Direktlänk till inlägg 29 mars 2007

Hjälp, jag hittar inte STOPPknappen!!!

Av Persilja - 29 mars 2007 11:37

Dammet virvlar runt fast jag dammsög för nån dag sen. Alla saker, prylar, leksaker, dvdfordral, kläder, papper, allt bara närmar sig mig och lägger sig omkring mig så att jag får koppla på en plog på fötterna för att komma fram. Det är som om de har egna små fötter och kryper fram från alla håll fast jag nyss satte dem alla på sina bestämda platser! Bokhyllan som jag tyckte att jag ordnade till för bara nån dag sedan är i kaos, böckerna ligger huller om buller. Papper, ritpapper, de fortplantar sig fortare än jag hinner blinka, ena sekunden två papper, nästa blinkning fyra, en sekund senare åtta, blink, 16, blink 32, blink 64, nej jag törs inte blinka mer!!!
Disken åker in i maskinen och vips ska den ur maskinen och upp i skåpen, strax vill den in i maskinen igen för att en halvtimme senare åka ut. Jag önskar den kunde bestämma sig!
Och den där maten! Den ska handlas, tillagas, ätas, handlas, tillagas, ätas (ratas-slängas) och så OM IGEN i en evighetsdans.
Tvätten ska vi inte tala om- den har kommit på ett eget fortplantningssystem och ockuperar snart varje tom yta av huset.
Barnen sover, vaknar, leker, äter, busar, äter, leker, slåss, ritar, ritar, ritar, ritar, äter, badar, stänker, byter kläder, äter och sover, för att nästa dag vakna och återigen upprepa sin lustiga dans...
Och tiden tickar fram i turbofart.

Själv stiger jag upp-konstaterar att allt är som igår, gör några entusiastiska inlägg om att måla skåp och dylikt för att hålla andan uppe, dealar med livet som det är och går och sover utan att ha kommit särskilt många steg närmare det där jag egentligen ville göra...
Och tiden tickar på i överturbofart...

Om någon hittat manualen där det står vart stoppknappen finns vore jag ytterst tacksam om jag fick tips om detta.


Bild: Jag har iallafall ORDNING på uddasockorna, vars mängd växer dag för dag...Någon som har make/maka till passande partner, meddela så ska vi se om vi kan få en perfect match för dessa stackars singlar som längtar ut i livet!

 
 
Esters mamma

Esters mamma

29 mars 2007 13:44

Skaffa hjälp! Säger inte mer men det fungerar.
Då är det bara tvätten och disken och barnen och mannen och arbetet och skolan och... och ... kvar.
Ibland så kommer det en vind som säger svisch och det är så fint efteråt.
Dröm om fina trädgårdar och mysiga stunder i nytt hus så kanske du inte behöver någon stoppknapp just idag.

http://estersmamma.blogg.se

 
Ingen bild

Lantliv

29 mars 2007 13:55

Fattar inte, du har inte en enda som passar mina udda. Hur många olika sockor finns det? Jag hade en stoppknapp en gång - stavades B A S T U, men den blev kvar i förra huset. suck

 
Ingen bild

Persilja

29 mars 2007 14:21

Esters mamma:
Hm! Hälp eller vad kallades det ...hjälp...
ööö... vet inte vad det är riktigt...är det det där man kan få om man bor i samma stad som sina föräldrar t ex... Hm! Kanske får jag prova på det där "hjälp" när jag flyttar. Det ska bli intressant!

Lntlaivl eller vad du nu heter: Jag har i dagsläget 33 st + en vante, men det uppdateras dagligen. Funderar på att slänga husets alla strumpor och köpa 1000 par svarta i samma storlek som ALLA får använda-DÅ skulle singlarna få byta partner jämt (och har partner jämt) och alla skulle bli så nöjda! Undrar om 39 passar bäst? Passar makens 43:or lika bra som dotterns 33:or...och alla oss däremellan.
Men en sån stoppknapp har jag ju! Men den stoppar inte så bra-den bara dämmer upp tillfälligt. Fast det är kanske det som behövs!!! Ska passa på att basta riktigt ofta nu innan vi flyttar från den!

 
Ingen bild

Esters mamma

29 mars 2007 14:25

Har ingen släkt i den här staden och inga föräldrar heller.
Det kommer två änglar med dammvippor varannan vecka :-)

 
Clara

Clara

29 mars 2007 15:07

Stackars dig...som sagt så är mina tre ungar vuxna och utflugna så jag har det ju lugnt omkring mig och jag har inga bra tips att dela ut....hittade aldrig den där stoppknappen själv :)

Trots att jag har det lugnt omkring mig nu och BORDE hinna en massa så går tiden som du säger i TURBOFART.....eller är det jag som gör allting så LÅNGSAMT nu för tiden :=)
Mail väntar på dig!

http://http:/claraslinneskap.bloggagratis.se

 
Trolltyg och Änglaströssel

Trolltyg och Änglaströssel

29 mars 2007 15:52

Det var in ordning på strumpor. Själv lägger jag bara allt i en korg så får ungarna ta bäst dom vill. Tösen bryr sej inte ens en gång, hon tar 2 omaka.
Och mina barn är stor dessutom
"kramar om"

http://mrln.bloggagratis.se

 
Ingen bild

AnkaPankan

29 mars 2007 16:20

Detta tips kan jag få för mig att kommendera familjen. "Alla städar i en timme" med en familj på fem personer blir detta alltså en femtimmarsstädning! Kanske inte alltid så uppskattat, men nödvändigt.Det är ju inte bara mina dammråttor och prylar som ligger överallt.
Alla får plocka sina saker vidare får en ta badrummet, en dammsuga, en tar köket osv.
Mamma blir gladare och får tid till annat. Ett annat tips är att göra en matlista tillsammans och sätt den väl synlig. Då slipper man alla dessa sura kommentarer när man står och lagar mat eller har satt fram den. Dessutom slipper man svara fyra gånger på från "Vad skall vi äta??"

Och betänk vilken skatt våra barn är, så mycket glädje, Tänk positivt!

 
Ingen bild

Persilja

29 mars 2007 16:21

Trolltyg: Jag har samma system, en stor balja med hopparade sockor-de hinner aldrig till någon garderob-men än så länge försöker jag ha parvis. Men oj, så många ggr jag inte har några par att erbjuda och då blir det omaka par-och barnen bryr sig int men jag känner mig lite misslyckad då-löjligt-totalt oviktigt-jag vet! Det är detta jag håller på med att befria mig från, såna här dumma oskrivna regler som att man måste ha maka sockor!!!! Vem skrev den regeln! Anarki! Jag ska bli en sockrevolutionär som alltid har Omaka sockor! Fan, det vore väl det minsta man sku klara!!!

 
Ingen bild

Lantliv

29 mars 2007 18:42

Hej igen fick dessa ord från en kompis: Livet mäts inte i sekunder utan i ögonblick som tar andan ur en! Du behöver ingen stoppknapp - bara att åka med! Men släng in dig i bastun emellanåt mens (ok, medans) du kan - kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards