Direktlänk till inlägg 6 januari 2008

Knökfullt!

Av Persilja - 6 januari 2008 19:44

Förra inlägget handlade om att mannen börjat tvätta. Det har han fortsatt med. Det går fint.

Men tar han hand om tvätten?

Sorterar han allt i sex högar och bär till varjes plats? Njae. Inte hittills iallafall. Men det kanske kommer som steg 2. 

JAG har däremot vikt, sorterat och burit tvätt som aldrig förr. SÅ mycket rent har vi aldrig haft så alla garderober och platser är underdimensionerade. Vi har för mycket påslakan om allt ska vara rent hela tiden. Mängden har byggt på ett mångårigt system där balansen mellan tvättkorgar, garderober och använda kläder och annat är i jämvikt. Den här obalansen som nu uppkommit skapar problem. För mycket rent.

Tänk hon blir då aldrig nöjd tänker ni säkert nu. Jorå-jag är nöjd. Det är roligt att träffa den där tröjan som jag trodde jag tappat bort efter lång borotvaro längst ner i en tvättkorg där "svårtvättade" saker legat på hög. 

Det är bara fint allt. Men faktum kvarstår. Det är knökfullt överallt. Jag tvingas nog rensa om det ska fortsätta vara så här mycket rent.

Så kan det gå.

En tillfällig ekologisk obalans i naturen. En god tanke skapade nya problem.

(Jag hoppas ni förstår att jag raljerar lite.)

Imorgon är det skollov också. Här börjar de först tisdag. Men jag och dottern måste upp i vanlig skoltid eftersom hennes kompis från grannbyn kommer hit istället för fritids.

Jag håller på att röja i vardagsrummet och återskapa min syplats. Nu måste jag göra ett ryck där. Det har stått stilla alldeles för länge. Jag har varit grymt inproduktiv. Fy mig.

Det är dålig feng shui vid min nya dataplats i köket. Dålig skrivstämning. Så jag måste nog flytta eller vrida den. Så att det känns bättre. Jag är superkänslig för sånt.

Apropå ingenting; eller kanske tvätt; vi har för tillfället 47 styckn udda sockor som inte har någon make. Någon som slår det? Ändå har jag slängt en sju, åtta stycken som jag VET är borta för evigt.

Vart tar de vägen???

Dammsugaren?

Avloppet?

Pommacs mage?  (Nej, problemet fanns före hans tid.)

Ett mysteriun som jag tror samtliga stött på. 

 
 
Lisa

Lisa

6 januari 2008 20:38

Det går ju inte för er med fötter i alla möjliga storlekar, men själv så köper jag likadana svarta sockar sen ett antal år tillbaka, för så fort jag köper ett par fina rosarandiga så kan du fethaja att jag bara har en kvar efter första tvätten! Var dom tar vägen vet jag inte, men jag har mina misstankar om att dom glider ur nån springa i tvättrumman och sen ligger det en hel hög och gosar sig på botten av maskinen. När min maskin pajar (knack, knack ta i trä) så ska jag öppna upp hela mojängen och se om det är som jag tror, för någon annan förklaring har jag inte.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ulle

Ulle

6 januari 2008 21:05

Om du visste hur väl jag känner igen mig! Tvätten är verkligen en stor uppgift i en storfamilj. När allt är tvättat här (händer max en gång per år) så har vi absolut ingen plats för alla grejer i garderober och byråer. Vi har mycket kläder och lakan och ett ganska litet hus= trångt. Så det är nog bra att jag inte hinner tvätta och vara i fas. ;)

Strumporna ja, var tar de vägen? Det är ett mysterium som heter duga.

Kramen!

http://bergatrollen.se

 
Mari

Mari

6 januari 2008 21:28

Hej
Jag vill inte skryta eller så men jag tror vi slår det rekordet. Man ska kanske bara köpa svarta likadana strumpor i samma storlek till alla i familjen?

http://mariasrum.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

6 januari 2008 21:31

Jag har en teori om att tvättmaskinen är en ingång till en annan dimension, eller att det är ett sådant där maskhål (som det tydligen kallas ibland) mellan olika tvättmaskiner... =)

http://langstrump.wordpress.com

 
therre

therre

6 januari 2008 21:35

Det är därför jag o min sambo alltid köper svarta Intersport strumpor, då finns det alltid någon som hör till ;)

http://www.therre.se

 
IT-mamman

IT-mamman

6 januari 2008 22:14

Vi slår det. Lätt. Du vet att jag älskar tävlingar! Fast jag orkar inte räkna alla våra udda strumpor, så jag kanske inte kan utmana dig då... God natt på dig!

http://itmamman.wordpress.com

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

6 januari 2008 22:14

Jag blir galen av ensamma strumpor, har skrivit om dem jag med i Bloggen...23/9 "idag har det röjts hejvilt"
Ha det gött! /Emma som e lite pirrig inför andra omgången praktik på förlossningen, fast denna gång i Östersund

http://emmet.bloggagratis.se

 
ann-Sofie

ann-Sofie

7 januari 2008 07:50

Kikar in en runda och säger hej, vilken mysig sida du har! *kram*

http://endelavoss.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

7 januari 2008 08:04

Lisa: Ja, DÄR kan de vara, fast har du så stora hål idin trumma? De borde vara väldigt rena vide detta laget och övergått i en annan slags fas, en annan livsform. En slag Gollum kanske?

Ulle: Samtidigt är jag rädd för att rensa ut ifall han nu slutar tvätta efter att nyhetstjusningen lagt sig, då står vi där med för lite igen...

Mari: Den som uppfinner ett motgift mot detta blir nog hyllad!

Pippi: Det är ett sant mysterium!!!

Therre; Jag försöker också begränsa sockinnehavet till enbart svarta så gott det går.

IT-mamma: Ja, upp till bevis! Fast jag tror dig, minns att du bloggat om de toch din påse såg rätt full ut om jag inte minns fel! Okej du vinner. Osynad.

Emma Var Dag: Tänk, det är ett ämne många bloggat om, kanske nåt för Tisdagstema! Haha!

Ann-Sofi: Välkommen!

 
Lotten

Lotten

7 januari 2008 10:03

Hi, hi.... efter ditt förra inlägg tog jag tag i tvättberget som bara växer.... kanske av rädsla för att hamna i din situation ;-) Jag har nog bara 10-12 udda strumpor som ligger..... jag låter dom ligga ett par tvättomgångar sedan åker de i soporna! Jag tror det är dammråttorna som äter uddastrumpor.....

http://ornnastet.blogspot.com

 
Filifonkan

Filifonkan

7 januari 2008 11:19

När vi bodde utomlands fick man åka iväg och tvätta. Men det var ganska praktiskt, man körde 3 maskiner samtidigt och sen tumlade man så gott som allt. Då gjorde man det gemensamt och fikade när maskinerna gick. Nu är det äldsta dotterns jobb att göra tvätt men det blir mycket tjat för att det ska bli av. Strumporna ska vi inte tala om... ända trösten är att nu har vi alla fyra "tjejer i familjen" samma strumpstorlek! Jag har funderat på att alla ska ha en egen sån där BH påse och lägga sina strumpor i, så man vet att man får tillbaka sina och att de inte försvinner...

http://www.skeppsbruten/blogspot.se

 
maloppa

maloppa

7 januari 2008 11:27

Har inte räknat alla uddastrumpor, lägger dem i en låda och det vete sjutton om någon är där och letar alls, säkert finns flera hela par där nu oxå *ler*. Försöker oxå köpa samma färg på strumporna...
När vi flyttade till huset inrättade jag ett system med trådbackar i en garderob (den enda i tvättstugan) där det står barnens namn på lådorna, några får dela låda. Däri lägger vi all ren o vikt tvätt så får vi iofs påminna när det blir för fullt. Att tioåringens garderob ser ut som kaos och att jag får hjälpa honom att organisera emellanåt får jag ta men det är jätteskönt att slippa springa runt hela huset med tvätt. Min o makens tvätt lägger han eller jag på våra sängar så vi måste ta rätt på den innan vi lägger oss...
Ps. det är ju bra feng shui att inte ha en massa tvätt liggandes, se det på det sättet så kanske det känns bättre trots att det är överfullt *ler*

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
kicki

kicki

7 januari 2008 12:17

Strumproblemet tror jag alla har, men man kan ju undra, var tar den andra vägen, tar tvättmaskinen den eller...
Håller han ut fortfarande gubben vid tvättmaskinen, han var av ovanligt stönigt mått, var rädd om honom..
Här vräker fortfarande snön ner så idag sitter jag nog inne hela dagen, ingen längre tur med hunden för vägarna är inte plogade ännu...och hela hunden är som en snöboll, all snö sitter fast i pälsen och mellan håren på tassarna, känner du igen det kanske på pommac..
Kramen från kicki

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Chatarina

Chatarina

7 januari 2008 12:22

Tänk vad roligt det är när man hittar maken till fru strumpa! Det är som att vinna lite på triss när det ibland ramlar ur nån saknad strumpa ur påslakanet... Tror tom de haft med det i sin tevereklam, triss alltså...
Just nu har ni 47 chanser att hitta en matchande strumpa... jakten kan börja... :D

http://www.gardet.blogg.se

 
pillris

pillris

8 januari 2008 21:20

jag kan inte annat än nicka och le igenkännande.
Det är en fördel med att alltid ha full tvätt korg, och det är att då går lådor och garderober att stänga.
Det är för små linneskåp och får lite garderober i alla hus där det finns många barn, jag lovar!

Jag städade undan ett berg med gamla påslakan,lakan och handdukar och badlakan för att få plats med 2 nya påslakans set.
Ändå är det överfullt, hur gick det till?!

http://pillris.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards