Direktlänk till inlägg 14 april 2008

Hurra det snöar!!!

Av Persilja - 14 april 2008 06:37

Våren vill inte komma igång här. Solen lyser endast med sin frånvaro och snön faller nästan varje dag. På nätterna är det minusgrader så att snön verkligen ska stanna kvar. Det kan man ju då deppa över. Eller så konsulterar man dr Dill och lyssnar på hans tips. Dr Dills ordination:

Börja med en vinteraktivitet.

Sagt och gjort.

Jag och dottern tog fram vår slalomutrustning som legat i träda i två års tid.

Vi införskaffade den för två år sen glada i hågen men tusen ursäkter och undanflykter har hållt mig från backen.

I går morse tänkte jag "Just do it!"

Vi åkte till backen med full mundering.

11-åringen som nästan är snowboardproffs  hjälpte oss i liften och allt var sååå mycket lättare än vad jag trott. Sååå mycket roligare och sååå lite att ha gruvat sig för. Sist jag åkte slalom var för (håll i er) 30 år sedan.

Jag trodde aldrig att takterna skulle sitta i, men det gjorde de. Och dottern var en naturbegåvning.

Vi åkte upp för liften och nerför backen varv efter varv. I tre och en halv timme höll vi på. Mina nybörjarknän värkte och darrade av utmattning men ingen i backen kan ha haft ett bredare leende. Jag kom på mig själv med att stå i liften och tokskratta av lycka.

Det var så skoj!!!

Ikväll ska vi dit igen och imorgon och i övermorgon och helst en hel månad till och nu blir jag så glad av att stiga upp och se att det snöar!

Tack snälla dr Dill-det var en magisk rekommendation! Vår backe, bild lånad från Luleå.se

 
 
therre

therre

14 april 2008 07:28

Vad skoj! JAg själv som varken kör skoter eller håller på med nån snösport tycker inte det här med snön är vidare kul!

http://www.therre.se

 
Ingen bild

Carina

14 april 2008 08:16

åker själv slalom mycket under vintern med mina barn....på ngt vis blir man lycklig av det. Man susar fram som Anja ...typ...
Du har väl hjälm ?!

 
Mynta

Mynta

14 april 2008 08:28

Vår har vi i Skåne, men vi har faktiskt inte haft någon vinter. I alla fall inte vinter så som det brukar (och BORDE) vara. Barnen har åkt pulka EN gång - då var här egentligen inte tillräckligt med snö, men de ville tvunget...
Du gör helt rätt i att glädja dig åt snön!

Ha det så kul i backarna!!
Gör ett utförsåk för mig...

Kramar från Mynta.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

14 april 2008 08:32

...förresten; tack för tipset om röd/vit-randiga servetter! Låter skitsnyggt. Nu ska man bara hitta såna också...
(Get a life, woman ;))

 
Gry

Gry

14 april 2008 08:38

KUL! Och du har så rätt. När det inte går att göra någonting åt situationen (läs:snön, och frånvaro av vår) så är det lika bra att dra nytta av situationen på något vis.

Kan tänka mig att det är lite jobbigt att se alla bloggare (inkl. mig själv) som visar vårliga bilder på grönt gräs, blomningar, gröna häckar, uteplatser i gassande sol....medmera. MEN tänk vilken fördel du har av snön nu, när solen börjar värma lite och luften inte längre är bitande kall. NU är det fint i backen ;-)

Njut av er härliga slalombacke och åk lite för mig med (som inte heller rört slalomskidorna på snart 20 år).

Ha en fin dag! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Helen

Helen

14 april 2008 09:04

Gott att höra att du har haft kul :-)

http://gussilago

 
maloppa

maloppa

14 april 2008 09:29

Hurra för doktor Dill!!!
Vilken tur du hittade henne, för det är väl en hon *ler*. Är ett stort fan av Dr.Phil så denna kvinnliga varianten går rakt in i mitt hjärta direkt.
Visst beror det helt på vilka glasögon man har på sig, det har jag förstått länge. Problemet är att om man väl får på sig de där smutsiga glasögonen är det såååå svårt att byta till ett par nya fräscha men du lyckades på ett aldeles strålande sätt. Grattis! Och va härligt att du kom upp och åkte slalom medan jag går här och klipper sniglar....hrm nä jag menar att jag sitter i växthuset och bloggar - jo allvar!!! Men med hjälp av en byggfläkt och lite kläder kan ju faktiskt du också sitta i ditt växthus, jag har suttit här ute hela säsongen men skillnaden är att nu har jag sällskap av alla mina pellisar o småplantor. Ha det så härligt och njut av snön åt oss som inte har någon så ska jag njuta av våren åt dig!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Susanne

Susanne

14 april 2008 09:40

GUD så duktig du är och MODIG! låter underbart jag själv förtränger att det är SK vår... bättre hitta vinter lekar nu...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Gerda-Thyra

Gerda-Thyra

14 april 2008 09:41

Finns Måttsundsbacken kvar, eller...?

http://helenej.blogspot.com

 
Helena

Helena

14 april 2008 10:53

Älskar att åka slalom...
Du gjorde rätt som tog tag i åkandet, modigt gjort ! Kör försiktigt bara ! Kram Helena

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

14 april 2008 11:00

Therre: Du får göra som jag - börja!

Carina: Nej , jag har inte hjälm...borde ju ha det...tänk bara i förrgår hade jag blivit djupt impad av dig för att du åker slalom-nu gör jag det själv och har märkt att även jag kan höra till "den världen"- jippi!

Mynta: Det är perfekt att ha upptäckt glädjen med snö nu, för det ÄR jäkligt pestigt med denna vinter annars!

Gry: Ja, jisses vad det våras runt om i stugorna!!! Lika bra att inte få känna värmen så saknar man den inte lika mycket!

Helen: Tack!

Maloppa: Visst är hon rätt klok Dr Dill! Haha! Något du behöver hjälp med? Du verkar vara en rätt bra dr Dill själv!!! Växthusbloggning-snacka om LYX!!!!!!!!!!!

Susanne: Ja, jag känner mig grymt MODIG!

Gerda-Thura: Jäpp! Den finns kvar, fast vi höll till i Ormerget. Får se om vi hinner med Måttsund innan den stäng. Bara hoppas på dåligväder och ingen sol nu rå!

Helena: Det är verkligen härligt!!! Att jag inte gjort det förr!

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

14 april 2008 11:33

Du den där Dr Dill vore ju inte dum att ha till hands...
Härligt för dig!
Jag har haft en vidrig helg...
Blev såååååå glad ändå att din varit bra!
Kram kram E

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

kicki

14 april 2008 12:33

När jag var liten så fanns alltid en hel massa snö, det stod uppe på halva fönstret och vi åkte skidor hela dagarna...en underbar tid som alla barn skulle behöva få uppleva, nu har vi aldrig snö, kommer det något så blir det kanske 3-4 dm...inget att åka slalom i iaf...det finns givetvis uppe på höjderna men då får ma åka ca 15 mil härifrån....blir glad när jag hör hur upprymd du är, det behöver du verkligen Persilja...nu har du ngt att länta till i höst/vinter igen..
Ha det bra min vän

 
Ingen bild

Persilja

14 april 2008 12:54

Emma: Usch för din vidriga helg-men snart kommer de goda helgerna tillbaka! Promise!

Kicki: Det är hemskt att klimatet ändrats så mycket på så kort tid!!! Ja, nu ser vi redan fram emot en lång vinter! Jag ÄR faktiskt glad och det känns som att det var rätt längesen jag var så här "barnsligt" glad. Det är en skön och lätt känsla! Det är det jag andas i DIN blogg och värld. Du känns alltid okomplicerat glad. Kanske är det dansen??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards