..hehe!

Sylvia: Jag är tidsoptimist och kan se förbi röran som blir när jag skiter i de vardagliga sysslorna till förmån för pysslet...Men oj vad jag får tunga rörar att rensa mellan varven...

Saerla: nä, vi bölar också! ;D
Jo han är fin. Stora hundar och busiga barn hör ihop. jag är rädd att en liten hund inte skulle klarat sig utan att bli kraschad under en basket boll osv...
Men jag tycker många små hundar är charmiga, som mopsar, taxar, lanchashire heeler, olika terriers osv osv osv ALLA hundar är fina så det så!

 
Malin

Malin

21 februari 2009 13:33

Jag måste bara säga att jag älskar din blogg. Jag blir så glad av att se att det faktiskt går att kombinera det där med inredningsintresse och barn. Jag älskar dina färgval, de galna kombinationerna och att du verkar ha inrett på ett sätt som gör att alla verkligen kan leva i huset. Att det kan vara jättefint utan att vara pedantiskt välstädat. Att det ser levande, mysigt och bebott ut, inte som ett utställningsrum.

Själv bor jag ihop med min lillasyster och min bebis i en rosa lägenhet med mycket färg. Vi har en lägenhetsblogg där det finns lite bilder på hur vi har det och där vi lägger upp nya vartefter vi grejar här hemma. Jag tror du skulle gilla en del så kolla gärna in. Mvh Malin

http://welcome-to-the-dollhouse.blogspot.com

 
Gry

Gry

21 februari 2009 13:35

Jag är livrädd för oanvända ytor. Det är så lätt att i sin iver att göra fint att det bara blir stelt. Svårt det där att få till det mysigt och ändå snyggt. DU är ju en mästare på det och jag spanar jämt in hos dig för att få inspiration. Sen måste det omsättas til hur vår familj fungerar och hur vi använder hemmet vi lever i.

TACK för alla fina bilder du visar från ditt hem! Jag har en önskan om att måla ett träd i dotterns rum och än så länge är hon sugen. Det gäller för mig att slå till innan hon ångrar sig ;-)

Kram

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

ulrika

21 februari 2009 13:51

När jag var till Mexico City för några år sedan så besökte jag det Antropologiska Museet där. Ett enormt stort hus med alla de olika indianstammarnas historia väl bevarad. Och jag var minst sagt FASCINERAD över alla de fantastiska föremål de skapat. Ett vattenkärl var inte bara ett vattenkärl, utan kunde också vara en hund som viftade på svansen eller en fågel som var ledsen, eller en grinig gubbe. Det var det ena fantastiska bruksföremålet efter det andra. Och där och då insåg jag människans fundamentala inställning till saker/föremål. Vi behöver inte bara praktiska grejer, vi behöver också vackra, roliga, sorgsna och galna föremål omkring oss. Vi behöver fylla det vi använder varje dag med någonting mer. flera värden på en och samma gång. Kreativitet och fantasi!!

 
Ingen bild

maria

21 februari 2009 16:20

fina pommac,han e verkligen stilig!
härliga färger orange rosa rött,jätte fint!
igår gjorde jag äntligen ett liiiitet fynd i vår huvudstad,två grytlappar.har ju redan men dom här var så fina, man kanske kan sy ihop dom till ett lapp täcke eller nått??!!,nä dom får nog vara grytlappar
kram

 
Storeflittig

Storeflittig

21 februari 2009 23:31

Oi! Skapet ble helt superdupert! Elsker de fransene!!

Jeg er så uendelig enig i at hele vitsen med et interiør må være at det skal BRUKES. Jeg får helt angst av de som har 'penmøbler', som barna ikke får leke i/med.

Her har vi hvit hjemmelaget sofa (ja ikke putene altså), som vi spiser pølse og ketsjup, kakao eller rødvin i, uten å tenke et sekund på om det kan skitne den ned.

Livet er for kort til å sitte rett og rak på stolen:)

http://flittiglisene.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

22 februari 2009 11:11

Gävletjej: Åh, lät spännande. tack för tipset!

Malin: Tack för tipset, ska genast kika in!

Gry: Ja, plöstligt ska det bara vara svart eller nåt, fast de tär ocxkå coolt...

Ulrika: Kloka ord. Jag tror det är så att vi alla är estetiska varelser, mer eller mindre outvecklade...

maraia: Ja, rosa orange gifter sig fint!

Storeflittig: Precis så ska det vara!!!!!!

 
Jessica

Jessica

22 februari 2009 16:06

Vilken fin hund. Han är så söt. Fina bilder.

http://www.livetsomfamilj.blogspot.com

 
Lyck-Annas

Lyck-Annas

24 februari 2009 22:03

Vilket underbart rum!
Jag tycker du skall låta trädet vara. Det är så fint som det är mycket vårlikt ändå, just för att det är lite skirt och inte så bladigt!
Kram

http://lyck-annas.blogs.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards