Direktlänk till inlägg 21 december 2008

Jul i vårt hus...tjoho!

Av Persilja - 21 december 2008 23:34

Jag tror att jag lyckats med det jag föresatte mig. Att ta det lugnt med julstressen. Att aldrig koppla på den. Jag tog ett beslut. Det får bli som det blir. Än sen om vi har stökigt, än sen om inte alla rätter står på bordet, än sen om inte barnen har 10 klappar var. Än sen om dukarna inte är strykna. Än sen om vi inte har apelsiner med nejlikor i röda band. ÄN SEN!

Och OM vi nu har det så är ju det också okej.

När man plötsligt får denna insikt så blir allt så mycket lättare. Allt flyter på. Man hinner plötsligt mer bara för att det inte är ett måste.

Jag bestämde mig igår för att fyra klappar var räckte.

Ikväll har vi HUUUUUR stökigt som helst på en massa ställen. Sådär vansinnigt rörigt. Men istället för att flänga runt och städa har vi suttit och sett "Ensam Hemma". Druckit julmust och tänt ljus.

Äckligt mysigt, jag vet!

Jag somnade till och med en stund på soffan. Så skööönt!

Jag tog in kartongerna med allt julpynt och barnen öste fram allt. Nu är här fullt av tomtar, små stugor och granar, precis som de gillar det. Allt kuriosapynt finns också framställt. Glitter på speglar, hemgjort pyssel, allt tas fram. Inget vuxenstajlat för fem öre. Bara fram med det! Jag ska verkligen försöka att inte gå och "snygga till det". Det är ju barnen som älskar pyntet och jag pyntar ju resten av året så det räcker och blir över så de får vara dekoratörer nu!

Det enda jag gjort i pyntarväg i dag är att jag bytt till rött tyg på fotpallarna.

Imorgon ska ännu en flyttkartong med julpynt packas upp så här är inte färdigpyntat. Och så ska vi ju in med en julgran också.

Woaw, vad juligt allt blir!

Härligt. 

Har förresten äntligen efter många år sytt en duk (av ett gammalt påslakan) som är tillräckligt lång för bordet med alla iläggskivor i. Jag blev nöjd med den.Prickar. Jag och prickar. Det funkar alltid...Det måste vara mina fräknar.

 
 
Bagarberta

Bagarberta

22 december 2008 07:29

Härlig inställning! Med tända ljus och mörker runt ikring är det ingen som ser stöket.

Jag hörde en gammal tant som sa om man springer fort och ler är det ingen som ser att man är ful! Ligger nått i det va? apropå stökighet tänkte jag nu.

...
Så det är därför jag också gillar prickiga tyger - en till fröken fräken önskar dig och din familj en riktigt god jul!

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Synne

Synne

22 december 2008 08:02

Stackars Pommac....
Men han får som alla barn vänta till julafton...
Han är så go den jycken.
Din duk du sydde är fin. Skulle som sagt önska jag kunde sy....

Har kommit till samma insikt som du. Det får bli som det blir...
MEn ska nog dra ett varv med snabeldraken ialla fall. Få ner papperspåsar och plastsäcken som ska till återvinningen i källarn ialla fall.
Erat teamwork på pepparkakshuset var ju strålande....
Men vem åt mest godis?
Tycker nog det blev väldans fint med bara glasyren på ja....
Alla era ljus som lyser i spisen är så vackert. Här har jag en plåt med blockljus i som tänds i den öppna spisen.
Kul med allt julpynt.
Säger hej för en stund. Lovar kika in igen innan julafton.
Kramen på dig vännen.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
kardemomme

kardemomme

22 december 2008 08:13

Heisann Persilja :)Dere har jo også bygget et flott pepperkakehus!! Jeg likte ekstra godt elefantene på utsiden..
Herlig med prikkete duk også og jeg er faktisk helt enig i at man skal gjøre det man har lyst og orker til jul og ikke stresse med alt mulig bare fordi man føler at man MÅ!! Når man har julepynten framme, granen, en masse levende lys og sofaen full av forventningsfulle og glade barn blir det jul uansett..Hos oss kjøper vi kakesortene som liksom hører med til julen og baker kun det vi har lyst på fordi det ser spennende ut og gir oss en koselig stund på kjøkkenet..Treet skal pyntes lille julaften, det er tradisjon..
Julaften kommer hele familien og det er egentlig mer enn vi har plass til ved bordet så jeg prøver å komme på kreative løsninger for å få plass til alle..Vi har en bitteliten stue og det pleier å bli kaos når alle samles men gud så moro det er også :)Ha en riktig fin jul Persilja så skal jeg bli flinkere til å besøke gode gamle bloggvenner når roen har senket seg etter jul! Stor juleklem fra Kardemomme :))

http://husetvedbekken

 
Losarinas mor

Losarinas mor

22 december 2008 08:49

Det er sådan julen skal være :-)

http://wwwkrlighedsagdelosarinasmor.blogspot.com

 
Linda

Linda

22 december 2008 09:49

Vad mysigt det ser ut med de tända ljusen =)
Jag tror vi är fler som börjar inse att vi måste göra något åt dagens stress. Inget ont som inte har något gott med sig. Vi kan inte jobba 10 h/dygn, ha superstädade och stylade hem, väldresserade barn och hundar. Samtidigt som vi ska hinna ha ett innehållsrikt liv. Snart ska vi väl uppfostra våra guldfiskar oxå...
Börjar bli lite less på alla dessa program som bara gör att man får mer prestationsångest. Sen blir jag så arg på inredningsprogram där de ska slå sönder allting. Det handlar om fina bra möbler som någon annan skulle kunna få nytta av. Nä, vi skulle bojkotta sån skit egentligen.
Men nu ska jag inte bli alltför djup.
En riktigt god jul till er från mig i alla fall.

http://liteeljest.blogspot.com

 
Rebecka

Rebecka

22 december 2008 10:59

Vilken bra strategi att slöcka lamporna och tända ljus och låtsas som om stöket inte finns! :) Vad härlig soffan ser ut förresten!
Ha en skön jul!

http://rebeckaverola.blogspot.com

 
Mari

Mari

22 december 2008 11:32

Jeg skal prøve å tenke på deg når jeg blir litt småstresset utpå julaften :) Riktignok har jeg ikke stresset frem til nå, men jeg skal innrømme at jeg liker å ha det ryddig rundt meg når jeg skal kose meg. Her er huset pyntet ferdig til jul, og det er i grunn bare å tenne lys hver kveld og nyte det hele. Ha en herlig feiring kjære bloggvenninne! -og gi nå for gudsskyld Pommac den der gaven på forhånd :)

Stor klem fra MAri

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
Ingen bild

Anitha

22 december 2008 11:33

Härligt! Det är så det ska vara. Själv får jag en ensam jul i år, eftersom alla mina barn är hos sina pappor. Men vad gör det? Jag har pyntat och fejat ändå, och på julafton tar jag fram mitt superlyxiga garn jag beställt från USA, och myser med stickningen heeeela dagen, alldeles ostörd. Lyx!

Har förresten ett inspirationstips till dig...du har säkert sett det förut, men jag tänkte direkt på dig och alla dina tyger och tapeter när jag såg det. En kompis hade ett gammalt bord som var slitet och fult, och som hon målade om. Sen köpte hon en glasskiva att lägga ovanpå, och la en tygbit mellan bordet och glasskivan - jättesnyggt var det. Och jag tänkte som sagt direkt på dig...att så där skulle man ju kunna göra inte bara med en tygbit, utan även en bit tapet :) Tror nog jag kommer testa det själv med tiden iaf, när mina barn blivit så stora att man inte riskerar att de slår sönder glasskivan.

Ha en riktigt underbar jul! :)

 
Tiina

Tiina

22 december 2008 12:50

Grattis till ett synnerligen hälsosamt beslut! Ha en riktigt skön jul och ett givande 2009.

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Malin

Malin

22 december 2008 16:42

Hej. Hittade din blogg idag och tyckte du verka vara en jättehärlig människa. Och dessutom ganska lik mig. Jag har också fyra barn. flickor som är 15, 13, 4 och 2år. Jag tycker också om att göra om i hemmet och dessutom göra det för så lite pengar som möjligt. Och jag håller med dig tillfullo när det gäller julstressen, har också tragit ner på alla måsten i år och all känns mycket bättre. Kommer att titta in till dig igen. H en riktigt god jul.

http://granaterna.blogspot.com

 
Kaspara

Kaspara

22 december 2008 20:58

Heisan Persilja!
Nå har jeg tenkt å gjøre presis det samme som deg; slenge meg i sofaen! Herlig! Har noe julegodter som skulle vært pyntet, men pytt tar det i morgen. Så koselig og varmt med alle lysene, og sofaen din er så glad med masse rødtoner i putene. Bare å få på trekk på pallene gjorde det jo skikkelig julete. Vi har pyntet juletreet nå før ungene hoppet til sengs. De koset seg og var veldig nøye med at det måtte være pynt på alle sider av treet. Synes pepperkakehuset deres var veldig fint. Brunt og rosa er så nydelig sammen. Tenkte i grunnen ikke på at det ikke var annet enn glasur på det. Så herlig at dere bare puttet all pynten i magen!
Ønsker deg en gla` stemningsfull jul, Persilja! Stor juleklem fra kaspara

http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
Moster Mjölgumpa

Moster Mjölgumpa

22 december 2008 21:23

Det är ju precis så det ska va. Man gör vad man känner för och inga måsten.

Själv har jag kokt knäck idag, bara för att jag ville. Sen blev jag trött och hamnade i soffan med tända ljus och glittrande gran.

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
susanne

susanne

23 december 2008 08:30

ett hus med dig i kan inte annat än vara underbart ett hus under jule tid är lika så..
massa julkramar till er från oss! GOD JUL!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
/B

/B

23 december 2008 08:36

God Jul till er alla i det juliga huset!
/B

http://lyckligagatans.blogg.se

 
essko

essko

23 december 2008 09:11

Många kloka ord, som vanligt!God jul på dig Persilja!!

http://heminnerlig.blogspot.com

 
Ingen bild

Ellen

23 december 2008 09:32

Ønsker deg en riktig god jul! Ser ut som stemningen er der allerede!

Klem

 
IT-mamman

IT-mamman

23 december 2008 09:59

Åh, härliga julstämning! Var det härbret som fick stå modell för pepperkakshuset? Men visst var det elefanter framför? Har ni det i Norrland?! Tänk vad man lär sig..
Skönt att du tar det som det kommer. Då blir nog julen som bäst! Stor KRAM! Och God Jul!

http://itmamman.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards