Direktlänk till inlägg 13 februari 2009

Fredagsspänning!

Av Persilja - 13 februari 2009 13:25

Tog en vända på stadens återvinningsmarknad. Mest av nyfikenhet. Suget efter Fyndet. Att det bara ska stå där och ropa på mig. Förra gången jag kom dit snuvades jag på det mitt framför näsan. Hade jag varit 1 minut tidigare hade det blivit mitt. Nu blev ett medelålders par (till skillnad från mig då eller...som inte alls är medelålders....????) stolta ägare till ett fantastiskt litet vitt bord med de mest bedårande små sniderier på sidorna. Ett bord som blivit perfekt som 14-åringens datorbord. Han har nu ett datorbord från Ikea i plåt som visserligen är funktionellt, men som är hårt och stumt och kallt och charmlöst. Ett vitt snirkligt bord som kanske någon söt dam suttit vid för 70 år sen hade varit betydligt mer passande tycker jag. Nåväl. Gräma sig för sånt är ju ingen idé! Så jag får åka dit ibland och hoppas på nya fynd. Jag gjorde ett mindre idag. Kanske jag är en av få som tycker att det är ett fynd, men likväl är det ett fynd för mig. Ett charmerande fynd. 

Jag är hemskt förtjust i dessa lampor. Har några stycken, men ingen med denna ovanliga form. Färgen var ju inte heller dum. Rejäla plåtlampor från 70-talet. Känner igen mig från när jag var barn.

Sånt här hantverk som slumpas bort har jag svårt att motstå. Tänker på mormor och hennes ständiga flit med händerna.Själv har jag äntligen plockat fram mitt lapptäcke som jag påbörjade i Kiruna. Först nu orkade jag ta tag i det igen. För att det fort ska bli klart ökade jag storleken på lapparna. 

Jag vill ha det klart någon gång. Att laga saker känns bra har jag sagt tidigare. Att färdigställa påbörjade saker känns också bra. Så det är ett rent må bra projekt!Mitt skoskåp som fick sig en dust med tapetlim och tapetbitar har nu hamnat på en bra plats och dessutom fått en bra funktion. I mittersta lådan har vi flingpaketen.

Nedersta facket hyser alla skramliga skrymmande bakformar och i översta facket  har vi pysselsaker såsom tapetlim, papper och annat.

Våra pippifåglar Scottie Pippen och Tutti Frutti är envisare än man kan tro. Jag försöker locka ut dem utanför buren. Har haft den öppen i tre dagar, utan att de ens närmat sig öppningen. Jag har till slut hängt en hirskolv (deras godis) utanför och satt en pinne vid öppningen utanför. Men de envisas med att sitta inne vid gallret (på säkert avstånd från den läskiga öppningen) och äta på hirskolven inifrån. De får pressa näbben ut genomgallerspringan för att nå. Snart når de inte längre och det är massor med gott kvar precis vid öppningen. Det nås BARA från utsidan. Det ska bli spännande att se om/när de vågar sig dit! Värsta fredagsthrillern!


 
 
Gry

Gry

13 februari 2009 14:24

Ett FYND, helt klart. Håller med dig att det väcker en nostalgisk och bra känsla med med 70-tals lamporna.

Virka, ja du... kolla in till mig. Konstigt att vi tänker lika. Jag har inte virkat på jättelänge, men titta in får du se ;-)

Kram

http://www.baragry.blogspot.com

 
fairy

fairy

13 februari 2009 15:45

Hej!
Du har blivit utmanad, kolla min blogg så ser du ;)

http://ochjag

 
Ingen bild

maria

13 februari 2009 16:47

å vad jag längtar efter att gå på fynd jakt,det är nästan kört
där jag bor.
men på sommaren då brukar bilen vara fylld av härliga ting!
lampan är jätte fin,cool fot eller vad det heter,och färgen var ju super snyggig!
jag har oxå en liten förkärlek för den sortens lampa.
vilket fint lapptäcke du gör,ser min kudde där,hi hi det gröna med vitt,rött å rosa,såg även batik lapptäcket i lila på väggen,20 kr???vilket fynd.


 
Ingen bild

Persil,ja

13 februari 2009 21:30

Gry: Du är ju så duktig på att virka så jag dånar!

fairy: din länk funkar inte...kan du ge adressen igen?

maria: hm, undrar vilken kudde du menar?...

 
Ingen bild

agneta

13 februari 2009 21:34

Ååååh vilken smart och uppiggande flingpaketsförvaring!!! Ska genast tänka ut en plats för vår överblivna skohylla, som genast ska pimpas upp!!! Tack!

 
Ingen bild

Persil,ja

13 februari 2009 21:52

agneta: skohyllor har oanade möjligheter att bli både snygga och funktionella till annat än skor...

 
Synne.

Synne.

14 februari 2009 05:29

Nu vet jag vad jag ska köpa på IKEA nästa gång. En sådan skohylla....
Har lite plats i köket och det där är ju ypperligt att förvara papper, tidningar och annat smått i.
Ett himla bra tips.
Sänder dig en hjärtekram från mig idag.
Önskar er en fin valentintdag.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Häxstickande mamman i Jämtland

Häxstickande mamman i Jämtland

14 februari 2009 10:55

Jag njuter av att komma in till din blogg, man blir så glad och insperation sätter igång mina drömmar om omvandling men det består bara i drömmarna...

Därför så är det så härligt att få komma någonstanns och drömma sig bort till ditt vackra hem...

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
Kicki

Kicki

14 februari 2009 11:51

Älskar såna lampor. Tror jag måste ta en tur upp till dig för att fynda:) Här är det nästintill hopplöst:(
Vilket fint gult tyg du har som en lapp där bland de andra! Jättefint!
Passa på att tävla hos mig också..
Ha en skön helg-

http://iverashus.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

14 februari 2009 12:15

Heisann Persilja :))Takk for alle koselige kommentarer på bloggen min i det siste..
jeg har vært urdårlig på å besøke andre i denne tiden, men det ser ut som om det gåt mot en løsning nå..I går var vi hos kiropraktor og fikk løst opp noe i nakken hennes og tro det eller ei men hun gikk ut og var helt smertefri..I dag har hun litt vondt igjen men nå har vi et håp at det går rette veien her..Som vanlig har du lagt ut en masse herlige fargesprakende bilder..
Lampen var jo helt FANTASTISK!!! Den var jo helt perfekt i både form og farge!!!
Lekre heklede lapper fant du også så dette var jo virkelig et kupp!!! Nå begynner vi å nærme oss loppissesongen her også og gjett om jeg gleder meg..Ønsker deg en fin lørdag Persilja! Stor klem fra Kardemomme :)))

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

maria

14 februari 2009 23:15

en av lapparna i ditt lapptäcke är likadant tyg som mitt favvo örngott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards