Direktlänk till inlägg 1 juli 2009

Kalas i trädgården.

Av Persilja - 1 juli 2009 18:38

Ett kalas utan pms är ett helt annat kalas än med pms. Vill bara klarlägga det. Allt funkar. Jag funkar. Jag har inspiration att orka göra fint. Jag har inspiration att göra tårta och så vidare. Så dagens kalas kändes härligt. Nu är det ju så att det bara är jag som märker någon skillnad. Gäster och familjemedlemmar har ju säkert ingen aning om vad som pågår inne i mig. Vilken kämpig kamp det varit att få till ett kalas när jag inom mig bara velat gå och dra något gammalt över mig. Idag var det lätt. Ingen kamp. Inspirationen var med mig. Glädjen och lusten och det gör hela skillnaden.

Smörgåstårtan blev skitgod. Jag gjorde sju olika lager med fyllning med fisktema. Räkor, tonfisk, lax, rom och kaviar var basen. Den blev både snygg och god och jag hade roligt hela tiden jag gjorde den. Lätt som en plätt. Vanligt gräddtårta hade vi också. Den var riktigt onyttigt god med sliskiga godisar på.

Efter gästerna gått är det alltid en skön känsla. Det är roligt med gäster, men efteråt är man så skööönt avspänd och pustar ut och så är det så välstädat och fint. Pommac går runt och nosar om det glömts något gott kvar.

 

Då gillar jag att gå runt och fota och kika och se det gästerna såg. Försöka se med andras ögon liksom.

Vissa passar på att ta en bit till innan allt stuvas in i kylskåpen.Värmen var enorm idag och jag var tvungen att ta fram alla parasoller jag hittade.


Även Pommac fick en pippresent idag och den har han hårdbevakat hela dagen.



Perennrabatten börjar vara riktigt härligt frodig och fin nu. Daggkåporna, min absoluta favorit är höga och kommer snart att få sällskap av pionerna som står i knopp.



Härbret har jag inte visat så mycket av. Det är en riktigt gammal byggnad från säkert 1700-talet.


Huset från sin bästa sida enligt mig. Denna sida ser bara närmsta grannen och hästarna på ängen och eventuella ängsflanörer.


Dagen till ära fick bron röda mattan. Eller randiga mattan. Efter rumsbytena är bron proppfull med påsar och möbler som inte hunnit till förråd och för att lura ögat att bara se något snyggt slängde jag dit mattan. Jag tror det funkade! Nu ska jag åka och handla åt sonen som vill lyxa med något gott fredagsmys här på onsdagskvällen. Det är ju hans födelsedag vetja.

 
 
Sanna

Sanna

1 juli 2009 19:54

Mmm va tårtorna ser mumsig ut, förstår att dom blev populär =) Ni ser ut att haft ett toppenkalas!
Jo lugnet som lägger sig efter kalas och dylikt är speciell och man blir skönt avslappnad =)
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
widde

widde

1 juli 2009 20:21

Vad skönt att du kunnat njuta av kreativitet..och tur med vädret hade ni med, du kan somna med ett leende med andra ord, härligt!

http://widde.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

1 juli 2009 21:04

Mmmm...så gott det såg ut och de smakade säkert ljuvligt också !!
Ja det är trevligt med gäster , men trevligt då de gått också ;)

Ha en skön fredagsmysonsdagskväll !! ;)
Kram !

http://maxmax.bloggagratis.se

 
helena

helena

1 juli 2009 21:26

Vilket härligt kalas ni verkar ha haft! 15 år ÄR speciellt... En "vuxengräns" liksom... Man börjar skönja den vuxna person som ungen faktiskt håller på att bli.... Men visst är det konstigt att de där små fossingarna som man gosade med när de var små helt plötsligt är stora som båtar och luktar -%*%&/#"&%/? Och att bli kittlad på kinden av ett fjunigt skägg när man får nattpussen? Huuu ja..., det är på ungarna man märker att man själv blir äldre....
Kram på dig!

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
/B

/B

1 juli 2009 22:27

Hurra hurra hurra för 15-åringen! Apropå mopeder så var det ingen kul dag i går för oss ... Ludde åkte till storsand på kvällen för att ta ett dopp och när han skulle åka hem hade någon borrat (!) sönder hans tändningslås. Förmmodligen i syfte att försöka tjuvkoppla & stjäla mopeden. men nu blev den obrukbar för Ludde. Vi fick ordna hämtning med släp och nu väntar en utgift för byte av tändningslås på minst 1500 kronor... Vad förbannad man blir på människor som inte kan skilja på ditt & mitt och visa respekt för andra människor.
:-(
/B

http://lyckligagatans.blogg.se

 
susanne

susanne

1 juli 2009 23:03

jamen sååå fint.. man var på fel ställe i dag ser jag :)
häbret blev jättefint---- i dag hade vi besök av en dotter till som är född här... 90 år pigg som en nöt!
hon berättade omden fasad bilden jag hade upp(bloggen ) nu om fönstret som behöver målasatt hela den väggen var helt klädd av humle!! åhh stönade jag vad ljuvligt.... sedan fick jag veta lte ditt o datt om vad som växte och så
syrenen jag kämpar att få att växa har tydligen varit en gigant och alltid funnits där ! kul..
hoppas dagen för K varit "den bästa" V hälsar att äntligen är han fri fjortis åldern!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
kaspara

kaspara

1 juli 2009 23:30

God kveld, Persilja!
Jeg hadde elsket å være gjest her i dette kalaset!! Herlig, sjarmerende møbler på tunet, jeg elsker jo alle dine prikkete stoler osv. og parasollen med prikker!!!!
Den terten med reker så fantastisk god ut!
Den skulle jeg gjerne hatt oppskriften på!
Jeg fyser alltid på reker.
Grattis med gutten din! Sikker på han var fornøyd med alt du hadde stelt i stand. På fredag blir min eldste 8 år, og da skal vi ha familieselskap i hagen. jeg får begynne å bake i morgen.
Ha en god natt, Persilja!
Klemmer fra kaspara

http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britten

2 juli 2009 01:01

Vilken underbar odling du odlar!

 
rosalucia

rosalucia

2 juli 2009 09:48

Ni har verkligen en superhärlig trädgård. Gillar också "vanliga" möbler ute; ser mycket mysigare ut då tycker jag(synd bara att de ofta inte klarar väder&vind lika bra som de "specialbehandlade" möblerna).
Smörgåstårtan såg superb ut!!! Smart att använda hönökaka.
Apropå bilder hemifrån mej...hinner aldrig fota medan det är städat(vilket det inte är så ofta!), å däremellan ser det gräsligt ut...
Ha det!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

2 juli 2009 20:16

Graatttiiis till grabben!!! Men gusis vad de fyller år hela tiden hos er, hihi!!! Ser ut som ett jättemysigt kalas, och mattan funkade tycker jag!!!

Kram Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Saerla

Saerla

2 juli 2009 22:30

Åhhhhhhhhh!!!! Inte alls avundsjuk på denna idyll ju!! Suckar och längtar.. Vilka underbara möbler och den där spetsduken, ljuvlig! Smörgåstårtan ser kalasgod ut också, får kanske ge mig på en sån, fyller ju 30 i helgen!

http://glitterandlamour.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

2 juli 2009 23:57

Sanna: Ja, man njuter lite extra då! :D

Widde: Jo, tack nu leker livet igen!

Berith: Tack goa du!

helena: Ja, det är fascinerande hur fort det går!!!! Men man ska nog fortsätta pussa hela tiden även om det sticks. ;D

B: Man undrar ju, har de bara händelsevis en borrmaskin på sig??????*? Förstår irritationen!!!

susanne: Det är härligt att få höra om sitt hus! Kul! Vad glad hon ska ha varit!

Kaspara: Jag ska försöka minnas vad jag lade i tårtan! Visst är det härligt med sommarbarn!


Britten: Just det! :D

rosalucia: fast om man har loppisfyndade billiga stolar kan de ju få bli lite förstörda... Och du strunt i stöket. Sånt ser ju bara du!

Lycke: Jo det är tätt mellan kalasen här på våren och försommaren. Men nu är det slut. Näste man är oktober.

Saerla: Ååå, grattis till den härliga åldern. När jag fyllde trettio gifte jag mig med Mannen som jag varit ett par med i 10 år. Det är nu sjutton år sen. Var tusan tar tiden vägen????

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards