Direktlänk till inlägg 8 maj 2008

Gardinproblemlösaren!

Av Persilja - 8 maj 2008 22:19

Jag har varit djupt insyltad i Myntas gardinproblem. Så till den milda grad att jag funderat det sista jag gjort på kvällen och det första jag gjort på morgonen-"HUUUUR ska Mynta dekorera sitt norrfönster???"

Sen började jag rannsaka mig själv och tänka "Vem är jag att ge GARDINRÅD???"

Av 19 fönster har jag gardiner i  7 stycken. Samtliga är diskreta, små och knappt synliga...

Resten av mina fönster saknar gardiner.

Kolla bara:

Detta är köksfönstret, eller matplatsfönstret. Där har jag en (ostruken) hopvikt 40-tals gardin som jag ropat in på Tradera. Den sitter uppe med röda häftstift. Avancerat eller hur? Kan ni se de röda häftstiften?

I vardagsrummet som har fönster åt tre håll fyndade jag tre stycken rullgardiner på Åhléns för snart ett år sen och de hänger där och kommer nog så att göra ett bra tag till...Trots att jag inte är riktigt nöjd med färgen.


 Eftersom vardagsrummets två soffor är sängar också är det bra att kunna rulla ner dem när man har övernattande gäster. Jag har hängt dem ända från taket och det hänger ingenting för fönstret, så de stjäl minimalt med ljus.

I övre hallen, ovanför ytterdörren, i furupanelens mecka har vi ett högt fönster som man inte når utan en väldigt hög stege. Gissa om det är dammigt och mycket spindelväv där???  Spindlarna väver sakta en vacker gardin!

Det finns ett annat hallfönster som någon målat babyblått. Jag älskar de djupa nischerna men är dålig på att "använda" dem.  Jag har blivit usel på att "pynta". Har på nåt sätt vuxit ifrån pynt. Tycker inte om pynt hos mig. 

I 9-åringens just nu totalt kaotiska rum efter rumsbytet som aldrig verkar bli riktigt klart, finns bara en fågelmobil från Indiska.

Imorgon ska jag försöka få ut alla mina sygrejor från hans rum och göra klart där så att han kan ta det i bruk!

Dessa fönsterbilder jag visar är bara en illustration över vilken gardinöken jag har i mitt hem. Inte många gardiner alls, och inga utsvävningar. 

Så jag ska nog inte engagera mig så mycket i andras gardinproblem.

Så om du läser detta Mynta, strunta i mina råd!

Jag är inte rätt kvinna för dylika frågor! Har du däremot andra problem är jag mer än villig att konsulta! Hahaha! 


 
 
rosa

rosa

8 maj 2008 22:45

:) Jeg er så glad i å bytte ut gardinene mine, og kom til å tenke på en gang jeg hadde sydd ( jeg kan ikke sy ) gardiner ti spisestua. En venninne kom innom ( som da er flink til å sy) tok litt på stoffet (trodde jeg) og sa "neste gang kan jeg godt sy for deg hvis du vil". Jeg tok hintet og lar nok symaskinen stå.

http://cafelatter.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

8 maj 2008 22:49

Gissa om jag hickade till nu!! Hade precis skickat min kommentar, sen känner jag inte alls igen mig, fniss. Då hade du kommit med nytt inlägg under tiden ;-)

Ja, de fönstren, de fönstren.... NÄr vi flyttade in i vårt dåvarande hus för tre år sen, fick jag för mig att nu var min period med 1700-tals rullgardiner över. Jag hade blivit vuxen och kunde inte längre hålla på med låtsasgardiner, fniss. Jag köpte resolut ett par långa, färdigsydda gardiner till 6 fönster i vardagsrum och kök. Bråttom som jag hade, så slände jag snabbt upp dom och klippte av längden- varpå jag några timmar senare kände att "Nej, det här är inte JAG"!!! Gissa om det blev en dyr läxa... Fula, tråkiga, beigegröna längder som ligger i en låda i källaren, ha,ha....

NU ska jag sova! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

8 maj 2008 22:57

Låter nästan som hemma hos oss. Vi har typ 11 fönster där man kan ha gardiner men har bara fyra gardiner. Jag gillar inte gardiner, eller jo det gör jag nog men jag lyckas sällan hitta några jag gillar. Är väldigt rädd att det ska bli för mörkt. Eftersom de flesta av våra rum är små så blir de ännu mindre med gardiner.
Jag skrattade högt och var tvungen att visa maken din rödprickiga gardin med häftstift. Hahaha det var jätteroligt!

 
Mynta

Mynta

8 maj 2008 23:00

Jamen, du e väl för go´!!
Går och funderar på MITT förb... fönster!!
Långt uppe i Luleå går du och funderar över hur jag ska fixa & dona med mitt skånska norrfönster.
DET är en sann bloggvän, måste jag ju tillstå!!
Men kolla på dina fönster - de LEVER ju, vart och ett av dem!! Böcker & telefon i ett, spindelväv i ett annat (LIV!); det syns ju att det händer saker hos dig! Du bor liksom inte i nåt sorts museum, som jag ibland kan tycka att somliga gör...där man liksom köpt ett helt vardagsrum hos möbelhandlaren, eller nåt. Totalt sanerat på personlighet & känsla (kan man säga så??)!

Jag är inte heller någon vän av gardiner. Mitt köksfönster har fått vara ställföreträdande textil frossa för resten.
DÅR byter jag och donar hela tiden.
Har träjalusier i de andra fönstren - i olika träslag. Nej, förresten; jag har Åhlénsrullgardiner i TV-rummet. Men das ist alles...

Gullig du är som engagerar dig så. Puss på dig från mig.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

9 maj 2008 00:25

Du, förresten - ser att det är mulet utanför dina fönster - men INGEN snö!!
Är allt borta nu? Ingen risk för nytt snöfall? (Kan ju inte alls "era årstidstider"!)
...verkar som om det går åt rätt håll, eller hur?

Förhoppningsfulla (och sömniga) hälsningar från Mynta. Nattinatti.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Nyfiken  kolla in här

Nyfiken kolla in här

9 maj 2008 05:21

Tänk om man kunde stoppa all energi, som du verkar ha i min lilla bil, vad mycket pengar jag skulle spara:) Keep up the good work.

http://pokervirtuosen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

9 maj 2008 06:50

Rosa: Du får göra som jag; fuska lite mera! haha

Gry: Det är så lustigt för jag har tänkt samma sak nån gång att jag måste "skaffa" vuxengardiner" nån gång...som att det skulle vara vuxet att ha rejäla gardiner. Men jag har gudskelov inte gått till handling än. Det skulle nog bara hamna o förråd som för dig.

Lucia:Precis, det är svårt att hitta DEN rätt a gardinen. Ett vackert tygstycke kan man göra så mycket annat med liksom...Kul att jag kunde bjuda på lite skratt! ;D

Mynta: Nu måste vi lösa ditt problem annars har vi två osaliga andar i vårt avlänga land! ;D

Pokervirtuosen: Oj, om du anar vad långsamt den skulle gå!

 
Maria

Maria

9 maj 2008 07:55

Hej
Ja jag är nästan besatt av gardiner, men jag blir aldrig nöjd. Kanske jag borde prova det gardinlösa på vissa ställen i huset. Fast då behövs kanske egentligen väldigt fina spröjsade gamla fönster som ni har huset.

Jag tycker att de där hissgardinerna hängda ovanför fönstret är bra för då får man lite gardin utan att konkurrera med ljuset från fönstret.

http://mariasrum.blogspot.com

 
synne

synne

9 maj 2008 07:58

Gardiner är inte mitt stora glädjeämne heller. Både vill och inte vill ha det....
Blir alltid nått mellanting tycker jag.
Hoppas ialla fall att Mynta löser sitt.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

9 maj 2008 08:30

Maria: Det är konstit att jag som älskar tyg inte har så många gardiner! Men jag får aldrig till gardiner så då hoppar jag äver oftast...

Synne: Det är inte lätt det där med gardiner! ;D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards