Direktlänk till inlägg 15 juli 2008

Växthusmagi!

Av Persilja - 15 juli 2008 23:47

Efter Morden i Midsomer gick jag och dottern ut i växthuset. Det hade blivit en aning skumt så att det kändes motiverat att tända ljus. Vi satt en stund och jag passade på att fota mitt drömrum.

Tänk att jag har det! Tänk att jag som alltid önskat mig ett växthus plötsligt har det mest magiska växthus. Inte vilket växthus som helst utan att helt anslående vackert växthus. Allt är grånat och nött och gammalt. Precis som jag gillar saker! (Tur för mannen-mouhahaa!) Nåja jag gillar ju en hel del unga fräscha söta saker också hihi!

Det är ju klart!

I växthuset har plötsligt en massa saker som jag haft fått sin givna plats.

Gipsstatyerna som min syrra gjort för många många år sen har plötsligt kommit till sin rätt.

Här passar de. Här finns den harmonin som den sovande kvinnan behövt! När man ser henne vila vill man själv bara sätta sig ner och ta det lugnt. Växthuset är ett ställe för rekreation, för vila. Visst kan jag odla också, men allra först kommer den vilsamma, inspirerande stämningen. Men växterna bidrar naturligtvis till det vilsamma. Allt grönt bara utsöndrar lugn.

Jag sitter och plockar nåt perlargonblad och bara njuter av friden.

Jag är kär i mitt växthus! Det kanske märks!


14-åringen har gjort klart den slingrande gången. Den blev ojämn och lite vinglig och helt perfekt!!! Precis så som en gång ska vara! En gång får absolut inte vara rak! Inte i min trädgård iallafall!

 
 
Yvonne

Yvonne

16 juli 2008 01:12

Hej, jag gillar din blogg, brukar inte lämna kommentarer, men tycker om att läsa det du skriver om vad som händer i din familj och i dina tankar, min blogg handlar nästan enbart om mitt hantverk och väldigt lite om mitt liv i övrigt, en liten kommentar då och då bara, men vem vet, man kan ju ändra sig, jag ville egentligen bara säga att jag läser din blogg varje dag och njuter av det........

http://yvonne-handarbete.blogspot.com

 
Ingen bild

Rebecca

16 juli 2008 01:47

Jag och min mamma satt också och tittade på Morden i Midsommer :) Det är beroendeframkallande, till skillnad från många i min ålder (15) som säger att det är tråkigt så älskar jag det. Faktiskt mitt favoritprogram! Jättesött växthus du hade, förstår varför du är så glad över att ha det.

 
Synne

Synne

16 juli 2008 07:09

Så här säger jag.
Om jag fick välja mellan det Ernst gjorde på tv nyss och ditt växthus. Då valde jag ditt.
Att få sitta där i lugnet med tända ljus, se på de vackra gipsfigurerna och bara slappa och njuta.
Kanske med en kopp kaffe eller ett glas vin.
Bli inte förvånad om jag sitter där en vacker kväll.
Kram vännen.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Åsa

16 juli 2008 07:35

Herregud vad mysigt! Snacka om att man blir avundsjuk :-) Har aldrig tänkt på att man kan ha ett växthus som är så stort så man kan ha sittplatser i det, men nu vet jag det. Får tänka på det nu när vi ska börja leta hus!
Tänkte tacka för en underhållande blogg när jag ändå skriver! Gillar din blandning av hus o inredning, familjeliv o pyssel och du skriver så bra! Mvh Åsa

 
susanne

susanne

16 juli 2008 07:53

när man ser dig tror man du är 35 kanske.. som du går an tror man du är 20..... hm det kan inte vara så att efter ett mycket hektiskt år att du behöver tupplurar och vila? ;)
Växthuset ditt är obeskrivbart vackert..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

16 juli 2008 08:14

Så underbart vackert ditt växthus är. Gipsfigurerna är ju som gjutna för det... hahaha uppfattade du ordvitsen ;)

http://galtoroad

 
Annica

Annica

16 juli 2008 08:21

Min spontana tanke, när jag fick fram din blogg och växthusfotot var det första jag såg, var: HERREGUD VAD MYSIGT!!!

http://www.annicapannicka.bloggagratis.se

 
kirsti

kirsti

16 juli 2008 09:18

När man var liten uttryckte man sig ibland kort och kort: Vill ha!! Nu fick jag en liknande upplevelse. Det där växthuset.. Åh, suck!
Ha en bra dag!
/Kirsti

http://kirsti.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

16 juli 2008 09:43

Yvonne: Jag blir så glad för kommentarer! Särskilt om du är en stammis, det är ju så kul att höra din röst också. Det blir lite kommunikation!

Rebecca: De som tycker att det är tråkigt har ingen smak, så det så! ;D Jag har också kompisar (typ gamla tanter i min ålder) som också tycker det är tråkigt. Däremot älskar de allsång på Skansen. DET kan man kalla tråkigt. De har ju inte fattat nånting. (Hahaha)

Synne: Tack! Men Ernst växthus gjorde han alldeles för svulstigt. Som ett amerikanskt poolhus i Bel Air eller nåt. Han har tappat sin fingertoppskänsla kanske...?

Åsa: Tänk, jag letade inte. Mäklaren skrev inte ens ut att det var ett växthus. Det var hönshus och vedbod och garage och härbre enligt mäklarbeskrivningen. Maken åkte ner på första visningen (vi bodde 40 mil bort) och kom hem med bilder. Han sa inte heller nåt om växthuset. När jag satt vid datorn och spänt skulle se alla bilder dök det bar upp. Jag blev totalt överraskad och så glad att jag bara skrattade rakt ut. Sen när jag åkte ner på visningen så var det bara det huset jag såg. Det andra fick se ut hur det ville (nästan).

Susanne: Tack, jo jag är nog lite slut. Fast det är väl nu jag borde vara pigg?

Maria: Haha, bra skrivet!

Annica: Jag tror på spontana uttryck!

Kirsti: Ja! Jag vill också ha! Eller....jag har ju...? Nyp mig!

 
Ingen bild

Sis

16 juli 2008 10:39

Du måste äga ett av norra Europas vackraste växthus! Vilken patina! Jag blir helt betagen! Minst lika betagen blir jag av sonens otoligt konstnärliga, charmiga, mest underbara plattgång jag någonsin skådat! Det är kärlek till sin mor det!!!

 
kardemomme

kardemomme

16 juli 2008 10:40

Jeg sier bare: ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!! Så koselig!!!!
Hadde det drivhuset vært mitt ville jeg flyttet inn der og bodd der hele sommeren!!!!

http://husetvedbekken

 
kicki

kicki

16 juli 2008 10:58

Jag slås först av att ni har det så ljust, men sen kommer jag ihåg att vi är ju i Norrland...här har vi mörkt nästan nu vid halv elva...jag låg i sängen och tittade på Morden i midsommer...somnade bums när det var slut...men hade jag ett sådant vackert växthus så skulle jag nog baskemej sova i det också...du har fått det så vackert...
njut där min vän...kramen

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Tant Grön

Tant Grön

16 juli 2008 11:57

Ja det är verkligen något magiskt i luften där... den sovande kvinnan lyste upp på något märkligt sett när jag läste detta inlägg, magiskt kanske?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Rosa

Rosa

16 juli 2008 16:46

Du har fått et fantastisk drivhus. Jeg er sååå misunnelig ; ) Og stien er akkurat så skjev at den er sjarmerende. Jeg liker heller ikke rette strukturerte ting.
P.S flotte innlegg om at du føler deg heldig og har det bra!!!

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

16 juli 2008 23:14

Helt underbart! Förstår kärleken till ditt härliga rum.
-Anna-

http://kullerstenochblabar.tradgardsblogg.se

 
Anette

Anette

17 juli 2008 07:54

Hej! Jag blev nyfiken på din blogg och nu har jag en trevlig lässtund! Jag är själv 4-barnsmamma och matte till en 1-årig svart terrier, så jag känner igen mig!! Har 4 söner mellan 9-18 år. Jag tittar säker in igen. Ha det så bra. /Anette

http://mammanette.tradgardsblogg.se

 
ugglan

ugglan

17 juli 2008 10:10

Rofyllt, fantastiskt, mysigt, vackert, stämningsfullt, härligt!!!!!
Åh, vad jag är avundsjuk.
- Ernst!! SLÄNG DIG I VÄGGEN!!!!! för här har du en som inreder med hjärtat!!!
Kram Ugglan

http://ugglan.bloggagratis.se

 
MJ

MJ

17 juli 2008 18:08

Blir mycket avundsjuk.
Väldigt fint växthus, vi SKA köpa det en vacker dag. Helst ett sånt stort som ni har (som man kan möblera)...problemet är väl att det inte blir så mycket tomt kvar då :)

http://mj.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anne

17 juli 2008 20:18

Va' den sovande kvinnan ser härlig ut. "Tyngdpunkterna" (eller vad skall man säga) är på precis rätt ställen. Vem har gjort henne? Hur ser hon ut framifrån?

 
Ingen bild

IT-mamman

18 juli 2008 18:40

Jag dör. Fullkomligt tuppar av. Kolar vippen. Det är sån magisk stämning i ditt växthus - så vackert! Jag har förlikat mig med tanken på att jag inte kommer att få ett sånt. Men jag älskar att kliva in i ditt. Bara så du vet.
Och du, pionerna (i ett senare inlägg) får mig att känna hopp. Här blommade de över i mitten av juni och hos er blommar de för fullt. Den ljuvaste tiden har ni nu, när vi har gått förbi den. Din trädgård är för övrigt magisk, precis som ditt växthus. Alla fina detaljer, inklusive grisen, får den att leva. Glädjesuck!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards