Direktlänk till inlägg 18 augusti 2009

Nu har jag en syhörna igen!

Av Persilja - 18 augusti 2009 00:38

Gääääääääsp!

Har hållt på försökt få till min syhörna och få plats med allt jox jag tror jag behöver för att sy. Sen har jag pyntat skiten också. Det känns så nu, för att jag är sååå trött. Slänger ut dessa bilder bara innan jag går och lägger mig. Här ses den gamla köksskåpen som jag faktiskt (pinsamma jag) räddade ur byns majbrasa. Jag kunde bara inte se den brinna upp. Och se, den fick ett nytt liv hos mig. Färgen inuti matchar till och med den nyare ikeahyllan i grönt.

Tapeten är så gräslig att jag inte drar mig för ett endaste skruvhål. Jag skruvar upp grejor hejvilt, allt för att täcka väggens alla ytor. Längtar tills vi tapetserar med en vacker tapet då kan jag njuta av en ren prylfri vägg. Men tills dess är det maximalism som gäller.

Ska fortsätta fixa till det i morgon. Sortera ut grejor och tyger. Och här kommer en bild på Mannen in action. Vissa "klagade" på att jag aldrig visar honom. Han vill inte synas på bild, men denna bild avslöjar ju inte mycket så den får passera. Nå, Tant Grön blev din nyfikenhet något stillad nu...? 

 
 
Linda

Linda

18 augusti 2009 07:22

Åhh jag älskar köksskåp med skjutdörrar. Bra att du räddade dem. =)

http://www.liteeljest.se

 
Tanten

Tanten

18 augusti 2009 07:59

Vilka galenpannor kunde vilja se den sortens köksskåp brinna. Det är bland de finaste sorten som någonsin funnits.

http://plasttanten.blogg.se

 
Berith

Berith

18 augusti 2009 08:00

Vad mysigt du fått till det i din syhörna =)
Jag älskar dessa gamla köks skåp..skulle vilja ha sådana i köket...men där är det stopp..gubben vägrar , han tycker inte om dem ..där gårgränsen säger han för mina "projekt"...hahaha

Ha en bra dag!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Lotten

Lotten

18 augusti 2009 09:16

Vilket härligt skåp! Jag kan riktigt se dig framför mig när du räddar det från brasan ;-) Det kommer att bli en jättebra syhörna tror jag!

Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
susanne

susanne

18 augusti 2009 10:10

jamen tur att du finns nära majbrasor och annat..skåpet är jätte fint !
Jag väntar ännu på få upp en del grejer ska nog börja så kommer min man till undsättning.. svårt att förstå att i bland behöver man hjälp så det så!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

maria

18 augusti 2009 10:41

hej hej
ååå vad jag älskar din blogg!!!
underbart... snygga skåpet som räddats ur majbrasan,hi hi
som när jag räddade stolar från soppbilen.
ligger efter nu igen så jag har bara kommit till underbara inlägget om husmoderliga tips,i loooove!!
kul att se din man lite,har oxå tänkt på att man aldrig fått se honom men jag tänker att han nog är som min käre make som absolut inte vill vara på bild som ska läggas ut till allmän beskådning,fniss
vilka fina bilder du har ska kolla din dotters rum nu och inspireras
kram kram
kram kram

 
Tant Grön

Tant Grön

18 augusti 2009 11:04

Nej, jag ser ju inget skägg ju, hi, hi!

Men va fint det blev. Jag önskade att jag hade varit lika "pinsam" som du och räddat ett kök från att slängas när grannen mittemot flyttade in och rev ut ett helt kök från 60-talet. Ja det gör ont innombords när jag tänker på det. Men om de hade tagit illa upp när jag hälsar för första gången och ber dem låta mig riva bland allt de bärt ut och lagt upp på släp för att forlsa bort, jag ska ju liskom leva med dem här på gatan, och dåliga energier kan jag inte leva med. Förstår du vad jag menar eller svamlar jag bara nu?

Alltså det skulle ju kräva en hel del uppoffring från deras sida genom att ge mig tid till att gå igenom och konka och så.

Grannsämjan fick gå före.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

18 augusti 2009 11:54

Linda: Ja, en skymf att elda upp sånt! :D

Tanten: Ja, smarta rejäla och snygga!

 
Ingen bild

Persil,ja

18 augusti 2009 11:59

Berith: Min mans gränser töjs mer och mer och de är snart borta. varför ha gränser? Allt blir ju BRA! :D Hälsa mannen det!

Lotten: Ja, man blir lätt en lisa i byn...Någon har väl köpt en finfint spåskiveskåp med folierad framsida istället. ;D

Susanne: Hrm...ja jag tvinas inse det ibland.

maria: Glad du är här! Saknar dig alltid! :D

Tant Grön: Vi fick en ny granne på gatan som började med att riva sitt kök. Det var precis innan vi skulle renovera vårt. Jag kunde inte hålla mig utan frågade vad de skulle göra med den fina skåparna som de slitit ut. Jag frågade inte direkt om jag fick dem. Han svarade att de skulle kanske ha dem i källaren. Jag känner nu att jag var lite ofin, det är kanske inte det första man frågar ett par splitternya grannar. Jag sa hej först visserligen...:D
Jag tror du var klok. Fast slängde de det är det ju hemskt!!!

 
Ingen bild

Persil,ja

18 augusti 2009 12:01

Tant Grön: Nej du svamlar inte, jag fattar precis. Dåliga energier får mig att vilja vara tusentals mil ifrån. Jag kan knappt stå ut med människor som sänder ut sånt så därför måste man ju anstränga sig att energierna är goda från grannarna!!!

 
Tant Grön

Tant Grön

18 augusti 2009 12:13

Ja hade jag haft tid på mig, så hade jag säkert hittat en smidig lösning, den som vill kan!!! Men jag tittade ut genom köksfönstret en dag och såg dem lasta alla världens fina grejjer inte bara från köket, emn detta skulle de ju åka iväg med så fort släpet var fullt också tillbaka, fylla på, åka iväg osv. Du kände jag verkligen inte att det var läge att be dem vänta med sin renovering för jag skulle väldigt gärna vilja lasta av allt de lastat på för att se om det var något jag ville ha, HA, HA, HA, nej det går ju liksom inte, det kan man inte begära!

Men jag vet inte, man kanske får svälja lite för miljönsskull också, för egentligen är det väl bättre om jag hittar en användning för deras "skräp" istället för att det ska slängas på sopberget, eller...?

Ah, jag vet inte... :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

winnerhorse

18 augusti 2009 14:39

Hej persilja!
tack för titten inne hos mig! Det var länge sen!

men men men, du har det ju precis så där som jag önskar att jag hade det. Fina saker. Färgrika saker. Det ser ombonat och genomtänkt ut ( alltså inte stajlat, men mer som att alla saker betyder ngt eller används hemma hos er) Dessutom beundrar jag ditt mod, att blanda och mixa och såga och prova.

Det finns ju en massa teorier kring hur vi har det hemma och vilka personligheter det sägs spegla. jag är en innovativ människa i ett grått hem. Ju gråare desto bättre känner jag mig till mods. Desto mer inoovativ.

Brukar säga, det ska vara reeeent, syftar då inte på dammet ( där är jag nog ganska tålmodig) utan på ytorna.

Japp, visst är det så att det är i torpidyllen, på lingongullefnuttstigen det utspelar sig, den där hemska historien. Den filmen vill jag se!

Det är väl " bara att gilla läget" som ungdomarna säger, man är en pinsam figur helt enkelt. Men till en viss gräns, jag bukar nypa ifrån och ( helt opedagiskt förmodligen)säga ngt i stil med att: om du kritiserar andra hela tiden så ställer männsikor oerhört höga krav på att du ska vara perfekt! är du det?

Detta är förresten en devis man kan leva efter och en sanning i viss mån; den som hela tiden kritiserar andra måste vara attans så bra, dessutom utsätts den personen för en större särskådning i sömmarna än andra.

Ha en fin dag där uppe! Hälsa Susanne om ni ses, jag vet att det är långt emellan, men sannolikt närmare för er att ses!

 
Sanna

Sanna

18 augusti 2009 21:23

Åhh jag vill oxå ha ett eget "pysselrum", men som det är nu så får det inte plats här hemma.. =/ Ser ut att bli toppen i alla fall och kudden ser ut att bli helskön i äkta persilja style =)
Hoppas du får en fortsatt trevlig vecka!
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

20 augusti 2009 09:51

Jäääklr vad myspysigt det blev...och på bild nr 2 har du ju gjort en riktig hippyxic, hahahha...supermysigt alltså...och vilken fantastisk kontakt du fått med henne föresten...har sett hur ni bubblar på flickr..vad himla kul..hon har aldrig sarat på något jag skrivit...fast man kanske ska bre på sådär rejält som du, mvhahhahah - retas lite bara, för egentligen är jag jätteavis, fniss..

Tokgillade bilden med fågeln och det..älskar sådana lyckade kompotter och får massvis med inspiration...tack för det kära du..

Kramsi Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

20 augusti 2009 10:26

Winnerhorse: Oj vilken härlig och lång kommentar. Mums! :D

Sanna: _Jag har inget pysselrum, jag huserar i vardagsrummet på bekostnad av dess svalhet och tjusighet...så du kan nog också få plats...hehehe! Tack för berömmet! Det värmer.

 
Ingen bild

Persil,ja

20 augusti 2009 10:28

Lycke: "Bre på"!!! hmpfff!
Närå, jag är bara ärlig - är tokförälskad i henne o hennes stil så jag håller nog tillbaka rentav!!! I´m in lööööve!
Mouhahahahhaha!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards