Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

Min innersta dröm.

Av Persilja - 20 februari 2009 08:37

Om jag inte var en fyrabarnsmamma, om jag inte hade ett nyköpt hus, om jag hade mera pengar, om jag inte var så feg, då skulle jag vilja öppna ett café. Ett mysigt café endast inrett med loppisfyndade möbler. Varje bord skulle ha sin egen stil, varje hörna sin egen känsla. Jag skulle prova alla mina inredningsidéer och verkligen ta ut svängarna. Jag skulle ha blommigt, prickigt, randigt, färgglatt porslin. Inte en stilren servis utan alla möjliga sorter så att alla kunde välja sin favoritsort.

Det skulle andas avslappnad stämning, det skulle vara dämpat och mysigt. Varje bord skulle ha sin egen taklampa så att det blev lite intimt sådär.

På sidan om skulle jag ha en liten hörna där jag kunde sälja mina väskor och andra kreativa alster. Lite "pärlor" som jag räddat undan sopdöden.

Det skulle jag göra om inte om.

Vad skulle du göra om inte om? 

 
 
Lisan

Lisan

20 februari 2009 08:59

Åhh du delar en av mina stora drömmar, hembakt fika och myspys. Men man måste nästan vinna pengar för att driva café om man inte har tid att stå där jämt.

Har du varit på Vurma(vilket härligt namn) i Stockholm? Det finns både på kungsholmen och i vasastan. Om inte så gör ett studiebesök dit, dom är mina absoluta favoriter. Osagbart fika å härlig inredning, kolla länken jag hittade: http://www.vurma.se/Startsida/

http://www.grisstian.blogspot.com

 
Ingen bild

Lisan

20 februari 2009 09:01

Äsch jag glömde ju säga att det är ju en sån där hund jag vill ha, dogue de bordeaux. Älskar den där scenen i satc!

 
Ingen bild

Eva P

20 februari 2009 10:03

Drömmar är till för att drömmas ELLER FÖRVERKLIGAS!:)
Hoppas att jag någongång på en semestertripp norrut kan få sitta och dricka kaffe ur en blommig kopp vid ett prickigt bord med mysbelysning från en rutig tyglampa. Servitrisen skymtar bakom det randiga tyget i full färd med att tapetsera ett fynd som ska ut i cafét.

Om inte om fanns....skulle jag köpa mig ett lagom stort stenhus i frankrike där skulle jag bara sitta och njuta och eftersom pengar inte är något som helst problem för det skulle finnas hur mycket som helst så skulle jag ju kunna göra precis vad jag ville! Barnen får årskort på SAS så det är bara att åka emellan deras hem och mitt. Naturligtvis skulle jag också ha ett hus i Bohuslän vid en klippa ut mot havet och ett i typ Dalarna och även på Österlen.....
(vad kostar en trisslott 25 eller nått det får bli en sån idag)
Trevlig fredag!
/Eva P

 
Gerda-Thyra

Gerda-Thyra

20 februari 2009 10:06

Hej Prsilja, det var ett tag sedan!
Åh.. jag skulle också vilja göra något liknande... ett cafe´där man fick sväva ut alldeles som man vill i inredning och bakverk + att jag skulle vilja ha antivariat med massor med böcker och även sälja eget och andras hantverk... kanske ha olika tema-kvällar då man har öppet lite längre, t.ex poesi-afton, föreläsningar eller liknande...
Och naturligtvis udda porslin, så alla fick välja just SIN kaffekopp eller temuggg...
Åh, vad kul det skulle vara!

http://helenej.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

20 februari 2009 10:34

Lisan: Ja, det är ju inte bara att öppna! Tyvärr...Men det är en härligt dröm! härlig länk!!!

EvaP : Ja, de är nästan lika härliga i båda sina former. Drömda eller förverkligade! Det skulle vara mysigt att få besök av dig!!! ;D
Din dröm kan jag också dela! DET vore nåt!

Gerda-Thura: PRECIS så!

 
Tant Grön

Tant Grön

20 februari 2009 10:37

Jag skulle göra som du! Det har varit min dröm så länge jag kan minnas, ett mysigt cafe kombinerat med lite prylar, kläder, smycken som jag gjort själv. Jag skulle oxå ha en liten scenhörna, där lokala artister fick visa vad de går för. Poeter, musiker, skådisar, allt kreativt ska va välkommet. Men jag lever på hoppet, det ska inte vara om, utan när :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

20 februari 2009 11:05

Tant Grön: Är du min stjärnsyster? ;D Det känns så ibland.

 
Andie

Andie

20 februari 2009 11:54

Om du öppnar ett café så skulle i alla fall jag besöka det regelbundet (förutsatt att man bodde i närheten det vill säga ;-) )

Min dröm ser faktist ut som din, jag skulle vilja öppna ett café men tyvärr har man inte finanserna eller modet till att genomföra något så storslaget.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Ingen bild

Charlotte

20 februari 2009 12:35

(äsch du vet var jag finns i bloggvärlden, orkar inte skriva in länken idag)- go for it! Nej jag vet OM inte OM fanns så. Det behövs pengar. Dessa förhatliga pengar. Har du varit i Funäsdalen? Hur långt är det från dig? Om du kommer dit åk till våffelcafet, jag tror du skulle gilla det inte en pryl som är lik den andra. Allt är bara så underbart där, bord av dörrar med inskrivna citat, gamla lp-skivor på väggarna,koppar fat allt som bara går att tänka sig. Jag tror hon som äger det har köpt allt på loppis. Helt fantastiskt!
Om inte om hade varit så hade jag öppnat café men jag vill ha ett i kombination med stickstuga! Just nu känns det som om det är synd att vi alla bloggare bor miltals ifrån varandra tänk vilket café det skulle bli om vi slog oss ihop. Eller varför inte ett pysselcafé?? Kan man ha hundcafé här i stan så kan man nog ha det med.
PS. Våfflorna var goda där.

 
Tone

Tone

20 februari 2009 13:24

Åhh, dette har alltid vært min drøm også... Jeg elsker loppemarkeder og bruktfunn, og kunne akkurat som du tenkt meg å innrede cafeen med forsksjellige og unike stoler og bord. Jeg drømmer om at det skulle være en familiebedrift, hvor mine to døtre kunne jobbe innimellom, og vegg i vegg med en liten dør imellom skulle mitt keramikkverksted og utsalg ligge.Det skulle være et kosleig lite bakrom på cafeen, så venner og familie kunne komme innom for å lese avisen og ta et wienerbrød og en kaffe...Der hadde jeg også Pc, så jeg kunne blogge og fortelle historier om originale og spennende mennesker som stakk innom. Med deres samtykke, såklart. Åhhh, skulle bare ønske.... :-)

http://tone-amorvincitomnia.blogspot.com

 
Ingen bild

agneta

20 februari 2009 15:32

Men hörru, i en by utanför Luleå behövs absolut ett mysigt café med dina coola alster. Klart du ska starta ett café!!! Jag själv utflyttad luleåbo men skulle absolut komma och fika och handla när var är hemma. Heja, heja!

 
Kicki

Kicki

20 februari 2009 15:55

Låter alldeles underbart mysigt! Önskar det fanns här i närheten där jag bor så man kunde slinka in närsomhelst, ta en kaffe, kika på saker att handla till kalaset man ska gå, mysa med barnen bara sådär en stund efter skolan och äta GOTT färskt fikabröd..om inte om skulle nog jag kunna nappa på den idéen.
Om inte om så skulle jag helt sluta jobba(eller rättare sagt om man vann pengar!)och bara vara hemma och pula.Skulle ha en liten butik/café där jag inte behöver oroa mig för att jag måste dra in pengar, utan den ska bara finnas och jag ska vara där så mkt eller lite jag vill.Om inte om...det var ju bara d...
Skulle du inte kunna ha något sådant i ngt uthus/lada ni har på er fantastiska gård? Är det långt till grannar och allmänt folk eller? Om d inte är d varför inte börja lite smått, du har värsta bästa platsen för det! Tänk i ditt växthus..mm..några cafébord, lite hembakt med kokkaffe(ingen latte macchiato här inte!), dina alster och fyndad härlig inredning! Jag kommer upp & hjälper till!!

http://iverashus.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

20 februari 2009 19:03

Va skumt! Har alla vi bloggerskor samma dröm.????? Det är ganska häftigt egentligen!!!
På Nordanå-området i Skellefteå finns det typ ett sånt café, med urvackra koppar o muggar i olika stil. Å udda inredning i flera små rum att fika i, litet å trångt, men såå mysigt!!!
Jag VILL också.

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

20 februari 2009 19:51

Andie: Synd att vårt land är så avlåååångt!!!

Charlotte: Alla verkar vi bära på en cafédröm!
Underligt!

Agneta: Tack! Om inte om...om inte häslovårdsnämnden skulle döma ut vårt kök t ex....osv...Men otänkbart är det ju inte!

Kicki: Tänk att vi alla bär på en liknande dröm!!!

Rosalucia: Ja, det är häftigt. Kanske caféet symboliserar frihet och alla tänker vi att vi kan ju baka och ta emot gäster....eller nåt.

 
Anitha

Anitha

20 februari 2009 21:35

Jag skulle...lära mig mer om skrivandets och kommunikationens konst, för att en dag få ner alla de där berättelserna som bor i mitt huvud på papper. Jag skulle flytta till "min" stad igen. Jag skulle ägna mer tid åt att vara med mina barn, och jag skulle vara mera fysiskt aktiv både med och utan mina barn. Fjällvandring, skridskoåkning, dans, gruppträning...Sen skulle jag gå på bio och teater oftare, och jag skulle unna mig en "godispåse" i någon av mina favoritgarnaffärer varje månad, även om det kanske bara var ett enda ynka nystan...bara för att jag är värd det. Jag skulle ha tända ljus överallt så ofta jag kan, jag skulle sluta röka igen och jag skulle le mot livet varje morgon när jag vaknar. Jag skulle läsa alla klassiska böcker (eller många av dem iaf), köpa alla fåniga tv-serier som dvdbox utan dåligt samvete, och jag skulle äta chokladkaka till frukost om jag råkade känna för det. Och vet du vad det bästa är? Jag gör redan allt det där! Och det är underbart. Man mår SÅÅÅ bra av det. Så vet ni...gör slag i saken, ni med! Allihopa! :-D

http://aurora-borealis.bloggagratis.se

 
IT-mamman

IT-mamman

20 februari 2009 21:52

Jag skulle vilja träffa dig i Stockholm och dricka kaffe på Vurma på Söder. Där skulle du trivas som fisken i vattnet. Och det är inget om, utan det skulle jag vilja i mitt vardagliga liv just nu.
Men jag skulle nog... vilja vara lyxhustru. Får man erkänna det? Och påta i trädgården, jobba frivilligt i skolan och ha tid med allt.

http://itmamman.se

 
IT-mamman

IT-mamman

20 februari 2009 22:02

Först tänkte jag: Har Persilja börjat röka? Men det var ju inte du på bilden. Så lik dig!

http://itmamman.se

 
PT

PT

20 februari 2009 23:23

Vilken mysig blogg:)
Öppna ett sommarcafé i trädgården!
Eller i något uthus om du har..eller vad som helst.Gör verklighet av dina drömmar jag tror du kmr att lyckas.Våga tro på dig själv!*******
Stor Kram

http://pt69.bloggsidase

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

20 februari 2009 23:37

Men vet du Persilja...du kan ju ha ett sommarcafé i ditt fantastiska växthus. Jag åker norröver om så bara för att besöka ditt sommarcafé. Mitt om inte om...är så många saker. Jag skulle först å främst gjort helt annorlunda i mitt förhållande, så kanske jag hade haf en hel familj...sen en hel hög med andra saker. Men ÄVEN jag har drömt om ett eget café. Kram kram Emma

http://www.emmavardag.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

21 februari 2009 00:06

anitha: Så hääääääääääärligt!!!!!!!!!

IT-mamma: en till som tipsar om Vurma! Jag börjar vurma för det caféet! ;D En vacker dag SKA du och jag ses!
Och jag lik Carrie! haha! den var bra!!!

PT: Jovars...men det var ju det där med...regn...hälsovårdsnämnd...jante...pengar...okej jag fattar; jag hittar på svepskäl!!! ;D

Emma var dag: Det ryms bara fyra gäster åt gången, men visst jag har tänkt tanken. Synd att man inte tjänar mer än kanske en 50-lapp på varje gäst och så sitter de kanske en timme för att det är för mysigt, det bästa kafeet skulle antagligen vara lysrörsstålrörrsslammer kafeet där ingen vill stanna! ;D
Får en klump i halsen åt dina funderingar. Önskar klockan gick att vrida tillbaka så att du fick försöka! Antar att du saknar dina barn just nu. KRAM!!!!

 
IT-mamman

IT-mamman

21 februari 2009 09:04

Ja, vi ska ses! Hurra! Så klart. Vill du verkligen det? Hade någon mer tipsat om Vurma? Måste ha läst kommentarerna dåligt. Men det ÄR ett mysigt ställe.
Jag låg vaken i natt och hade ågren för att jag skrivit att jag ville vara lyxhustru. Precis som om det är bara lyx att vara hemma. Jag vet att det är hårt jobb. Det jag menar är att jag skule vilja ha snuskigt mycket pengar så jag inte behövde tänka på sånt som hur man ska få allt att gå ihop. Fast det kanske låter konstigt det med?
Jag får ta en ny funderare i natt och skriva ångerkommentar imorgon. :)

http://itmamman.se

 
stort och smått

stort och smått

21 februari 2009 11:04

Vad är det som hindrar dig, e g e n t l i g e n ?! Rädsla kanske? (Det är vad som hindrar mig från att satsa på min dröm!) Men jag tror verkligen att du skulle kunna lyckas med något sådant!!!

http://agneta.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

25 februari 2009 07:35

Jamen visst är jag :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards