Direktlänk till inlägg 23 juli 2007

Vi ska skaffa smått!

Av Persilja - 23 juli 2007 21:47

Nu är det nog klart!

Diskussionen har gått varm och segrare blev majoriteten. Visserligen som väntat men jag tror att förloraren i diskussionen inte känner sig överkörd utan kan acceptera förlusten som en man och kanske till och med känna ett litet sting av glädje? Det vore min dröm.

Ibland känns det så jobbigt att driva den här familjen!

Vi drar nästan aldrig åt samma håll. Vi har alltid en motsträvare eller bromskloss. Vad det än gäller. Vi är en familj med många viljor och många åsikter. Och vi försöker vara demokratiska men utan att bli stillastående. Man kan inte avstå från alla förändringar bara för att någon/några vill åt annat håll. Vi måste försöka samsas men det blir som sagt oerhört tungjobbat. Finns det stora familjer där allt är lätt och alla strävar åt samma håll? Eller där alla är lika varann och vill samma saker?


Jag kan ibland snegla på familjer med bara en mamma och ett barn till exempel. Och kan tänka; så vilsamt! Så skönt! Sån frid!

Samtidigt vill jag ju inte avstå en enda familjemedlem ur min familj. (Hm nåja, ibland så...en...hm...mouhahaha!)


Tillbaka till valpen nu.

Vi har bestämt nu. 

Det BLIR!!!

Hurra!

Visst har jag tänkt att det blir innan denna diskussion också men då har jag tänkt att vi väl får ta ett majoritetsbeslut och helt enkelt strunta i den negativa rösten. Men det känns ju SÅ mycket bättre att ha ett fullständigt enhälligt beslut, om än under protest. 


Så vi ska få valp!

Jiiihaaa!!!

Måste åka och välja en i morgon. Och då kanske vi tar en hane ändå... 

Men hur i hela friden ska man kunna välja en av alla söta?

Alla kommer ju fram nån gång var. Alla busar. Någon sover. Någon råkar kissa. Ska man låta lotten/ödet välja? Den första som kissar på golvet tar vi! Eller den allra första som går fram till mig?

Svårt blir det.

Sen skulle ägaren måla valpen med nagellack nånstans i pälsen så att vi vet vilken vi hade valt...

13 augusti!

DÅ!

Nu känner jag precis som innan jag skulle föda varje barn. Mycket måste ordnas. Mycket ska vara klart innan.

Man måste "boa" inför nya familjemedlemmen. Herre jisses vad jag tycker detta är spännande!!!



 
 
Kaffeflickan

Kaffeflickan

23 juli 2007 22:09

Det är viktigt att veta vilken sorts personlighet man vill ha. Vi valde den kaxigast, mest självständiga valpen. Det har varit till gott och ont. Hon är väldigt styrig, envis och bossig. EN mjukare valp kanske blir mer en familjemedlem. Man ska definitivt akta sig för en ängslig valp. Den kan bitas och göra utfall p g a rädsla och är svår att hantera. Svårast av alla. Om jag skulle välja idag skulle jag ta mittimellanhunden.

http://timelessrooms.blogspot.com

 
Maria_ Jag blommar

Maria_ Jag blommar

23 juli 2007 22:11

Grattis till eran kommande familjemedlem. De andra i vår familj vill ha hund (framförallt min man som jagar), men jag vill inte eftersom jag aldrig riktigt har gillat hundar (och det säger jag till en som precis ska skaffa en...ungefär som att säga att man inte gillar barn till en som är gravid hmm )Vi ska dock snart bli med kanin, imorgon ska det snickras bur...Lycka till med vovven!

http://jagblommar.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

23 juli 2007 22:24

Jag VISSTE att du gick i väntans tider!
Ha, fundera på att skaffa hund, va? Vaddå fundera? Men, GRATTIS hörredu! Fast glöm inte gömma alla era skor nu när du boar in dig. Och fixa de farliga kontakterna och alla sladdar som hänger löst och... ja, vad vet jag? Har aldrig haft hund, bara katt. Som blev överkörd efter tre år i vår vård. Så jag ska nog inte ge några tips. Men Grattis i alla fall!

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

23 juli 2007 22:39

Kaffeflickan. Ska tänka på det. Ett bra råd! Ska försöka se vem som är både mjuk och lite framåt men inte ängslig. En mittimellan typ.

Maria-jag blommar. Man är nog inte lika känslig som när man är gravid. Inga hormonsvall du vet. Men hade jag varit emot skulle vi inte heller skaffat någon, det är då helt säkert. För nog är det mor i huset som kommer att få dra lasset! Var så säker. Så pass realistisk är jag!

IT:mamma: Hm! Tack! Jo, det är mycket som ska ordnas som sagt. Mycket mer än skor den kan gnaga på...

 
Ingen bild

Ingrid

23 juli 2007 23:45

Vad roligt att ni har kommit överens :) Jag håller emd som någon skrev tidigare. Studera valparna noga och kolla vilken du fastanr för. Vad är du uten efetr hos en vuxen hund? hur vill du att den skall vra adå? Dock är det lite svårt att se på valpar hur de ska bli som vuxna, men man får en mycket viktig inblick. En grej amn kan göra är ju att säga till uppfödaren vad man letar efter och så kan han hjälpa till lite. Om han kan sin sak vill säga :)
Så lycka till nu och välj emd omsorg :) Den ska ju bli en familjemedlem i ca 11 år..eller mer.

 
maria

maria

24 juli 2007 09:23

Motsträvare och bromsklossar finns nog i alla familjer...

Vi gick efter personligheten på valpen, vi tog den som var tuffast och störst... Det är så jobbigt att hundar som är rädd för allt. Det har för oss visat sig vara ett bra val. Han är tuff men inte mot oss, lite vaktig men inte överdrivet, gosig och pigg, glad och mycket social... inte ängslig, dehundarna kan det slå slint med...

Lycka till!!!

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
Bippeln

Bippeln

24 juli 2007 10:20

Grattis till beslutet!!!
Vi väntar oxo på valp fast den är bara 3 veckor gammal nu, så vi har 5 veckor kvar att vänta.
Det är alltid svårt att välja valp, i mitt fall har jag ett stort stöd av min uppfödare och vän Lotta. Vi har fem tikar att välja bland och vi ska välja länge och väl!!!!!

Lycka till P!!!

/Karin

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
/B

/B

24 juli 2007 10:46

Äsch, tänk vad TRIST om alla bara skulle hålla med varandra hela tiden! Det är spännande med olika viljor (bara man själv får det som man vill till slut *hahaha*)...
Ljuvligt mysigt med valp också. I mitten av augusti räknar jag med att få träffa den lill*.
;-)
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

24 juli 2007 14:19

Bippeln; Har kikat på dina. Så söta!!! Svårt att välja det förstår jag!

B: Exakt! Det är väl att motståndskraften växer med åldern! De blir mer och mer viljestarka!
Fast det är väl som det ska...
Man får ändra taktik bara.
Sen är det som att min man alltid säger nej i början. Av gammal vana. Eller nåt?
Det ska bli såååå mysigt med valpen!!!

 
Hundbiten

Hundbiten

24 juli 2007 16:50

Åh så roligt! Stort grattis :)

Förutom att titta på och studera valparna själv så kan du be uppfödaren om hjälp. Om du förklarar för henne vad du är ute efter så kan hon säkert råda dig - hon lever ju med valparna varje dag i åtta veckor och känner dem bäst.

Min sambo var inte heller jättepositiv till att skaffa hund. Det har resulterat i att Pejla nu är min hund, för det allra, allra mesta. Dvs mitt ansvar. Det gör inte mig så mycket, även om det skulle varit kul om sambon varit en aningens aning mer engagerad i träningen... Men man kan ju inte få allt ;)

http://www.hundbiten.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards