Direktlänk till inlägg 7 december 2008

Stööön- sånt stööök!

Av Persilja - 7 december 2008 21:06

Har sytt lite idag. Mitt i röran. Byggröran och städröran och helgröran.

Det måste bli skärpning här nu! Min son var till en ny kompis idag och så sa jag att nu kan E komma till oss nästa gång. Då svarar min son, näe, vi har för stökigt, det gååår inte.

Då kände jag att nu är det dags att skärpa till sig. När barnen inte känner sig bekväma med röran. Visserligen var det hem han besökte idag ett sånt där välstädat hem där inte en pinal fanns framme och vi kanske inte kan börja mäta oss med den typen. Det går inte. Men röran får ju inte hindra barnen från att leva fullt ut. Så jag kände ett stick i magen och bestämde mig för att höja nivån lite grann. Jag MÅSTE få in städrutiner i detta hus. Städdagen måste införas igen. Den har införts många gånger med liv och lust men fort ebbat ut. Nu MÅSTE vi prova igen! Basta!

Nåväl, sytt har jag trots allt. Det blev några julstrutar.

Och en nescesär.

Jag har suttit och sytt paljetter för hand. Det är rogivande! Mitt i röran. Liksom i stormens öga, där har jag suttit med nål och tråd och paljetter, avskärmad från allt.


Min forna "hataffär" Rusta börjar bli en favoritaffär. De hänger ju med! Jag kände att jag gärna ville ha lila julpapper och se vad de hade. För en guldpeng rullen.


Det var jättefint. Ettiktetterna också!

Sen köpte jag på mig lite tändsticksaskar också. Det går rätt mycket nu, med braständning och ljuständning. Alla askar ska sparas sen när de är tomma. Dottern ska pyssla med dem.

 
 
Pia Plupp

Pia Plupp

7 december 2008 21:37

Åh, vad du är sy-flitig! Fina grejer blir det!

Det känns befriande på något sätt att läsa om er röra. Vi har också en himla röra överallt, vi fokuserar helt enkelt på andra sker än att städa. Vissa av oss ägnar dessutom den mesta tiden till motsatsen till att städa, dvs dra fram saker, hela tiden. Vi kommer aldrig att ha ett ständigt välstädat o stilrent hem - det är inte vi och vi skulle nog inte känna oss hemma. Men någon jädra ordning vore ju kul att hålla, mer än en kvart. Så städdagar är på tapeten då o då även här. Vi har t.o.m diskuterat städhjälp, för då skulle man ju behöva plocka undan o göra fint inför en bestämd städdag. Men det är inte heller vi, kan inte känna mig bekväm med att någon skulle komma hem o städa efter oss när vi jobbar. Så, vi fortsätter att leva i vår röra, men den är ju rätt trivsam för det mesta förstås ;-)

http://livetmittilivet.blogspot.com

 
Helena_v

Helena_v

7 december 2008 22:34

Hej vännen! Jag har lånat två bilder av dig och puffar för dig på min blogg. Säg till om du inte tycker att det är OK.

http://blogg.passagen.se/fettbramat

 
susanne

susanne

8 december 2008 07:13

Hej i röran ja vem har inte en jätte röra jag stridslysten försöker hålla köket så där städat resterande är en fruktansvärd kaos... sågspån--- grejer kläder you nameit!
så förstår din frustration---
kanske vi kommer över denna veckan en dag??? vi tänkte ta oss en luleå tripp... just nu har vi -22 och dom ska lägga tak i dag B och hantverkaren... fy!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

8 december 2008 07:14

PiaPlupp: Tänk att man ska ha den där tröskeln mot att köpa städhjälp. Det är ju hos oss det behövs! Men ändå går man hellre i skiten än tar steget. Men jag blir så förvånad när du säger att ni har stökigt för det såg alltid så städat ut hos er. Jag tror faktiskt inte ni når våra nivåer! Hahaha!
Jag trivs rätt bra i vår röra, den känns kreativ för mig (utom vid spontana besök) men när barnen börjar skämmas för den då är det dags att rycka upp sig! Fast det är bara S som skäms. De övriga verkar inte se den och inte deras kompisar heller. OFtast verkar barnen på besök slappna av om det är rörigt. (Intalar jag mig...)

 
Ingen bild

Persil,ja

8 december 2008 07:16

Susanne; Ja, jag ska ju bli en ny människa så här kommer ju att vara såååå städat framöver-hohoho! Kom ni. Ring först ifall jag inte blivit en ny människa så jag får sanera.

 
Ingen bild

maria

8 december 2008 07:43

åå vilka fina strutar!!!
och rusta vill jag oxå till,en kompis hade köpt näckrosor
som lyste och som hon skulle sätta ut i snön(om vi nu får nån igen)det lät fint
8 åringen sa just nu
att det är bara 16 dar till jul!!! gahhh
kram

 
Lotten

Lotten

8 december 2008 07:55

Vårt hus är oxå en enda röra..... och barnens kamrat här i området bor i ett kliniskt rent och pinalfritt hem. Jag skäms lite ibland när barnets föräldrar ringer på för att hämta.... men barnen själva ser det nog inte för de trivs väldigt bra här och föredrar att leka här hemma än hos kompisen ;-)
Strutarna var jättefina! Jag har tänkt att jag skulle sy sådana men inte blivit av.... Tack för underbar inspiration!

Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

8 december 2008 08:02

maria: Tack. Näckrosor som lyser, det lät...galet! Kul! Ja det är tur att barnen håller på med sin ständiga nedräkning för annars skulle jag nog missa julen! Den kommer ju med expressfart!!! Har knappt fått ihop några julklappar! Hjäääälp. Och vad ger man till en 14-åring som "bara" vill ha en 42 tums teve-inget annat. Allt blir ju en besvikelse. För någon 42-tummare blir det INTE.

 
Ingen bild

Persil,ja

8 december 2008 08:06

Lotten: Vet du hur strutarna kom till? Jo jag hade en massa vimplar färdigsydda som skulle bli flaggspel. Plötstligt såg jag bara julstrutar istället och så blev några av dem det.

Gissa om jag ofta skäms. Hallen är ALLTID vårt stökigaste rum. Det ser förfärligt ut helt enkelt. Riktigt motbjudande. Och detta är vad de flesta föräldrar ser. Men jag håller med, barnen verkar trivas bättre i mer stökiga (tillåtande?) hem. Jag vet att jag kan bli lite grining om det är nystädat. (Typ 3ggr per år?)Då får de inte röra sig den första timmen. Då suckar jag och går och rättar till mattor tills jag inser vad jag håller på med och slappnar av.

 
Emma

Emma

8 december 2008 09:16

Hej!
Missa inte 2:a Advents tävlingen i min blogg!
Vad med du också och vinn en fin 10-gruppen haklapp!
Klicka på länken för att komma direkt till tävlingen:
http://barbaemma.blogg.se/2008/december/tavling-2a-advent.html

http://barbaemma.blogg.se

 
funkismamman

funkismamman

8 december 2008 09:17

Vilka fina julstrutar. De är bättre än städning, tycker jag. Kram

http://www.funkisfamiljen.blogspot.com

 
Annica

Annica

8 december 2008 10:55

Det var de sötaste julstrutar jag sett!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Ulle

Ulle

8 december 2008 17:18

Jag tror att hur mycket man än städar och fixar och donar så blir man aldrig nöjd. Inte jag i alla fall. :D Blir här superkliniskt rent trivs jag inte, blir här superstökigt trivs jag inte. Lagom rörigt är hemtrevligt. ;)

Men det man minns år 2078 är inte stöketsom var utan de fina julstrutarna som hänger i någons gran! :D

Kram på er!!!!

http://lillaunika.blogg.se

 
Rebecka

Rebecka

9 december 2008 16:10

Jag läste i en statistik för många år sen att folk med lägre utblidning städar mer än folk med högre utbildning. Vet inte vad du jobbar med men det ger mig åtmistone nåt att skylla på inför mig själv... ;)
Får nog ta en tur till Rusta när jag besöker Sverige till jul...
Fina strutar!

http://rebeckaverola.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards