Direktlänk till inlägg 21 mars 2007

Medlet mot rasism och mobbning???

Av Persilja - 21 mars 2007 14:34

Inget rensar tanken som en rejäl städning. När dammsugaren går kommer de STORA tankarna-(såna som en del får efter ett visst antal öl, fniss!)
Så nu när jag dammsög kom en sån tanke till mig.
Ett slags klartänk.
Om man ser på mina (och Juuls) tankar om barn och respekt som jag skrev om tidigare så kanske detta att låta alla familjer ha sina egna värderingar, i förlängningen skulle utrota både mobbning och rasism.
Låt mig förklara;
Om varje liten familj hade sina värderingar och regler och sätt att vara, skulle det bli så vanligt med oliktänkande att man inte skulle reflektera över det. Ingen blir mer avvikande än någon annan. Det finns inget standardformat att avvika ifrån.
För är det inte många gånger så att det är de som vi upplever olika som eventuellt utsätts för utstötning?

Vi har vänner från Sri Lanka som bodde här och forskade. Mannen i familjen hade för vana att slänga skräp utomhus-(åt han en chokladbit kastade han papperet på marken). Det var många som blev arga på honom för det. Det såg illa ut och kanske extra illa för att det var en YTLÄNNING som gjorde det. Det blev en massa skitsnack i korridorerna om hans "beteende".
Vi berättade då för honom att det ansågs ofint att göra det och då slutade han förstås. I Sri Lanka fanns gatsopare som tog hand om skräpet. Det var självklart att slänga skräp för honom. En liten kulturkrock-men en sån som kanske sår ett frö av främlingsfientlighet. Om alla nu växt upp med respekten för andra människor kanske de direkt sagt till honom-klagat på hans BETEENDE-istället för att börja mumla bakom ryggen på honom.

Om alla barn (våra blivande vuxna) fått växa upp fullt respekterade för vem de är så får vi ju en hoper människor som mår bra och som har lärt sig att respektera varandra.
Och såna människor har jag svårt att tro ska kränka någon annan.
Visst låter det enkelt?
Det är ju inte så enkelt. ALLA måste ju praktisera detta för att det ska funka. Men nog är det synd att världen kryllar av kränkta människor som inte mår bra som måste göra andra illa.
Äh, jag blev nog för djup nu.
Tro nu inte att jag tror att JAG är perfekt. Jag är verkligen ingen som tål att granskas under lupp. Men jag försöker verkligen så gott jag kan. Och trillar dit i gamla beteenden titt som tätt. Gör som min mamma och pappa gjord emed mig-i all välmening.
Det är inte lätt att vara förälder-men det är fruktansvärt stimulerande och roligt!!!
(Oftast...)

Ett samhälle måste naturligtvis ha regler! Det är inte reglerna jag är emot. Men det måste vara regler som man förstår.
(Dumma regler är till för att brytas-oftast.)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards