Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

En bra ny dag.

Av Persilja - 17 januari 2009 10:51

Så är en fredag till ände och en lördag tar vid. Detta rullande schema med dagar som staplas efter varann. Varje dag är ny. Varje dag kan fyllas med nya upplevelser. Så ska man se det. Ibland lyckas jag.

Dagen idag ska fyllas med lång promenad med Pommac och make, alldeles strax. Det är vår stund. Då talar vi utan att bli avbrutna. Det finns inget som stör, bara skornas knarrande i snön, vindens kyla i ansiktet. Vi går på avfolkade ställen över is och genom skog. Det är balsam för själen och säkerligen bra för kroppen. Framför allt är det bra för oss som par. Att hinna med varann. Lyssna, prata, diskutera, gräla, drömma, planera. Vi går så långt så om vi har något att gräla om hinner vi bli vänner innan vi är hemma.

Ett bra grältips. Man går på långpromenad åt samma håll, ett samtal urartar till ett regelrätt gräl. Man är arga på varann. Man argumenterar, höjer rösten. Men fortsätter att gå. Helst vill man ju gå iväg bort när man grälar. Smälla i dörrar. Be den andre fara till pepparns land, men när man går så kan man inte det och man slutar gräla, tystnar, går, ältar, går, lugnar sig, går, glömmer, och så är det över. Man fortsätter prata efter ett tag. Perfekt sätt att gräla på. Grälet avslutas mycket bättre. Eller avtar. Ilskan avtar. Ibland skrattar vi åt det helt bisarra vi grälat om strax innan.

Nu är det faktiskt så att vi mest bara pratar. Så promenderna är något vi båda längtar efter. Vi har funnit ett forum där vi kan prata.

Pommac, han ser fram emot dessa promenader så mycket att han sitter i hallen och gråter och ylar när vi börjar klä på oss. Precis som draghundarna ylar av upphetsning innan de får börja springa. Så gör Pommac också. Ylar ut sin anspänning. Dagens bästa stund ska snart inträffa och det blir alldeles för mycket för honom. När vi öppnar dörren och går och säger Varsågod till honom, då FLYGER han ut och över trappen och skuttar i trädgården och tjurrusar i den riktning vi går. Han är så otroligt lycklig.

Resten av lördagen ska jag öppna skatehallen, fara hem och städa lite, äta något gott som mannen lagat, tapetsera en hylla, måla andra varvet på hyllorna jag målade igår och så gärna något helt oförutsett besök eller något liknande. Det räcker för att uppfattas som en mycket bra dag för mig.

 
 
mizziz

mizziz

17 januari 2009 11:45

Håller verkligen med dig. Att ta promenader med sin kärlek är verkligen bra för ens förhållande. Då hinner vi verkligen prata om ALLT! :)

http://mizziz.bloggagratis.se

 
Moa

Moa

17 januari 2009 13:00

HEJ fin blogg många läsare har du också bra jobbat får man väl säga. fin hund förresten MVH Moa

http://www-moas-hundliv.gratisblogg.se

 
Tiina

Tiina

17 januari 2009 13:17

Fantastiskt vad ni fått till det bra! Låter hur ljuvligt som helst, utevistelse, tid på tu man hand, ja, jag kan bara gratulera! Och ha en riktigt skön kväll.

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Mamma Mu

Mamma Mu

17 januari 2009 16:18

Så sant, långa hundpromenader är bra på många sätt. För egen del, för att reflektera och finkulera, tillsammans med sambon, kvalitetstid för att prata och inte minst för kropp och själ på alla sätt.
Och visst är det skönt när man inte har fullspäckade dagar med grejer som MÅSTE göras, utan man kan ta den mer eller mindre som den kommer. Det tycker jag är livskvalitet!

http://www.storlurs.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

18 januari 2009 08:33

Mizziz: Exakt!

Moa: Ja han är finast! ;D

Tiina: Det är great!

Mamma Mu: Jag tycker om att gå men blir lite lat när jag går sjävl, tar gärna kortare rundor. Maken är toppen på att dra iväg på lååååånga nästan meditativa promenader. Jag känner mig alltid för stressad och säger nej jag hinner inte och han säger jo kom nu du känner dig nöjd sen. Så jag följer motvilligt med på tvåtimmars rundan men mår toppen efteråt. Stressen är bortblåst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards