Direktlänk till inlägg 25 maj 2007

Morgontrött!

Av Persilja - 25 maj 2007 21:58

Jippi! vad skönt att få sova tills jag vaknar självmant imorgon. I morse när jag steg upp vid sextiden (grymma tid) var jag SÅ trött. Gjorde alla morgonrutiner som jag brukade. Trodde jag. Varj morgon sätter jag på kaffe och går sen och hämtar tidningen. (Det känns fortfarande som värsta lyxen att ha en tidning så tidigt på morgonen.)

På morgonen använder jag en kaffebryggare som brygger direkt i koppen eftersom jag dricker mitt speciella espressokaffe och bara vill ha en enda STOR kopp med hälften starkt espressokaffe hälften varm mjölk. (=kaffe latte va?) Så också denna morgon. Satte på kaffet och lyckades sätta kaffepulvret i filtret och inte någon annanstans (vissa morgnar har jag stått i sömnen och skopat kaffe rakt i ett glas eller någon annan mystiskt handling.)

Tryckte igång kaffebryggaren och gick iväg till brevlådan.

Som varje morgon sen vi flyttade in går jag iförd min rödblommiga morgonrock från Indiska samt en jacka och gummistövlar. Mycket chict!

Som många morgnar träffade jag grannen som jag utbyter muntra kommentarer med-han är jättetrevlig! En liten morgonflirt, hihihi. (Undrar om han tycker nya grannfrun är söt i sin morgonutstyrsel-fniss!)

Solen sken och jag gjorde mig ingen brådska utan soskade på (norrbottniska för gå långsamt utan brådska och mål) i sakta mak och lyssnade på fågelkvittret och knastret från grusgången och njöt av idyllen och friden jag kände.

Väl inne i köket säger det klafs när jag sätter foten på golvet vid bänken där kaffebryggaren står. Tittar ner och ser en stor brun pöl. Kaffe! Jag har satt på min stora kopp med kaffe-det är bara det att jag glömt att ställa dit koppen!

Kaffet har bryggts och runnit rakt ut i luften, nerför bänken och ut på golvet.

Suck.

Säg vad trötthet inte ställt till med...


Är det någon som förutom jag upptäckt hur fort en klocka kan gå på morgnarna. Hur tidigt jag än stiger upp går timmen tills morgonrushen drar igång alltid extremt fort. Svisch - en timme!


Jag har kommit på varför.

Det är för att man är så seg och allt tar en evinnerlig tid att utföra. Först går jag till skåpen där kaffefiltrena ligger. Står flera minuter och stirrar in i skåpen och undrar vad jag gör där. Kommer till slut på att det var ett filter jag skulle ta och utför handlingen. För att snart stå still vid kylskåpet i tre minuter och dumglo rak in i osten innan jag kommer på vad det var jag skulle göra; spola vatten i en kopp. Och så håller det på. Minuterna går och snabbt har en timme rusat förbi och jag har precis bara hunnit sätta mig ner vid frukostbordet trots att jag mitt på dagen klarar av att utföra samma sysslor på några få minutrar.

Så frågan är vad jag vinner på att stiga upp tidigare för att hinna njuta av frukosten i lugn och ro. Skulle jag istället hoppa över frukosten och sova till sju kanske jag skulle vara så effektiv att jag klarade av samma sak på tio minuter...

Och här har ni en annan morgontrött! 


 
 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

25 maj 2007 23:49

*gapskrattar* JAG ÄR EN SÅDAN!!! En gräsligt morgonpigg person, kvittrar som en fågel direkt på morgonen. Pratsam som bara den, full av energi, direkt när jag vaknar!!! Inga "glömma-filter-mugg-kanna" här inte. Jag är fruktansvärd enl somliga o andra förstår att uppskatta mina egenskaper. Som när man varit uppe i fjällen o innan alla andra vaknat så har jag redan fixat frukost till alla o packat matsäck till alla med goaste smarrmackorna. Så helt fel är det inte att ha en morgonpigg solstråle med sig på resor *skrattar*

Man o son är väl inte sådär överhövans glada på "mornarna" över min enorma positiva svada... Jag läser morgontidningarna först (DN o E-tunakuriren) o när mannen börjar bläddra så berättar jag vad artiklarna handlar om *skrattar*. Han tycker det är väldigt praktiskt.... och efter alla dessa år så har de lärt sig att bara svara "ja-ja-ja" till allt jag säger.

Så sorry... jag är odräglig på morgonen, pigg som en lärka o när jag väcker sonen kl 0600 varje morgon så sjunger jag "*Gomorron, gomorron hör fåglar sjunga just gomorron gomorron i kör"... Gissa om min son älskar sin mor, nej avgudar sin mor... *skrattar*

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Anna Stilla

Anna Stilla

26 maj 2007 07:10

Och jag som har alldeles nyss bloggat om för världen att jag gick upp klockan 5 på morgonen för att fotografera!!!

Jag kanske har blivit sinnesförvirrad?

För i vanliga fall måste man dra mig ur sängen.

Måste berätta för dig vad jag gjorde av morgontrötthet. Det var på den tiden mina barn livnärde sig på välling i nappflaskan. Jag gick upp tidigt på morgonen, blandade välling och ställde den i vattenbad (jag hade ingen mikroung). Sedan satte jag mig på stolen och väntade. Tills jag upptäckte att i vattenbadet fanns det inget vatten för jag glömde att fylla kastrulen.
En annan gång tog jag med en tom nappfaska (i tron att den är fylld med välling) och försökte mata min son med luften. Han skrek och jag undrade om han hade kollik!

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

26 maj 2007 08:55

Lärkan: Jag är SUUUUR på morgon. Värsta surpuppan. Skulle ha begärt skilsmässa från dig mycket snabbt. Hade inte stått ut!!! Särskilt det där med artiklarna. Jag hade huggit tänderna i dig! Grrrr!
Jag vill läsa tidningen själv. Tur jag inte gifte mig med dig!!! Haha!

Anna : Stackars barn! En sån zoombiemamma. Så ilsk bebisen måste varit över den tomma flaskan! Haha! Undrar om det var därför min son hade kolik? Hihihi!

 
skogsfrun

skogsfrun

26 maj 2007 09:51

Ett tips- Det allra första du gör; skölj ansikte och hals i iskallt vatten. Borsta även tänderna iskallt. Du vaknar* garanterat! men det kanske inte blir så roliga kåserier sen;(

http://barasaras

 
Ozzy

Ozzy

26 maj 2007 11:20

Hahaha jag satt precis och tänkte att DET HÄR MÅSTE jag skriva en kommentar om. Persiljan är den enda som förstår hur jävligt det är med morgnar. Och.. hoppla! En länk till mitt inlägg om morgonjävlar! Hurra! Fy fan vad jag känner igen det där med att missa koppen och sånt. Brukar själv vara världsmästare på att välta jobbiga saker, typ få yoghurt över en ryamatta eller kaffe i sängen när jag har som mest bråttom. Har även vält ut hela badrumsskåp ner i handfatet, och såklart när man ska gå hemifrån vet man inte var nycklarna är, och man letar och letar och blir till slut så arg så man börjar gråta och tänker jag stannar hemma idag och då hittar man dem typ där de alltid brukar hänga.

http://clownozzy.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

26 maj 2007 16:19

Här har du en som har måttat upp vällingpulver i kaffebryggaren, varit på väg att måtta upp kaffe till vällingen och gjort välling på grötpulver. Say no more!

http://itmamman.wordpress.com

 
Pippi

Pippi

26 maj 2007 16:27

Ååååå, just precis, exakt, på pricken sådär ÄR det ju! Precis allt jä**as som inte ska göra det och dessutom tycks barnen vara utrustade med en turboknapp med en sensor för automatisk igångsättning innan morsan vaknat till liv, vilket leder till en ännu surare och tröttare mor... Det värsta är att det iofs hjälper att gå och lägga sig tidigare - men inte mycket... :)

http://pippi.blogg.se

 
Ingen bild

elaina

26 maj 2007 17:35

*småfnissar igenkännande*
en gång hemma hos Kärbon, alldeles i början när vi nyss träffats, va jag så trött att jag istället för att slänga trosorna i tvättkorgen slängde dom i toaletten!
Lyckligtvis så spola jag inte å inte blev jag spolad av Honom heller: vi garva så vi höll på å ramla omkull...
=0D

 
Ingen bild

Persilja

27 maj 2007 08:05

Ozzy: Det var ju ditt inlägg som inspirerade mig till mitt-haha att morgonsjukan var något att blogga om....

IT:mammam: Det är nog tur att jag ammade mina barn länga och hoppade över vällingen, man vet aldrig vad de hade fått i sig!

Pipip: Som tur är har mina barn ärvt min morgontrötthet. Eller tur och tur, istället får jag ägna skolmorgnarna att jaga efter dem och glömmer jag en sekund att vakta dem så har någon gått och lagt sigigen. Helt hopplöst. Det är därför jag måste tvinga mig upp en timme tidigare än dem för att vara någorlund aalert-annnars skulle vi väl hela högon somna om stående längs väggar eller nåt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards