Direktlänk till inlägg 6 oktober 2008

Två suckar.

Av Persilja - 6 oktober 2008 12:46

Så här ser till exempel köksbänken ut efter en dag då jag varit borta en hel dag.

Suck!

Ibland går jag i strejk och lämnar det tills någon annan känner sig manad, men idag orkar jag inte. Det är jag som tagit rätt på allt oboypulver och smulor och socker och skräp och odiskade lergrytor och så vidare. Nu är det så snyggt. Tills jag blir borta någon dag igen...

Men skitsamma. Det är så här det är att ha barn, like it or not. Det skulle dessutom säkerligen se likadant ut om det inte bodde barn här. Så här ser det ut med jämna mellanrum hos oss, och kommer alltid att göra. Vi har inte tid att tömma bänkar. Det är så mycket annat som lockar. Först när vi behöver bänken torkas den av. Jag vet, rutiner. Om man bara gör det rutinmässigt så blir det gjort. Men vi är inte några rutinmänniskor. Vi är ryckmänniskor. Vi får ryck och städar upp. Däremellan blir det kaos.

Önskar verkligen att jag var annorlunda. Att vi var det. Som tur är behövs bänken varje dag så den blir ju hyfsat städad varje dag. Men ärligt talat verkar min man lida av disktrasefobi. Han kan nämligen tömma matbordet helt. Men torka av det gör han inte. Inte diskbänk eller arbetsbänk heller. Usch, då måste han ju ta i den där  disktrasan.

Det är ALLTID jag som använder den.

Nästa suck kommer här:

Tråååkigt!

Vika tvätt och bära på plats.

Se! Det är någon i familjen som behöver sig en liten åthutning! Den som har den högsta högen där längst bort...


 
 
Ingen bild

Jennie

6 oktober 2008 13:12

Här kommer en kommentar från en som "bara" har läst och inspirerats tidigar. Härligt att se en bänk och en soffa som påminner om mitt hem. Håller med dig, det finns ju så mycket roligare saker att göra.

 
Ellasmamma

Ellasmamma

6 oktober 2008 13:51

Jag känner igen mig i rycken, min man är mer rutinmänniska och han blir vansinnig på mig som låter allt förfalla tills andan faller på. Jag har en liten utmaning till dig på min blogg, hoppas du vill svara...

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Gry

Gry

6 oktober 2008 14:10

Precis sådär har vi det också. Tar rejäla tag och städar igenom ordentligt. Däremellan får det bara flyta och det mesta lever sitt eget liv. Finns definitivt roligare saker att göra än städa. Även fast det blir fint efteråt.

Hihi...min man torkar inte heller av diskbänken eller köksbordet. Jobbet är liksom klart när disken är ställt in i maskinen. Kanske det fattas ett disktrasegen hos männen, hihi....

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

6 oktober 2008 14:19

Tjoho, det ser ut som hemma..diskbänken är alltid överfull av allt möjligt..tills man ska börja laga mat. Och det gör man ju då varje dag! Hos oss är det också för det mesta kaos, å ingen reagerar på det. Har alltid varit så..kommer nog alltid att vara.....OCH sen blir det ett städryck! Så att det är fint i högst 2 dar..sen är vi där igen...hm..Och det är inte för att jag/vi har en massa Viktiga saker att göra, utan för att ALLT går före...det känns liksom inte viktigt. Vi håller ju på att Leva.
Tvätten har jag löst på ett smart sätt, tycker jag (efter att ha haft det som dej..). Nu har jag satt ihop 2 pkt Elfabackar (med hjul)som står i tvättstugan, och alla har en korg. Dit sorterar jag tvätten när den torkat, så får alla tömma sin korg när den är full(eller man behöver nåt). Funkar rättså bra. Bättre än förut iallafall.

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
L  I  S  A

L I S A

6 oktober 2008 14:49

Hejsan, hittade din blogg IDAG efter att ha fått samma utmaning som du hos ellas mamma....och jag tycker PRECIS som du...att det är obehagligt med alla som nästan-känner oss och läser men aldrig kommenterar.......fast det roliga överväger ändå i slutänden, eller hur? KRAM!

http://www.lisasbibliotek.blogg.se

 
A

A

6 oktober 2008 15:29

Här är en till "ryck-människa" som efter varje ryck tänker att jag ska bli en "rutin-människa". Men du vet vad de säger om gamla hundar...
Voff!

http://minsoffa.blogg.se

 
Moster mjölgumpa

Moster mjölgumpa

6 oktober 2008 18:12

Oj vad jag känner igen oss. Kaos allt som oftast och någon gång ibland blir det städat. Jag förstår inte varför det blir så, men helt plötsligt är det bara en enda röra. Det sämsta är ju att jag faktiskt blir på så dåligt humör av röran. Vi bestämmer jämt oss för att bättra oss, men....

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
Nina

Nina

6 oktober 2008 19:52

;0) Akkurat som om jeg skulle skrevet det selv - om meg, mannen og ungene og kjøkkenbenkene våre. Vi har en sånn "kjøkkenøy"- ajajaj. Det er liksom "hjertet" i huset der ALT havner ALT, skolebrev, disk, strikking, saks, skjerf, nøkler, smykker, klokker, regninger +++.... Jeg er ikke noe bedre enn de andre - snarere den verste rotehøna kanksje *S*...

http://dilldallsaant.blogspot.com

 
carina

carina

6 oktober 2008 20:13

Känner så väl igen mig och jag har inte barn än, bara en man och djur. ;0)Men vad som hjälpt mig är Flyladykonseptet, (eller vad man nu än kan kalla det) Så nu är det liiite bättre. Men inte alltid. *skrattar*

http://badankansblog.blogspot.com

 
malin

malin

6 oktober 2008 20:25

Ha ha, just så där ser bänken i vår tvättstuga ut.
6 högar kläder, 5 ganska jämnhöga och en som är så hög att den vickar då och då :)
Och det är inte den som är dåligast på att bära undan, nädå, bara den som kastar mest kläder i tvätten.
Alltså tonåringen.

http://pillris.blogg.se

 
Lucia

Lucia

6 oktober 2008 20:32

Ja det verkar som om vi alla känner igen oss i kaoset : ) Tycker ändå det ser himla mysigt och hemtrevligt ut på din bänk. Allt det fina runtomkring trollar bort oboypulvret och keramikgrytorna. Och jaa vad är det med män och disktrasor egentligen???? Hos oss är det alltid smulor, brödkorg och vattenkaraff kvar på bordet när maken ska duka av!!!!!! Man blir ju toooooookig!! Oftast orkar jag inte säga något utan han får upptäcka till frukost att ojsan här var det visst grejer kvar från middagen igår. Han är så disträ på något vis. Kan diska en kastrull och sedan sätta sig vid datorn utan att se efter om något mer ska göras. Håhå jaja tur att man inte är så perfekt själv.

http://lucia.bloggagratis.se

 
Mari

Mari

6 oktober 2008 22:15

Så herlig å se bilder fra det virkelige liv Persilja :)

http://www.maris-fargerike.blogspot.com

 
Ingen bild

Eva P

6 oktober 2008 23:47

Ååååå va skönt att höra, jag som blir såååå irriterad på sambon som plockar bort men inte torkar. Det är ju precis som Gry skriver, dom saknar en disktrasegen. Förlåt kära sambo att jag irriterat mig på detta så MÅNGA år!
/Eva P

 
Ingen bild

Persilaj

7 oktober 2008 08:55

Ellasmamma: Hu! Det kanske är tur att mannen är lika slarvig...eller lat...eller upptagen. ;D Skulle nog bli sur om han kom och tyckte att jag inte gjorde nåt. Haha! Då får man ju dåligt samvete:D

Gry: Det är SÅ vanligt det där. Varför är det så. Kanske därför männens händer inte är fulla av självsprickor och narig hud...? De är rädd om manikyren!

Rosalucia: TVÄTTSTUGA! Vad är du för en lyxbrud!? :D Sånt har inte jag. Allt samsas i badrummet i ett evigt evinnerligt kaos. Jag drömmer nattliga drömmar om en tvättstuga med elfabackar, en till varje familjemedlem....ååååh vad du är lyllo!!!!!

Lisa: Måste ju kika in hos dig!

A: Där sa du ett sant ord: Voff!

Moster Mjölgumpa: En släkting i min närhet har aldrig haft stökigt. Aldrig. NÄR man än kommer är allt på plats. Det är faktiskt ganska imponerande!!!!!

Nina: Jag har faktiskt insett att för oss är ett stort kök med en massa arbetytor livsfarligt. Vi h ar haft det och det enda som hände var att vi hade mera uppläggningsytor för allt skrot. Nä, en enda arbetsbänk funkar för oss för då måste vi tömma den ibland! HAHA!

Carina: Flyladykonceptet...vad är det?

Malin: PRecis. Den höga högen hör till vår 9 åring, han kastar alla kläder där han för tillfället står, således ligger de på golvet och när han ska klä sig hittas de inte och så tar han nya. MYCKET tvätt blir det...

Lucia: Intorkad soppa eller sås är ju såååå mycket jobbigare att torka upp än nyspilld. Samma när han steker plättar och spiller plättsmet, den får torka in och bli cementerad om han får bestämma. Men han ser väl aldrig att det blir så svårt eftersom han aldrig torkar. Håller med! Vilken tur att jag är en sån slarver i övrigt. Det jämnar likosm ut sig!

Mari: Haha, så här ser det alltid ut. Det gäller bara att vinkla bort kameran om man inte vill visa det!

EvaP : Ja, de saknar den kanske...eller så är de bara l-a-t-a.



 
Ingen bild

Kiruna Iréne

7 oktober 2008 14:56

Hej Persilja! det finns så mycke annat man kan göra. Jag har varit hysteriskt tokig i att städa, våren var värst ut med allt sårtera allt skura tak, väggar, fönster, till vems lycka? Tänk vad mycke klokare jag blivit, nu gör jag bara det jag vill göra och är det någon som irriterar om det inte är helt i sin ordning så kan dom göra det åt mig och skiner solen och det är fint väder ute så går jag ut istället. Kramis från ett soligt Kiruna men ganska kallt........

 
Tove

Tove

7 oktober 2008 18:20

hihi, akkuratt sånn er min mann også. Og helt ren og ikke minst ryddig kjøkkenbenk og vasket tøy på plass i skaper... dream on... jeg kommer aldri til å få noen rutine på det. Og selv om jeg til tider skulle ønske det klarer jeg liksom ikke å gjøre noe med det.. Men vi er da ikke mindre glade og fornøyde av den grunn:)

klem

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com

 
carina

carina

7 oktober 2008 19:08

ja hur kan man beskriva flylady grejen... För min del är det att komma ihåg att "shina sinken" (rengöra vasken) varje kväll och göra uppgifterna för veckan. Här är veckans uppgifter; http://www.flylady.net/pages/sneak_peek.asp . Jag brukar att följa den hyggligt, men anpassa den till oss. Ibland är man jätteduktig, ibland mindre duktig. Men det är bra för gubben så han kan se vad som ska göras under veckorna. =0)

http://badankansblog.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards