Direktlänk till inlägg 19 juli 2007

Valplängtan...

Av Persilja - 19 juli 2007 09:11

I natt har jag drömt om hundar och ett liv med hund...

Jäpp, vi var och såg på valpar i går. Labradoodlevalpar. Pappan storpudel, mamman labradoodle (labrador/storpudel).

Jag sa åt barnen att vi skulle kika mest på mamman för att se hur valparna kommer att se ut som vuxna. Mamman såg mycket speciell ut. Jag är en sån som nästan alltid faller för det som är lite fulsnyggt. Det var just vad denna hundmamma var. Fulsnygg. Krullig päls som en pudel. Maffig i kroppen som en kraftig labrador. I ansiktet såg hon ut som Rastapopulus. Någon Tintinfantast som vet vem jag menar? Kolla in Plan 714 till Sydney, där finns ärkeskurken Rastapopulus med. En bättre allmängiltig beskrivning kan vara en näsapa. Haha! Det låter väl inte klokt! Men det var en klart charmig hund. Och jag är mer sugen på en lite större robust hund än en liten. Vi hade en engelsk setter för 15 år sedan så vi är vana vid större hundar. Det är pälsen som är viktig eftersom jag blivit allergisk och reagerar mer på hundar som fäller. Särskilt settrar! Snyft! Jag kan känna av denna krulltypen också, men det är inte akut, det är bara om jag kliar hunden först och sen kliar mig i ögat eller näsan.

Nåväl, valparna då? Jo, vilka valpar är INTE söta? De var förstås bedårande! Tyvärr har jag inte någon bättre bild än denna:Men ni ser väl ändå...

Det lutar nog åt att fyrabarnsfamiljen kommer att utökas med en liten familjemedlem i augusti...

Men det är inte spikat ännu.

Vi ska fundera.

Är det galet att binda upp sig med en hund när jag borde starta upp mitt nya yrkesliv?

Kanske.

Men jag kan ändå inte skaffa ett sånt jobb där jag är borta hela dagarna. Nej, jag ska ha ett jobb där jag jobbar lite udda tider. Morgnar/förmiddagar eller kvällar/nätter.

Barnen går ju iskolan i närheten och kommer att vara hemma vid ett-tiden så nog ska det gå!

Ska vi ha hund så är det ju NU det passar. Om några år är alla borta från hemmet betydligt mer. Och min trettonåring är perfekt i ålder att ha hund. Han behöver den ventilen att få ut sina mjuka känslor. Någon att få närhet till utan att det blir "skämmigt".

Haha! Jag håller på med operation övertalning för mig själv här. Märker ni det?

Jag vill ha hund. Barnen vill ha hund. Mannen har inte förstått att han vill ha hund-haha! Hans motstånd har minskat och det är inte alls hårdnaggat längre...

Operation övertalning pågår.


Det blåser ute. Hårt. Det är så tråkigt när det blåser på sommaren. Allt man har ute far så illa. Alla krukor, alla växter, parasoller, tyger, pooler, vinden sliter i grejerna som för att försöka förstöra så mycket som möjligt.

Mina pioner ligger ner av vinden.

Nordlig dessutom.

Min yngste son, åttaåringen, har fått en ny passion, (ÄNTLIGEN!), att spela gitarr. Han har lärt sig två låtar (på en sträng) Iron Man och Smoke on the Water och dessa övar han på till fulländning. Jämt hörs och ses han klinkande på gitarren.

Och glad är jag, för det har jag önskat länge att mina barn ska erövras av musiken. Fortsätter det så här kommer han att bli värsta trubaduren.

Han har det rätta romantiska sinnelaget också! Se upp tjejer-snart har ni en ny idol att avguda!


På begäran kommer nu en bild på nåt så erbarmeligt tråkigt som en ny spis. Varsågod:

Inget märkvärdigt. Det nya är väl att glasluckan är högre upp så man ser in i ugnen fast man står upp och det var väl fiffigt tänkt. Annars förstår jag mig inte riktigt på knapparna, varför man ändrat ett gammalt bra koncept.

De två knapparna till vänster är vänstra plattorna och de två knapparna till höger är de högra knapparna och sen är ugnsknapparna i mitten. Mysko!

Sen har den ingen indikatorslampa för när ugnen har rätt temperatur. Weird! Måste nog läsa broschyren tror jag...

Detta var INTE ett reklaminslag för Electrolux.



 
 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

19 juli 2007 09:59

Självklart ska ni ha hund!! Hund funkar i alla lägen o vaddå binda upp sig??!! Allt de tillför familjen uppväger det lilla negativa som kan tänkas finna. Här är familjen med 2 hundar o aldrig att vi skulle tänka oss ett liv utan vovvarna. Jag är allergisk mot katter o hästar o även vissa hundar. Precis som du de som fäller men även vissa andra. Saken är den att man skaffar en immunitet mot allergenet man dagligen utsätter sig för. Vi har dvärgschnauzer o de fäller inte utan ska trimmas. Den rasen finns ju även i fler storlekar ;) mellan o så riesenschnauzer. En annan ras som också har funkat för mig är portugisisk vattenhund, relativt stora, krulliga som får, bruna med blå ögon. Kanonhärliga är de!

Så hund ska man ha när man bor som vi på landet *ler*

Kramar

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2007 10:06

Dubbelö: Tack! Precis vad jag behövde-en knuff bort från makens alla tvivel. Vår familj BEHÖVER en hund! Rätt! Vad det gäller rasen är det mycket ödet som fört oss till just denna hund. Från tre helt olika håll har vi stött på denna ovanliga ras och blivit nyfikna och när sen annonsen kom och det visade sig att den som säljer är en vi känner lite och som bor endast två km bort, ja, då kändes mer som att hunden valde oss...
(Fast så kanske man alltid tänker när man vill nåt. Man tolkar teckenen till ens fördel...)

 
/B

/B

19 juli 2007 10:12

Ääääntligen!! Vilken sötis! Är alla valpar svarta? Finns de i Luleå?
Klart ni ska ha hund! Se på oss - vi har två och bor bara nästan-på-landet samt jobbar heltid båda två. Men, vi har precis som ni, ett stort gäng ungar som trillar in under tidig förmiddag samt att maken jobbar kväll varannan vecka och har lediga dagar mitt i veckan. Funkar finfint ju! Syrran och Solbritt är självklara medlemmar av familjen och jag är sådan att jag hela tiden lätt skulle kunna utöka djurskaran i familjen ....också... Är man "samlare" så är man... *hihi*

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
/B

/B

19 juli 2007 10:16

Glömde ju fråga om ni tänker er en tik eller hane samt vilka namn ni funderar på? *nyfiken i en strut*

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2007 13:26

B: Visst är han! Det finns 7 hannar och 2 tikar. Hade hlest velat ha en tjej eftersom vi är i minoritet i familjen, hihi. Men den ena (den enda bruna) är tingad och den andra har nåt vajsing med svansen och då vet jag inte hur man ska tänka...kan det bli problem. Man vill ju ha en frisk hund som lever länge.
Jag vet inget om hur man väljer valp! Det blir nog en hanne. Namn! Skitsvårt! Alla förslag är antingen för töntiga, Sigge, Sixten (mina förslag) eller FÖR coola, Darth Vader (barnens förslag). Men min äldste sons idé gillade jag; att den får heta ett efternamn typ Sundström eller Larsson eller nåt sånt. Det gillade jag! Det vore ju käckt!
Haha! "Hit Persson! Plats Persson"

 
Ingen bild

Dubbelörnen

19 juli 2007 14:51

Då säger jag utan minsta tvekan att en tikhund skulle jag garanterat välja!! Valparna måste ju veterinärvbesiktigas så då är det ju bara att prata med veterinären om ev svansfel... Varför tik??!! Jag har haft båda varianterna o hanhundar är jobbiga med sitt revir"pinkeri"... Det ska pinkas överallt, dina växter, bilar, grönsaker ja allt!!! Har du otur så vill de gärna markera även inomhus, även om de är rumsrena. Gör det inte inomhus hemma hos sig så är risken stor att de gör det när ni går hem til någon annan o spec om de har en annan hund där. Ute ska de vara macho, oftast morr o gläfs när man möter andra hanhundar. Tikar är lugnare, löper visserligen 2 ggr/år, men det sköter det oftast själva o det är bara konkret 10 dagr per gång det handlar om! Efter att ha ägt både han o tikhundar så skulle jag aldrig någonsin skaffa en hanhund igen! Så än mer kött på benen! Maila om du behöver mer info om val o veterinärer o annat *skrattar*

 
/B

/B

19 juli 2007 14:58

Min bror har precis tingat en (mastiff)valp som ska heta Diesel. En fd arbetskompis hade ne hanhund som hette PM (Peeämm). Vad förkortningen stod för var hemligt.
:-)
Om jag hade haft en hanhund skulle han hetat Folke eller kanske Bruno.
Jag tycker att både Sixten och efternamnsidén är bra! Blir det en brun eller svart valp, då? Var alla ungefär jämnstora?

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
/B

/B

19 juli 2007 14:59

Glömde (igen)... Ett av mina favvonamn för en hane är ju Snyggve!

(Eller Yngve).

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2007 17:31

B: Vad sägs om RRRRRRRoland! Sonens förslag...Haha! Själv sa jag Malte också. Många ska tycka. Men vi hittar nog rätt. Först ska vi bestämma oss. Blev nu väldigt sugen på en tik. Kanske jag ska kolla med den veterinär de haft...
Eller fråga allmänt hos veterinären vad fel på svansen kan medföra. Kanske spelar det ingen roll?
Vår setter var en hane, så jag vet vad revirpink vill säga...Han var dock så stor och mäktig att han aldrig muckade gräl, han bara rester på svansen och spände kroppen så blev alla andra hannar spaka...

 
Christina

Christina

19 juli 2007 18:31

Men jösse! Om inte ni tar en valp då får jag banne mig komma och ta en själv. Dom där är oemotståndliga! ... men så kommer det där andra in ... att det inte "bara" är en söt valp ;)

http://treflickor.squarespace.com

 
/B

/B

19 juli 2007 18:33

Jaaa! Din son är ett geni! Klart han ska heta Roland ... Om han nu inte är en hon förstås? Är det ngn slags svansknick tiken har? Brukar ju inte spela ngn roll annat än att man inte kan ställa ut, men det är ju hursomhelst inte aktuellt. Men vad ska HON i så fall heta?
=)

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2007 19:37

Christina: Det verkar bli några över. Marknaden var mättad för labradoodlar. Kanske. Men visst är de söta. Fast de blir stora sen. Mycket stora. Men i mina ögon söta då också!

B: Jadu, vad ska en hon heta.
Jag kanske ska skynda att tinga tiken???
Hjälp. Blev stressad nu! Beslut. Fort!

 
Kaffeflickan

Kaffeflickan

19 juli 2007 20:28

Hjälp. Du har skrivit så mycket de här tre dagarna och jag hinner inte läsa allt!!! Men måste ändå säga att vår vovsan (bishon frise) är en väldigt stor hund med megaego i en liten kropp. Och helt pälsfällfri. Luktar mest schampo, om jag ska vara ärlig.

http://timelessrooms.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

19 juli 2007 21:25

Tack för spisbilden! Så ren och fin. Nu vill jag verkligen ha en ny själv!
Och "inte spikat än" om ni ska ha hund? Ha! Det är så spikat det kan vara. I augusti kommer du att hundblogga, det hörs på dig. Grattis i förskott till hundförvärvet!

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

19 juli 2007 22:02

Kaffeflickan; Sorry, ska försöka skriva lite mindre, fniss!
Bichon frisé tål jag helt. Men de känns så sköra. Om mina busiga barn härjar som de brukar så kanske de mosar en sån!

IT.mamam: You know me better than I do!

 
IT-mamman

IT-mamman

20 juli 2007 08:21

I know, darling! Blodgrupp och annat... Moahahaha!

http://itmamman.wordpress.com

 
Annis

Annis

20 juli 2007 11:49

Jag vill också ha en hund...vi satt just och diskuterade mannen och jag. Han skämtade och sa en blogg eller en hund, du får välja. Jag sa hund och då blev han ställd. Han tycker jag sitter för mycket vid datorn, jag tycker han sitter för mycket vid sporten. 1-1. Eller rättare sagt 2-1 till mig för jag sitter mindre tid vid datorn. Hunden verkar supersöt och jag blir sååå avundsjuk. Jag vill men samtidigt är jag rädd att bli uppbunden nu när man äntligen blivit lite mer friare och barnen är stora.
En ny spis skulle jag också vilja ha, tyvärr sprutar pengarna ut från börsen eftersom vi aldrig tycks bli klara med huset. Min ungslucka är gode mycket skitigare än din...njut medans du kan. Min ungslucka har nästan lossnat;)
Kram från en hundiskär

http://www.annis.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

20 juli 2007 16:25

Annis: Jag har också länge tvekat om hund...men de flesta som har hund säger ju att fördelarna överväger nackdelarna och nu är hundsuget stort hos hela familjen. (Utom mannen.) Men han vill å andra sidan inte ha några barn egentligen heller!!! Hahaha! Dagens gapflabb! Så jag är rätt säker på att han kommer att älska hunden lika mycket som vi andra!
Jo, min ugnslucka är så ren så jag blir snål om den. När min baktokige son ska baka blir jag lite rädd att få fastbränd smet på insidan...Hm...det håller nog i sig någon dag till eller så. sen är spisen inkörd (=skitig.)

 
Hundbiten

Hundbiten

20 juli 2007 19:21

Det var som om jag kände på mig att det händer spännande saker hos Persilja nu! :D

Det var ett bra tag sedan jag hade tid att läsa bloggar, men nu så! Klart ni ska ha vovve :) Valpen ser ju urgullig ut :)

http://www.hundbiten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

20 juli 2007 19:53

Hundbiten! Hej! Tänk jag har tänkt precis på dig när jag bloggat om hund. Tänkt att jag måste gå in och uppdatera mig hos dig och läsa från början och lära mig lite. *Perfekt att du kommenterade så att jag fort kan klicka in mig hos dig och bli ännu mer sugen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards