Direktlänk till inlägg 1 maj 2009

Dagens miljötips!

Av Persilja - 1 maj 2009 22:26

Dagens miljötips passar mig perfekt!

Dagens miljötips är att shoppa begagnat. 

Varje gång du shoppar begagnat gör du miljön en tjänst. Världen är full av prylar. För mycket prylar. Ta till vara det som redan finns istället för att köpa nyproducerat. Om många gör det är det en signal till de som produderar att producera mindre.

Världen behöver inte mera prylar!

Sen finns det andra fördelar också. Gamla prylar är oftast av bättre kvalitet, i bättre design och är roligare att äga för att de är personliga och oftast valda för att du gillar dem alldeles av dig själv. Det är DIN smak som valt. Inte rådande trend eller den mest körda reklamen som indoktrinerat dig. Därför blir du nöjdare och behåller saken längre. Det ger dig ett personligt anslag och en egen stil vare sig det gäller din klädsel eller ditt hem. 

Några av mina käraste och mest avändbara möbler är gamla och skruttiga men ändå mina favoriter. Pall från Röda Korset, tyg på kudden från Återvinningssmarknaden.

Soffan är ärvd  från Mannens mammas mormor, inköpt av henne på 30-talet. Fotpallen är från Röda Korset, bara omklädd av mig och mattan är en badrumsmatta som jag färgat. Lampan är loppisfyndad och piffad med blå bollfrans och hyllan till vänster är från Mannens farmor, målad vit av mig, och hyllan till höger är en gammal lagerhylla som jag målat grön. Tyget i soffan är en gammal loppisfyndad duk och lampan i fönstret är också ett loppisfynd. 

Begagnat är TOPPEN. 

Köp begagnat-spar miljön. Byt inte ut soffan, flytta den eller klä om den. Lägg ett tyg på den. 

När du ska köpa något nytt, sök först något gammalt. Billigare, bättre men FRAMFÖRALLT bättre för miljön.

Bonuseffekter blir att du får en personligare stil och sparar pengar och dessutom får bättre saker som oftast är gjorda med omsorg. Detta mår inte bara miljön bättre av utan även vi människor. Saker med historia förmedlar mer än du tror!


 
 
Andie

Andie

2 maj 2009 01:45

Jättefint skrivet om begagnade prylar! Jag gillar också loppis fynd pågrund av de nämnare du räknade upp. Och ert hem är ju en oas som verkligen utstrålar personlig stil.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Therre

Therre

2 maj 2009 07:07

Absolut, begagnade grejer är toppen! :) Jag försöker köra mycket på det, eller köpa prylar man inte blir trött på i första taget - tidlös design :)

http://www.therre.se

 
essko

essko

2 maj 2009 09:17

Håller med dig. Hemma har jag mest gamla möbler, från loppisar och andrahandsaffärer genom tiderna. I ärlighetens namn ska jag dock inte påstå att jag köpt dem i ren iver över att spara resurser, utan jag gillar helt enkelt begagnat bäst. Köpte tex en gammal byrå och en bokhylla från ett dödsbo via Blocket nyligen. Det känns som en sån ynnest att få förvalta de möbler säljarens farmor köpte nya på 1940-talet!

Sp miljöaspekten blir en bonus i mitt fall...

http://heminnerlig,blogspot.com

 
lycke

lycke

2 maj 2009 09:18

Godmorgon kära Persilja, ser att vi har sol här idag med, hoppas det blir lika varmt eller helst ännu varmare idag så vi får idka uteliv, ska ta med mannen till Er nån dag o kika på sköna växthuset..kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

2 maj 2009 09:24

Andie: tack!

Therre: Vad är tidlöst då? det är ju olika för alla. Så det man själv gillar är ju det säkraste...

 
Ingen bild

Katarina

2 maj 2009 10:01

Så rätt detta med begagnade grejer. Speciellt möbler har alltid bättre stomme i riktigt trä som håller i all evinnerlighet(det är tur att vi inte har termiter i detta landet) Spånskivor gick att bygga mycket kul med, men man kunde ha hållit igen med det i soffkonstuktioner. Det känns istället roligt när man slipar och ska måla om en trämöbel och man hittar små mönster inkarvade av snickaren,små listiga lösningar runt gångjärn eller bara det vackra träet.Möbeln riktigt lyser upp. Och sen alla vackra tyger på det, som ju är pricken över i. F.ö är jag grymt avis på er fina soffa. Må bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards