Direktlänk till inlägg 1 januari 2009

Långsam mat och annat.

Av Persilja - 1 januari 2009 13:12

Inget är så magiskt som årets första dag.

Det nya året är ett oskrivet blad. Jag har förhoppningar och framtidstro och ett lugn inför året som komma skall.

Mina barn fyller 15, 13, 11 och 9 år. Otroligt vad stora barn jag har!!!

I år fyller två av mina tjejkompisar 40 och en fyller 50. Själv blir jag ofattbara 47. En medelålderskäring. Bara att konstatera!

Bah!

Skiter väl jag i! (Men likväl är det så hur mycket jag än försöker ignorera faktum...)

Men men, det är bara en siffra som inte betyder ett skit för hur jag ska vara eller uppföra mig. Jag tänker fortsätta göra som jag vill. Så det så.

(Verkar som om jag fick lite åldernoja här på årets första dag...?)


Igår åt vi och våra gäster långsam plockmat. Räkor att skala långsamt.Goda ostar och bröd och kex. Och små marinerade kycklingbitar som man fick steka själv på bordet på en steksten. 
Hela förmiddagen stormade det hårt och strömavbrotten avlöste varann. En bra start på nyårsaftonen, för istället för att flänga runt med dammsugaren satt vi vid köksbordet med sterarinljusen tända och ritade och målade akvareller. Hur kul och mysigt som helst. NÄR hade jag senast lugnet och ron att sitta ner och måla en petig akvarell? Det är minst 15 år sen.Skadad som jag är blev det inredning där också. Fast jag är väldigt ringrostig. Förutom att ha som nyårslöfte att lära mig virka ska jag kanske måla akvarell lite oftare. Det är så rogivande. Man kan inte ha bråttom.

Kanske bästa nyårslöftet vore att ta det lite långsamt. Låta saker ta låååååång tid. Allt. Matlagning, läsning, duschning, promenader, samtal, allt. Inget nästan skulle må sämre av lite långsamhet!

2009 kanske ska bli ett år då jag gör saker långsamt?

Jag ska njuta mer.

Långsamt. Länge.


 
 
Pippi

Pippi

1 januari 2009 14:33

Långsamhet är inte att förakta, snarare tvärtom :) God Fortsättning!

http://langstrump.wordpress.com

 
rosa

rosa

1 januari 2009 16:06

Det var et fantastisk bra nyttårsløfte : ) Ett som gjør bra for alle. Ikke minst for en selv, men jeg tror barna også har godt av at mamma tar seg bedre tid : )

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

1 januari 2009 16:59

Ja, det där med ålder är ju en vetenskap för sig!*fniss*
Själv så fyller jag 50 i februari men känner mig oftast inte äldre än kanske...25?*fniss*
Det sägs ju att man "är inte äldre än vad man gör sig".

Ännu mer rogivande än att måla i akvarell är nog att måla i olja...det torkar så låååångsamt;)

Ha en god fortsättning på nya året!

http://trollpackan

 
kicki

kicki

1 januari 2009 17:37

God fortsättning på det nya året min vän...va mysigt ni verkar haft det, stekstenen vart har du köpt den...sån vill jag ha...kramen till dej och din familj

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
IT-mamman

IT-mamman

1 januari 2009 19:28

Långsamt, långsamt. Härliga ord!
Visste väl att du var en överdängare på att måla! Snyggt vännen!

http://itmamman.se

 
maloppa

maloppa

1 januari 2009 21:59

God fortsättning på dig och din familj! Precis som du hade vi en underbar nyårsafton förutom att min stora kille blev dålig och sängliggandes.
Förmiddagen förberedde jag ett par såser, skalade potatis och dammsugade medan jag lyssnade på Odla i P1 i min nya Ipod. Vid fyra åkte alla utom jag o sonen till fästningen o tittade på ljuständningen. När gästerna var på väg var det bara att slänga in laxhalvan i ugnen o sätta på potatisen som sedan skulle pressas. En sallad slängde jag ihop i farten och desserten stod gästerna för.
Välkylt vitt vin, champagne och långa tomtebloss gjorde kvällen komplett.
Även jag vill sakta ner lite i år eller iallafall fokusera på det jag håller på med men det är inte så lätt om man är van med ett högt tempo. Har oxå målat mycket akvarell tidigare, är jättesugen på att ta upp det igen.... Vi får peppa varandra.
Stor nyårskram!!!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

1 januari 2009 23:54

Pippi :Du också! Blir alltid lika glad när du kikar in! "Gamla" goa bloggvänner är alltid efterlängtade!

Rosa: Ja, barn behöver TID!!! :D

Trollpackan : Såg ett så härligt program om en 99-åring som reste till australien och var i full gång med ett roligt liv. Allt blir ju som man gör det! (Oavsett siffran på året man föddes.)

Kicki: Kul att du kikar in så här på årets första dag. Det "bådar" gott. Stekstenen är en julklapp från min bror för säkert 15 år sen...Vet inte om de finns fortfarande?

IT-mamma: Ännu en "gamling" som kikar in. Detta år börjar så bra. Saknar alla mina "gamlingar". ÄR själv så dååålig på att hinna in till alla. Blir sååå glad för dina goa kommentarer. God fortsättning you too!

Maloppa: Låter härligt med ert nyår. ÄVen om sonen var hängig. Vad du verkar vara en sval och cool och mysig värdinna!!! Nyårskram till dig också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards