Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Nu blommar det!

Av Persilja - 17 januari 2009 22:05

Så har jag återigen spenderat kvällen med min sax. Resten av gänget, eller spridda delar av gänget, har suttit och sett Wallace och Gromit på DVD. Jag har sett den många varv och kreativiteten slog klorna i mig så jag tyckte jag hade en ursäkt att vara lite asocial med min sax.

Nå, vad bidde det idag då med saxen?

Jo jag satt och klippte en massa små blommor av självhäftande plast. Jag klöste bort de röda stjärnorna som jag förut klistrat upp på (det fula) kökskaklet och ersatte med blommorna.

Så här blev det.

Turkos, cerise och lila blommor.

Alla blommor är klippta på fri hand så ingen är den andra lik. Eller lika är de väl men de är inte identiska med varann.

Ja, ursäkta röran. Den gick liksom inte att trolla bort och min kvalitetsstund med saxen ersatte min kvalitetsstund med diskborsten så därav snusket.På andra sidan har det pågått legobygge på arbetsbänken.

Jag kan tänka mig att en del inte tycker jag är klok. Som kanske skrattar åt mina projekt. Mina budgetrenoveringar. Men jag bjuder på det! Jag har ju bestämt mig för att våga göra såna här saker och stå för det. Det behöver inte vara så himla seriöst och allvarligt hela tiden. Ett hus KAN vara inrett med humor och fantasi. De som kommer hit och fnyser kan få göra det. De kan gå hem till sina seriöst inredda hem och skratta i smyg åt vårt clownaktiga hem. Vet ni, det gör mig inget! Det är helt okej. Jag VILL inte vara seriös! Jag VILL ha roligt och kunna få infall och skapa med mer fantasi än pengar. Jag vill att barnen ska kunna vara med och känna att de också haft ett finger med i spelet. 

Det är kul med det jag kallar seriöst inredda hem också! Jag älskar att kika in på inredningsbloggar och i hus som ser färdiga och perfekta ut. Det är också kul. Jag drömmer om det sättet ibland. Men vi har inte ekonomi för det och därför har jag hittat mitt sätt att piffa. Sen har vi "Been there done that" liksom. Vårt första hus var vi såååå seriösa med. Slet som galningar med renoveringar innan vi flyttade in. Allt skulle vara tiptop. Vi bytte golv, tapeter, målade tak, sprutlackerade alla dörrar och skåpluckor, bytte kakel och så vidare. Det var enormt kul och jag älskade det, men det är historia och nu gör vi annorlunda. Nu vill vi smyga fram renoveringen. Verkligen känna in hur vi vill ha det och på vägen, medan vi känner in, upptäcker vi ofta att det vi tyckte att vi absolut var tvungna att byta ut innan vi flyttade in, nu känns helt okej. Det är något bra att ha det skruttigt. Det gör det lätt att leva. Vi kan få tokiga infall. Hitta på egna roliga lösningar. Vi behöver inte få ångest över att täcka ett nytt dyrt specialbeställt kakel med fula plastblommor. Om ni fattar. 

Men jag respekterar och kan glädjas åt alla de som faktiskt satsar massor på att få sitt hem precis som de drömmer om.

Jag har nog fått det jag drömmer om. Ett hus som väcker min kreativitet till liv. Som väcker min lust. Som är lika skruttigt som jag. Jag har hittat huset som matchar mig och min familj. I love my house!

Måste bara visa Pommac som sover på "sin soffa" på en kudde. Är det inte sött! I love my dog too!

 
 
Andie

Andie

18 januari 2009 00:40

Jag tycker att det såg fint ut med blommorna. Och jag tycker ert hus ser levande ut och som att människor faktiskt lever, leker och fantiserar i ert hus och det är ett stort plus!

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Ingen bild

Persil,ja

18 januari 2009 08:29

Andie: Tack!

 
Mynta

Mynta

18 januari 2009 09:30

Precis så känner jag också med vårt hus.
Vårt hus är från 1880, och det innebär både fördelar & nackdelar. Mest fördelar. Vi har inte "renoverat sönder" vårt hus, utan bara putsat till och fixat där det varit mest nödvändigt. Tror inte vi har en rak vägg någonstans, så varenda möbel som har kommit in, har fått "skräddarsys" med sågen för att liksom passa in och se rak ut. Vi har kvar en toa från 40-talet - fortfarande inte renoverad. Jo, vi ska nog byta WC-stol nu i det närmsta, förresten... =)
Jag älskar vårt hus med alla nergångna trösklar och knirrande golv, otäta fönster, gnisslande dörrar och övriga skavanker. Känns som om vi låtit husets själ få vara kvar - vi har inte "våldfört" oss på vårt hus, utan bara gjort ingrepp för att bibehålla husets integritet och stolthet. Ingrepp med respekt för huset. Kan man säga så?

Finfint med blommorna på kökskaklet - nu blev ju jag också sugen! Har ju ultramarin självhäftande plast kvar från min pimpning av laptop och bil...har desuutom ett kakel i köket med "fel mått" (rektanglar på högkant); för alla färdigproducerade kakeldekorer man hittat i affärer och på nätet. De passar nämligen bara till kvadratiskt kakel!
Hmmm... få se...vad skulle vi kunna ha på vårt kökskakel...hmmm...

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

18 januari 2009 09:57

det blev super busigt med blommorna på kaklet.. ditt hus är ett drömhus kreativitetns mekka :)
jag har gjort ett arbetsbyte med en sy bekant hon syr mina gardiner... men tack!! vet att du har fullt upp.. och när undrar när.. jag när ska jag hinna till dig det är inte så långt men tidenplanering vill så gärna! har lite tyger jag packat på mig till dig! som jag tänkt att det passar kanske till persiljas sy hörna...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

18 januari 2009 10:01

Susanne: Du/ni är välkomna any time. Men jag känner gott igen det där med tidsbrist. Det är ju för övrigt JAG som väntat allra längst. Jag har ju inte ens sett ert nya kök irl, än mindre allt nytt i utbyggnaden. Men det kanske känns lättare att ta en tur till våren/sommaren! Den som väntar på nåt gott...

 
Rosa

Rosa

18 januari 2009 10:04

Du har et supert hus : )..og det er det jo mange som synes:du vant jo førstepremien på den avstemmingen!! : ) De blomstene på flisene var jo helt fantastisk. Men selvheftende plast..? Har aldri hørt om...hvor kjøper man det?

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Rosa

Rosa

18 januari 2009 10:06

...å jeg glemte å si at du hadde fått et flott profilbilde : )Må si du kledde den hårlengden veldig bra jeg... ; )

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

18 januari 2009 10:09

Rosa: Det kanske inte heter självhäftande? Plast som har klister på baksidan som är som ett klistermärke. Det köps per meter och finns i olika färger. Även med sammetskänsla. Jag har köpt mitt på färgaffär.

 
Kerstin

Kerstin

18 januari 2009 10:13

Jag håller med Andie och tycker sååå mycket om dig och ert häftiga hus!

Kram Kerstin

http://ljuvligaliv.blogspot.com

 
Ingen bild

maria

18 januari 2009 11:06

snyggt!! blommorna på kaklet blev ju toppen!jag vill oxå ha en pommac...
vilken maffig is skulptur,häftigt.
vart kommer dotterns tröja ifrån?
kram

 
Ingen bild

ulrika

18 januari 2009 11:23

När jag flytade in i min sambos hus för 4 år sedan så hade han rivit ut det fina vita kaklet och ersatt det med delvis rostade plåtar. Då tyckte jag att det var bland det fulaste jag sett. Men efter ett tag så ändrade jag mig och nu älskar jag det. Till saken hör att min man är konstnär och en fritänkare när det gäller inredning. Och jag har gått från att vara ganska "vanlig" i inrednings smak till att våga lite mer. Och nu vid 36 års ålder så känner jag att jag liksom hittat hem i mitt eget hem. Alla har vi olika perioder då vi gillar färg och vice versa. Men jag känner att jag vågar mer nu än för bara 5 år sedan. Tanken har inte slagit mig förrän jag flyttade in hos min man att jag nog varit hämmad tidigare. För övrigt så är min sambos senaste projekt en "hängbastu" Jo det är sant, den hänger från en vägg och den bär upp 4 personer. Visst är det fantastiskt! Bara man inte begränsar tanken så kan vad som helst skapas. Kramar!!!

 
Ingen bild

Ulle

18 januari 2009 12:40

Precis som här... vi renoverar med små medel och en del höjer ibland ögonbrynen åt våra projekt. Men vi vill inte ha mångmiljonlån och bo tiptop (vad nu det är *s*) men aldrig ha råd (tid) att vara hemma i det dära perfekta hemmet. Vi är nöjda med detta och det är ju huvudsaken. :D Det är ju vi som bor i det.:)

Hoppas du har en finfin helg. Själv är jag låg idag men jag ska försöka rycka upp mig. En persiljedos räcker en stund. *kram*

 
Mamma Mu

Mamma Mu

18 januari 2009 16:36

Så rätt resonerat! Ett hus är till för att bo och leva i, inte som ett utställningsexemplar. Jag är så otroligt okreativ själv (heter det så?) men däremot vill jag ha ett levande hus, med ungar och hundar (och hemgjort äppelvin?), där det finns plats för alla, och inga stängda dörrar. Där barnen - från de att de varit små - kan sitta framför TV:n och fika eller äta utan att man behöver vara alltför rädd om grejerna. Där det inte är för rent och avskalat, utan där det syns, att här bor faktiskt någon! Och jag känner som du, att jag älskar mitt hus, ett gammalt snett och vint timmerhus från 1800 kallt (eller Drömkåken som sambon säger, som är snickare, inte en rät vinkel nånstans:) men huset har en känsla och en själ som du inte finner i nyproducerade hus. Ett levande hus och hem som ger mig lugn, ro och harmoni. Ett hus som vi trivs i... oavsett vad andra tycker!

http://www.storlurs.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

18 januari 2009 17:20

Hej!

Vill bara säga att du har så otroligt härligt och inspirerande hem! Blir så glad när jag ser alla fina färger! :-)

Hälsningar Mia

http://assar.bloggagratis.se

 
TT

TT

18 januari 2009 19:21

Jag gillar verkligen din kreativitet, och jag gillar också färger, utom rosa. :o)
När jag bodde i staden och ägde min lägenhet härjade jag rätt vilk men nu hyr vi och då får man ta det lite lugnt... men när jag väl hittar mitt drömboende och kan köpa det, då sablars!

http://tyratok.blogg.se

 
FIA

FIA

19 januari 2009 08:48

Jag tycker du har ett UNDERBART hem .absolut stor skillnad från mitt... men jag har inte kommit dit än...
Jag hade en period innan vi flyttade till huset i vår bostadsrätt - jag ville ha liv i parhuset så då målade jag taken blåa för jag ville ha himmel :D jag kan skratta åt mig själv idag - men jag vet vilken respons jag fick från folk "att jag var konstig å knäpp" men det var vår smak då.
idag är det annorlunda - byter ofta färg på väggar så mannen blir tokig men jag har nog blivit lite skadad av mitt jobb oxå..

sen är man nog riktigt feg! man vågar kanske inte gå sin egen väg - här hemma är alla medvetna om sina hem så det blir nästan en tävling och tjag tycker folk förväntar sig att vårt hus ska vara perfekt för att jag jobbar med möbler...

Nä du har en KANON livssyn å fortsätt på den vägen - jag hoppas jag kommer dit en dag jag me :D

kram Fia

http://www.bernsborg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards